Javornice A - Petrovice 0:1 (0:0)

10.10.2015 10:15

Střelci:
-

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Kasper Pavel, Stanislav Koutský, Daniel Suk  - Pavel chlachula (57‘ Jakub Hovorka), Michal Štěpánek, Martin Šrefl, Jaroslav Krunčík  - Michal Plašil(55‘ Jan Bárta, 88‘ Jaroslav Nosek), Adam Krejčí (78‘ Jakub Kráčmer)

Komentář k utkání:
V zápase dvou týmů ze středu tabulky jsme svého soupeře od úvodu přehrávali. Hned ve 2. min. se mohl do šance dostat Adam Krejčí, který se ale nechal od míče odstavit bránícím hráčem. V následující minutě mířil vedle tyče Michal Plašil. V 6. min. se do pokutového území probíjel Jarda Krunčík, ale obrana mu i s pomocí drobného faulu v postupu na branku zabránila. Až v 10. min. se v podstatě k první střele z 20 metrů dostali hosté. Pavel Kasper ale nepustil míč ani k brance a odhlavičkoval ho pryč. Po čtvrthodině hry skončila zblokovaná střela Adama Krejčího vedle branky. V 18. min. zahrával Martin Šrefl přímý volný kop. Bohužel zakroutil míč přes zeď až příliš. Hodně nad branku letěla střela Adama Krejčího z 20. minuty. Ve 22. min. hlavičkoval po standardní situaci Pavel Chlachula. Ani on přesně nemířil. Za další 2 minuty poslal centr před branku Dan Suk. Nabíhající Adam Krejčí na míč však nedoskočil. Ve 26. min. skončila pár decimetrů vedle branky střela Michala Štěpánka. V další minutě si prostor ke střele vytvořil Pavel Chlachula. Jeho povedený pokus zastavila tyč hostující branky! Po půlhodině hry zahrával Martin Šrefl další přímý volný kop ze slušné pozice, ale míč proplachtil kolem tyče opět ze špatné strany. Ve 34. min. se v další šanci objevil Martin Šrefl, když se po autovém vhazování obtočil kolem bránícího hráče, ale balón poslal znovu vedle branky. Minutu poté pálil nad branku Petrovic Michal Plašil. Ve 37. min. rozehráli hosté nebezpečně standardní situaci, kterou chtěl odhlavičkovat Martin Šrefl. Míč úplně dobře netrefil a Lukáš Kasper měl co dělat, aby ho dokázal chytit. Lukáš skončil s míčem následně až v brance, ale to bylo hlavně kvůli faulu hostujícího hráče, který situaci dohrával, takže gól platit nemohl. Ve 39. min. hlavičkoval po centru Pavla Kaspera Adam Krejčí. Jeho hlavička gólmanovi Petrovic problémy nenadělala. Těsně před koncem poločasu nám hosté málem pomohli vlastním gólem, když se nedohodl obránce s brankářem. Na brankové čáře však odvrátil pohromu obětavým zákrokem další dobíhající hráč.
Druhý poločas začal šancí Adama Krejčího, který po uvolnění střílel z hranice pokutového území mimo branku. Ve 47. a 51. min. se nás hosté snažili pozlobit ze standardních situací. Jedna však skončila za bránou a druhá v náruči Lukáše Kaspera. V 54. min. chybělo Martinovi Šreflovi pár centimetrů k tomu, aby dokázal mimo dosah brankáře tečovat přímý kop Jardy Krunčíka. V 57. min. otestoval pevnost břevna hostující branky svou ránou Michal Štěpánek. Za další 2 minuty střílel Michal Štěpánek znovu. Tentokrát jeho pokus do branky i mířil, ale brankář jeho střelu chytil. Hosté si ze hry takřka žádné šance vytvářet nedokázali a v podstatě jen čekali na standardní situace. V 67. min. zastavila jednu z nich naše zeď. Protesty hostů, že míč trefil hráče do ruky, jim ale k ničemu nebyly. Na druhé straně chyběl po nabídce Adama Krejčího Martinovi Šreflovi k zakončení opět jen kousek. V 69. min. nedosáhl na rohový kop Michala Štěpánka Adam Krejčí. Adam nestihl zasáhnout ani přihrávku Martina Šrefla o 2 minuty později. V 72. min. vzplály v řadách diváků prudké emoce po zbytečném faulu na Lukáše Kaspera mimo pokutové území. Reakce diváků nenechaly v klidu ani hlavního rozhodčího, který na ně rovněž nevhodným způsobem reagoval. V 78. min. přišel krutý trest za naše neproměněné šance. Přímý kop si za obranou našel neatakovaný hostující útočník a šikovným zakončením nedal Lukášovi Kasperovi šanci – 0:1. V 81. min. se o vyrovnání pokoušel Martin Šrefl, ale míč mezi tyče nemířil. Vedle branky skončilo i zakončení Standy Koutského po rohovém kopu Michala Štěpánka. V závěrečných minutách jsme si nervózní a nepřesnou hrou už žádnou velkou šanci vytvořit nedokázali. Opět jsme doplatili na neproměňování šancí a svou střeleckou impotencí jsme hostům darovali 3 body.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Třetí domácí porážka v řadě, jeden vstřelený gól. Jsme prostě střelecky impotentní. Hosté si šance ze hry nevytvořili, ve standardních situacích pak byla znát jejich výšková převaha. Jeden přesný balón a klid v koncovce hostujícího hráče - 0:1 a bylo hotovo. Snaha se nám upřít nedá, na tu se ale nevyhrává. Gratulace do Petrovic, a jak řekl brankář soupeře, lepší tým prohrál. Doufám tak, že si naši bývalí ostrostřelci vyčistili hlavu na večerní zábavě a příští týden opět předvedou něco ze svého umění.“

Zpět