Javornice A - Malšovice 4:2 (2:0)

04.06.2022 10:15

Střelci:
Adam Krejčí, Jakub Nosek, Jakub Kráčmer, Josef Kovaříček

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk, Jan Kráčmer (73‘ Tomáš Plesl), Pavel Kasper, Stanislav Koutský – Martin Šrefl (59‘ Filip Dvořák), Jakub Nosek, Jakub Kráčmer, Jakub Hovorka – Adam Krejčí (86‘ Lukáš Harbich), Josef Kovaříček (86‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Poslední domácí zápas proti Malšovicím odstartovala standardní situace hostů. Nepříjemnou přízemní střelu na přední tyč Standa Hynek uhlídal a vyrazil na roh. Ve 3. min. jsme se ke slovu dostali i my. Po pěkné kombinační akci jsme vybojovali pouze rohový kop. Ve 4. min. už naši fanoušci zvedali ruce nad hlavu, když Adam Krejčí po rychlém protiútoku naservíroval míč Pepovi Kovaříčkovi před odkrytou branku, ale Pepa svým zakončením z malého vápna jen otřel míč o břevno. O 2 minuty později jsme hostů nechali v blízkosti pokutového území až zbytečně mnoho místa a času. Střela malšovického hráče však mezi tyče nemířila. Nad brankou pak skončila rána hostů z přímého kopu z 23 metrů. V 9. min. se přes obranu soupeře prodral Adam Krejčí, ale hosté dokázali jeho zakončení ještě zblokovat. Chvíli poté se do branky nevešla hlavička Pepy Kovaříčka po autovém vhazování. Ve 12. min. odvrátila obrana soupeře centr Dana Suka jen k Martinovi Šreflovi, jehož dělovka skončila nad brankou. V další minutě se hostům nepovedlo odkopnout míč. Toho se následně zmocnil Adam Krejčí, který propálil gólmana a javornické ochozy poprvé burácely – 1:0. V 18. min. hostující hráč se štěstím zastavil rychlý protiútok vedený Adamem Krejčím. O pár desítek vteřin později zatáhl míč do vápna Dan Suk, ale hlavička zakončujícího Adama Krejčího byla znovu zablokovaná. Vzápětí hned trojice našich hráčů jen těsně nedosáhla na míč, který se snášel do vápna po autovém vhazování. V dalších minutách jsme hosty drželi na jejich polovině, ale ti statečně bránili jednobrankovou ztrátu. Ve 27. min. si Adam Krejčí seběhl na přihrávku mezi obránce. Míč si bohužel špatně převzal, ale dokázal míč posunout k Pepovi Kovaříčkovi, který z úhlu řádně vyprášil gólmanovy rukavice. Ve 32. min. jsme nedokázali potrestat další zmatky v obraně Malšovic. Ve 35. min. Adam Krejčí svým autem za obranu připravil gólovku pro Martina Šrefla, který bohužel branku netrefil. Další autové vhazování už kýžený efekt přineslo. Adam našel na zadní tyči Kubu Noska, jehož volej se poté zatřepetal v síti – 2:0. Ke zvýšení na tříbrankový rozdíl jsme byli blízko ve 41. min., jenže Pepa Kovaříček si při přihrávce Adama Krejčího nepohlídal ofsajd. Když brankář hostů ve 44. min. zmařil příležitost Pepy Kovaříčka, kterého za obranou hledal Pavel Kasper, šlo se do kabin za stavu 2:0.
Druhý poločas jsme začali pěknou standardní situací. Hlavičku Adama Krejčího brankář pohotově vyrazil, ale gól by i tak kvůli ofsajdu neplatil. Ve 48. min. vyzkoušely Malšovice pozornost Standy Hynka, ale rána z 25 m mířila vedle. V 50. min. se kolem svého strážce obtočil Martin Šrefl, jenže míč na zadní tyč nezakroutil. Po rohovém kopu v 51. min. vrátil odražený míč do vápna Pavel Kasper a Kuba Kráčmer následně propálil brankáře – 3:0. V 53. min. Dan Suk bohužel nevyužil podsmeknutí obránce a poslal míč nad branku. V další minutě Kuba Hovorka svým centrem našel nabíhajícího Martina Šrefla, ale jeho „kladivo“ hlavou z plného běhu cíl minulo. V 55. min. se Dan Suk perfektně vrátil a zmařil hostům nadějně vyhlížející únik. O 2 minuty později se naše obrana opět trochu zapotila při bránění nepříjemné akce soupeře. V 59. min. Pepa Kovaříček nevypustil míč prodloužený Kubou Kráčmerem a po přehození brankáře zvýšil do prázdné branky na 4:0. V 63. min. se neujala patička Kuby Hovorky po rozehraném autu. V následující minutě skončila nad brankou i tečovaná střela Kuby Noska. V 68. min. hosté málem snížili, jenže útočník soupeře přehodil při svém úniku nejen našeho bránkáře, ale naštěstí i branku. Po rychlém protiútoku z další minuty Pepa Kovaříček ukvapenou střelou netrefil odkrytou část branky. V 71. min. Kuba Hovorka posunul míč ve vápně ke Kubovi Noskovi, ale ten další zářez na pažbu nepřidal. V 74. min. hosté snížili na 4:1 po odraženém míči a hlavičce přes našeho brankáře. A než jsme se stihli rozkoukat, přišla překrásná střela soupeře alespoň z 25 metrů do pravého horního růžku a rázem to bylo 4:2! Další komplikace jsme však nepřipustili a pomohl nám k tomu i hostující hráč, který se svou nedisciplinovaností nechal v 78. min. vyloučit. V 83. min. Adam Krejčí ze strany nepropálil střídajícího brankáře Malšovic. A když Kuba Nosek po odraženém míči svým volejem orazítkoval v 88. min. jen břevno, skončil zápas 4:2 v náš prospěch. Tento výsledek nám 1 kolo před koncem soutěže definitivně zajistil celkové 4. místo a odstartoval celodenní oslavy s našimi příznivci.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Extrémně důležité vítězství pro naše barvy! Udrželi jsme čtvrté místo, čímž jsme opět vytvořili historický zápis do kroniky fotbalu obce Javornice, navíc po totálně zbabraném podzimu + máme solidní náběh na jednu individuální trofej. Hosté zlobili jen chvílemi, což na víc než korekci stavu nestačilo. Díky celému týmu za dnešní výkon a pochvala rozhodčím.“

A mimořádně zařazujeme i komentář trenéra hostů, jehož závěr vypovídá o javornickém prostředí nejvíc:
Lukáš Zrůst: „V Javornici to nemá jednoduché nikdo a my jsme se na vlastní kůži přesvědčili proč. I přes početnou absenci jsme ale rozhodně nechtěli jet pro debakl. Nicméně domácí se dostali do čtyřbrankového vedení a debaklem to zavánělo. Naši chlapi zbraně nesložili a snížili během 2 minut na 4:2. Poté se ale nesmyslně nechal vyloučit náš hráč a bylo po nadějích. Domácím k výhře gratulujeme a závidíme úžasnou atmosféru a podporu diváků, u kterých je pojem dvanáctý hráče uveden do praxe.“

Zpět