Javornice A - Meziměstí 4:1 (2:0)

20.05.2019 17:00

Střelci:
Kamil Široký 2, Martin Šrefl, Jakub Nosek

Sestava:
Stanislav Hynek - Jakub Resl, Pavel Kasper (70' Pavel Chlachula), Jan Kráčmer, Tomáš Plesl - Jakub Hovorka (78' Tomáš Krunčík), Jakub Kráčmer, Jakub Nosek, Martin Šrefl - Adam Krejčí (88' Ondřej Nosek), Kamil Široký (84' Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Úvodní minuty zápasu patřily našim barvám. Hned ve 2. min. Adam Krejčí přihrávkou pod sebe našel Kubu Noska, jehož pokus byl zblokován. Ve 4. min. si dlouhý aut Adama Krejčího našel Kuba Kráčmer, jenže hlavičkoval nad branku soupeře. Vedle branky skončila v další minutě hlavička Adama Krejčího po centru Kuby Noska. V 6. min. bylo poprvé rušněji u naší branky. To Pavel Kasper přenechával míč našemu gólmanovi. Mezi naše hráče se ale ještě vmísil hostující útočník a Tomáš Plesl odehrál míč raději na roh. Po něm se za hlavičkou šplhal jeden z hráčů z Meziměstí, ale na centr pořádně nedoskočil. V 9. min. odehrál zmatený obránce soupeře míč po dlouhém autu pouze na roh. V další minutě gólman Meziměstí vyboxoval slušně umístěný přímý volný kop Honzy Kráčmera. Chvíli poté Adam Krejčí pěkně vysunul Martina Šrefla, který nabídl míč dále Kubovi Kráčmerovi. Kubovo zakončení však hosté zblokovali. Ve 14. min. se Adam Krejčí parádně uvolnil po pravé lajně, jenže jeho přihrávku podél branky Martin Šrefl přeběhl a střelu Kamila Širokého hosté z brankové čáry vykopli. V 16. min. předvedlo Meziměstí vydařenou akci po pravé straně, ale centr mířící před naši branku byl až příliš dlouhý. Ve 20. min. nevyšla hostům rozehrávka rohového kopu, ale náš brejk překazil včasným vyběhnutím brankář soupeře. V další minutě si Adam Krejčí příliš nelámal hlavu s tím, co udělat s míčem a z 25 metrů pořádnou pumelicí vyprášil brankářovy rukavice. Ve 23. min. se hosté dostali opět k akci po pravé straně. Útočící hráč dokázal míč procedit i přes vyběhnuvšího Standu Hynka, ale dobíhající obránci odklidili míč do bezpečí. Ve 30. min. hosté nevyužili přímý volný kop, který jsme jim nabídli po faulu kousek za pokutovým územím. O 2 minuty později jsme ztratili míč na polovině hřiště, za což nás Meziměstí málem potrestalo. Únik hostujícího hráče ale zastavil praporek pomezního rozhodčího. Ve 40. min. Kamil Široký prodloužil výkop k Adamovi Krejčímu, který míč na vápně ve své moci neudržel. Ve 41. min. se Adam Krejčí probil do vápna, ale místo přihrávky na volné spoluhráče zvolil střelu z úhlu, která se neujala. Ve 42. min. se míče u vápna zmocnil Kamil Široký, který nabral balón na své "hokejky", rychlým a bezchybným blafákem prošel přes 2 protihráče a střelou pod břevno dostal náš tým do vedení 1:0. Ještě před koncem poločasu se nám podařilo zásluhou Martina Šrefla zvýšit na 2:0, když hlavou zužitkoval rohový kop Kuby Hovorky.
Druhý poločas začal útokem Meziměstí po straně, ale přetažený centr naši branku neohrozil. Ve 48. min. Martin Šrefl přihrával pod sebe Adamovi Krejčímu, jehož pokus byl zblokován. V další minutě pak náš útočník bohužel neobešel posledního bránícího hráče hostů. Krátce poté gólman Meziměstí jen vyplácl míč po dlouhém autu kousek před sebe, ale tam nikdo z našich hráčů nečíhal. V 52. min. Standa Hynek svým dlouhým výkopem našel Kamila Širokého. Ten si míč zpracoval, posunul do vápna a střelou pod brankářem zvýšil na 3:0. V 54. min. se hosté dostávali do dobré šance, ale naštěstí jejich hráče zradilo zpracování. V další minutě jsme se po rohovém kopu soupeře řítili do přečíslení dva na jednoho. Adam Krejčí svou přihrávkou Kubu Noska sice vyhnal z ideální střelecké pozice, ale Kuba se i tak dokázal do šance vrátit, jenže trefil pouze tyč branky hostů. Chvíli poté si k vápnu soupeře seběhl Pavel Kasper, jehož střelu propustil Kuba Kráčmer mezi nohama jen do zámezí. V 60. min. fauloval u vápna Kuba Resl a následná hlavička hostujícího hráče volala po snížení. V 64. min. Kuba Resl zastavil rozvíjející se brejk soupeře zatažením za dres, které bylo ohodnocené žlutou kartou. V 66. min. byl Standa Hynek velmi pozorný, když dokázal zareagovat na míč, který se odrazil trochu šťastně do šance hostům. Včasným vyběhnutím a odkopnutím míče nebezpečnou situaci zneškodnil. V 73. min. se další dlouhý výkop Standy Hynka dostal až k jeho protějšku na druhou stranu. Gólman soupeře ale chyboval a míč promáchl. Už to vypadalo, že dobíhající Adam Krejčí bude zakončovat do prázdné branky, ale hostující hráč dokázal míč špičkou kopačky posunout mimo střeleckou pozici. Adam zastavil míč ještě na hrací ploše, ale jeho přihrávka podél branky na nabíhající spoluhráče byla nepřesná. Za neproměněnou šanci nás hosté rychle potrestali. Po centru, který propadl na zadní tyč, přišla přihrávka zpátky před odkrytou branku a zakončující hráč si velmi snadno připsal střelecký zásah - 3:1. V 79. min. Honza Kráčmer rozehrál přímý volný kop nakrátko na Kubu Noska, ale jeho prudká střílená přihrávka doslova pouze trefila Kubu Kráčmera. V 83. min. se po závaru u branky soupeře kutálel míč pryč z vápna. Pavel Chlachula už měl míč skoro na kopačkách, ale přenechal ho ještě lépe postavenému Kubovi Noskovi, který přízemní střelou zvýšil na 4:1. V 86. min. ukázal dobré čtení hry opět Standa Hynek, který dalším včasným vyběhnutím zastavil akci soupeře. V posledních minutách už se nic zásadního nestalo, a tak jsme soupeři vrátili podzimní porážku.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: "Zápas jsme mohli rozhodnout v první čtvrthodině, místo toho jsme ale rozchytali výborného brankáře hostů. Zákonitě přišel náš útlum a hosté byli rázem nebezpeční. Z nesnází nás dnes vysvobodil jeden z „nejmladších“ hráčů na hřišti. Druhý poločas jsme si již herně vesměs pohlídali, a tak přišlo opět po kratší odmlce zasloužené domácí vítězství. Chválím fanoušky obou táborů za vytvořenou atmosféru a za následnou vzájemnou „družbu“, která probíhala ve velmi přátelském duchu... A tak to má být."

Zpět