Javornice A - Meziměstí 3:2 (1:2)

23.09.2023 16:30

Střelci:
Adam Krejčí 2, Matěj Kráčmer

Sestava:
Stanislav Hynek – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Tomáš Plesl (65‘ Josef Petr) – Martin Šrefl (65‘ Matěj Kráčmer), Jakub Kráčmer (42‘ Ondřej Nosek), Josef Kovaříček, Jakub Hovorka, Pavel Drašnar – Adam Krejčí (90' Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Do zápasu vstoupili oba týmy aktivně. Po první pološanci hostů přišla hned v 1. min. velká příležitost Adama Krejčího, jenže jeho střelu dokázali hosté zblokovat na roh. V 7. min. si gólovou šanci připsali hosté, když přihrávka podél brankové čáry prošla až na zadní tyč, ale střelu do odkryté branky zastavil svou nohou Martin Šrefl. Ve 12. min. jsme nechali ve vápně hlavičkovat hráče soupeře a jeho nevydařená hlavička přeletěla povyběhnutého Standu Hynka a skončila až v naší síti – 0:1. Ve 13. min. se hosté dostali k rozehrávce rohového kopu a po sehrané akci zakončovali jen kousek vedle naší branky. V 16. min. jsme se po dalším rohu hostů vydali do rychlého protiútoku. Pavel Drašnar vysunul Adama Krejčího, který si míč zatáhl až do vápna a překonal brankáře Meziměstí – vyrovnáno 1:1. Ve 20. min. jsme nabídli hostům standardku na straně pokutového území, ale hlavičkující kapitán Meziměstí hlavičkou přestřelil i ochrannou síť. V další minutě přišel další náš faul těsně za hranicí vápna, ale přes naši zeď se balón ani nadvakrát nedostal. Ve 24. min. hosté okupovali naši polovinu hřiště. Když už to vypadalo, že se ze sevření vysvobodíme, přišla standardní situace soupeře, kterou těsně před Standou Hynkem tečoval nabíhající hráče soupeře – 1:2. Ve 28. min. vybojoval míč Kuba Kráčmer, posunul ho k Pepovi Kovaříčkovi, který bohužel branku o dost minul. Po půlhodině hry se Adam Krejčí obtočil kolem obránce a na rohu pokutového území byl faulován. Míč z kopačky Kuby Hovorky přistál na zadní tyči k noze Adama Krejčího, který však branku přestřelil. Ve 31. min. jsme u lajny ztratili míč, hosté nás následně vykombinovali a nad naši branku vyslali velmi nebezpečnou střelu. Ve 33. min. Standa Hynek vytěsnil střelu soupeře na roh. Po něm se míč odrazil od soupeře do našeho břevna a po dalším rohu se pak skvěle proti střele Meziměstí postavil Standa Hynek. Ve 36. min. zahrozili hosté po autovém vhazování, ale míč ve svých rukavicích nakonec našel náš brankář. Ve 37. min. hlavičkoval na branku soupeře po rohovém kopu Adam Krejčí, ale brankář jeho pokus perfektním skokem vytáhl na roh. Ve 41. min. Adam Krejčí pohotovým zakončením málem zaskočil vyběhnutého brankáře hostů, jenže míč zastavila bohužel tyč. Ve 44. min. se do brejku vydal soupeř, ale situaci jsme ubránili. Na konci poločasu jsme pak nedotáhli náš protiútok a do kabin tak odcházeli spokojeněji hosté.
Druhý poločas pro nás nemusel začít moc dobře, když Pavlovi Kasperovi nevyšla přihrávka, ale unikající hráč si naštěstí ve vápně šlápl na balón. Ve 49. min. hosté pustili do vápna Adama Krejčího, jehož slabá střela brankáře příliš neznervózněla. Podobné to bylo i se střelou Pepy Kovaříčka z úhlu, která skončila přímo v brankářově náruči. Neujaly se ani další naše standardní situace, které jsme sice dokázali zakončit, jenže bez gólového efektu. Vyrovnat se nám tak podařilo v 53. min., když Adam Krejčí do branky hlavou usměrnil autové vhazování Pavla Kaspera – 2:2. V 56. min. jsme pozlobili soupeře dalším autem, ale Ondra Nosek hradbu těl před sebou neprostřelil. V 61. min. Adam Krejčí nejdříve neprocpal přihrávku za obranu na Pepu Kovaříčka a neuspěl ani ránou ze 30 metrů. V 67. min. jsme dokázali skóre zápasu otočit na naši stranu, když se do vápna prosmýkl Adam Krejčí a Matěj Kráčmer míč na zadní tyči s troškou toho pověstného štěstíčka nasměroval do branky – 3:2. V podstatě po rozehrávce se v gólové šanci objevili hosté, ale branku z pravé strany netrefili. V 74. min. Standa Hynek vyboxoval standardku soupeře a založil tím náš protiútok, ale Adam Krejčí tentokrát vybojoval jen roh. V 76. min. Kuba Hovorka hledal ve vápně své spoluhráče a našel Pepu Kovaříčka, jehož hlavička mezi tyče nesměřovala. V 79. min. zahrávali hosté standardní situaci z 25 metrů, ale kapitán soupeře rovněž hlavičkoval nepřesně. V 81. min. si Standa Hynek ve svém vápně udělal pořádek a zkrotil ve svých rukavicích centr mířící před branku. V 82. min. Kuba Hovorka kroutil míč od rohového praporku k brance, ale netrefil míč přesně. V 83. min. Matěj Kráčmer vypíchl míč soupeři pro Adama Krejčího, který hledal před odkrytou brankou Pepu Kovaříčka, jenže přihrávka k němu neprošla. V 86. min. měli hosté další nebezpečnou standardku u našeho vápna, ale tentokrát jim centr vůbec nevyšel. V 87. min. Adam Krejčí nevyužil další svoji šanci, když z levé strany netrefil zakončení přes nohu. V nastavení nevyšlo Ondrovi Noskovi vhazování a následný odkop, ale šanci soupeře jsme se štěstím přečkali. V 94. min. jsme přežili i poslední standardku hostů a společně s našimi diváky jsme se tak mohli těšit z vítězství 3:2!

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Předvedli jsme velmi špatný začátek a celkově první poločas byli hosté jednoznačně lepší a mohli jsme být rádi, že to bylo jen o jednu branku. Nestíhali jsme rychlostně ani silově a všude jsme byli pozdě. Poločasová rozmluva proběhla „tichým a slušným hovorem“. Díky zlepšení celkového projevu týmu se nám podařilo zápas po boji otočit. Víc branek jsme ale přes dost možností nepřidali a hosté byli nebezpeční až do úplného konce nastavení. Zlaté tři body.“

Zpět