Javornice A - Petrovice 5:0 (3:0)

08.05.2015 10:15

Střelci:
Jaroslav Krunčík 2, Josef Kovaříček, Jakub Kráčmer, Adam Krejčí

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Pavel Kasper (67‘ Pavel Chlachula), Stanislav Koutský, Jaroslav Nosek – Jaroslav Krunčík, Jakub Kráčmer, Martin Šrefl, Tomáš Krunčík – Adam Krejčí (71‘ Jaroslav Janeček), Josef Kovaříček (65‘ Michal Plašil)

Komentář k utkání:
Po opatrnějších úvodních minutách se hosté z Petrovic dostali k rohovému kopu, ale Lukáš Kasper míč prvním zahřívacím zákrokem vyrazil. V 6. min. si prostor ke střele připravil Tomáš Krunčík, ale balón netrefil dle svých představ. Ve 12. min. se opět předvedl Lukáš Kasper, který perfektním zákrokem vyrazil střelu soupeře na roh. Po jeho ubránění si na polovině soupeře vzal míč do parády Martin Šrefl. Po kličkované mezi několika hráči předložil míč do jasné šance Pepovi Kovaříčkovi a ten tuto příležitost tváří v tvář brankáři proměnil – 1:0. Po čtvrthodině hry centroval Jarda Krunčík z pravé strany, ale střela bráchy Tomáše z otočky šla nad branku. Tamtéž skončila i rána Kuby Kráčmera z 19. minuty. To pokus Standy Koutského z 23. min. na branku už mířil, ale petrovický brankář byl připraven. Ve 25. min. si na standardní situaci Tomáše Krunčíka naskočil výborně Kuba Kráčmer, který hlavou zvýšil na 2:0, což bylo dobrou náplastí na bolestivou srážku s gólmanem. Za další 2 minuty posunul Kuba Kráčmer míč za obranu na nabíhajícího Jardu Krunčíka a ani ten se v zakončení nezmýlil – 3:0. Ve 34. min. dokázal po standardní situaci hostující útočník špičkou kopačky tečovat míč, ale skvělý reflex Lukášek Kaspera zhatil gólovou radost Petrovic. Stejně tak se hosté neprosadili ani po standardní situaci z další minuty. Ve 39. min. si na druhé straně poradil s trestným kopem Martina Šrefla brankář hostů. Minutu nato se ke střele odhodlal Adam Krejčí, ale jeho slabá střela se neujala. V další minutě nabízel Pepa Kovaříček míč před branku, ale tam nikdo z našich hráčů nebyl. Ve 42. min. jsme ubránili další standardní situaci soupeře a vydali se do rychlého protiútoku. Martina Šrefla ale zastavil taktický faul Petrovic.
Druhý poločas začal 2 standardkami soupeře, ale ani jedna z nich se neujala. Naopak po pěkné kombinaci po levé straně přihrál Tomáš Krunčík Adamovi Krejčímu, který překvapivou a přesnou střelou z první zvýšil na 4:0. Hosté se snažili zkorigovat výsledek, ale nám se jejich standardky i nadále dařilo bránit. V 56. min. se míč odrazil za velké vápno k Jardovi Krunčíkovi, který se nerozpakoval a prostřelil všechno před sebou – 5:0. Chvíli potom jsme se tlačili do zakončení po autovém vhazování, ale tentokrát jsme neuspěli. V dalších minutách jsme soupeři zbytečnými fauly nabízeli dostatek standardních situací, ale ty jsme úspěšně odvraceli nebo dobře zakročil Lukáš Kasper. Ten se díky tomu rozhodně nenudil. Nejvíce starostí mu nadělala střela ze 77. min., kterou dokázal vyškrábnout na roh. Mezitím se do pokutového území Petrovic proháčkoval Michal Plašil. Jeho přihrávka šla však na paty nabíhajícího Kuby Kráčmera. V 80. min. střílel na branku Tomáš Krunčík. S jeho střelou neměl hostující brankář příliš mnoho práce. Bez práce to měl v 85. min. po střele Martina Šrefla, která mířila nad branku. V 87. min. musel petrovický brankář zakročit proti zakončení Michala Plašila. Závěrečnou tečku za utkáním udělala dělovka hostů ze standardní situace, která skončila přesně v náruči Lukáše Kaspera. Sváteční zápas nám tedy vyšel a Petrovice odjížděly s vysokou porážkou 5:0.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Těžký soupeř a utkání, které bylo hráno s velkým důrazem a nasazením. Hosty jsme pustili k jedné šanci za stavu 0:0, tu neproměnili. Naopak, nám se z každé šance podařila vstřelit branka a poločasové vedení pro nás bylo velmi příznivé. Přestože se hosté snažili vstřelit alespoň jednu branku, nulu jsme ubránili. Druhý poločas jsme tak zkoušeli našetřit co nejvíce sil, protože za 22 hodin nás čekalo další mistrovské utkání. Porazili jsme čtvrtý tým soutěže a s výsledkem utkání jsme naprosto spokojeni. Nasazení našich hráčů v jednotlivých soubojích bylo na velmi dobré úrovni.“

Zpět