Javornice A - Petrovice 6:1 (3:0)

14.10.2017 16:00

Střelci:
Josef Kovaříček 2, Jan Bárta 2, Jan Kráčmer, Pavel Chlachula

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl (68‘ Pavel Chlachula), Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk (80‘ Lukáš Harbich) – Martin Šrefl, Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer, Tomáš Krunčík (46‘ Martin Plíhal) – Adam Krejčí (56‘ Jakub Hovorka), Josef Kovaříček (46‘ Jan Bárta)

Komentář k utkání:
Soupeř okupující suterén OP II. třídy přijel s defenzivní taktikou a doufal v malý zázrak. Ve 3. min. nás mohl do vedení poslat Tomáš Krunčík, ke kterému se odrazil míč po autovém vhazování, ale jeho oblouček branku přeletěl. V 6. min. bylo divoko u naší brankové čáry, když Lukáš Kasper vyboxoval míč jen do svého spoluhráče před sebou a na brankové čáře pak naháněl balón jako horký brambor. V 7. min. hlavičkoval po přímém kopu Honzy Kráčmera jeho brácha Kuba, ale i kdyby míč skončil v brance, gól by kvůli ofsajdu neplatil. V 8. min. trefila hlavička Pepy Kovaříčka protihráče a balón kvůli tomu skončil nad brankou. Po následujícím rohu se vydali hosté do rychlého protiútoku, ale naše obrana je na polovině hřiště zastavila. V 11. min. centroval z pravé strany Martin Šrefl a Kuba Kráčmer trefil z několika metrů jen tyč branky soupeře. Po čtvrthodině hry přišel po vydařené kombinaci na pravé straně ostrý centr Adama Krejčího do pokutového území. Tam si nabíhal Martin Šrefl, ale prudký pas mu před odkrytou brankou otočil nohu a Martin poslal míč vedle branky. V 17. min. vysunul Honza Kráčmer Dana Suka. Ten poslal pěkný centr před branku, jenže hlavička Adama Krejčího mířila také mimo svatyni. V další minutě nabídl Adam Krejčí míč před poloprázdnou branku Tomášovi Krunčíkovi, ale ani on nedokázal síť za brankářem Petrovic rozvlnit. Ve 23. min. jsme svým napadáním obrali soupeře o míč. Kuba Kráčmer vysunul do vápna Adama Krejčího, který v obtížné pozici dokázal propasírovat míč pod brankářem, jenže balón doputoval znovu jen na tyč. Ve 26. min. se Pepa Kovaříček šikovně vymotal od postranní čáry, ale jeho utažená střela po narážečce s Martinem Šreflem přesná nebyla. Ve 29. min. načechral Kuba Resl míč do pokutového území. Na zadní tyči si ho našel Tomáš Krunčík, který ho hlavou vrátil před branku a Pepa Kovaříček už měl velmi snadnou pozici – 1:0. Krátce po rozehrávce soupeř chyboval, ale Pepa Kovaříček jeho zaváhání nepotrestal. To se mu však podařilo ve 32. min., kdy obránci hostů nedokázali odkopnout centr Kuby Resla a Pepa Kovaříček následně prostřelil brankáře Petrovic – 2:0. V další minutě se rozehraný přímý kop vrátil k Tomášovi Krunčíkovi, ale ten střílel jen vedle branky. Ve 34. min. si se soupeřem pohrál Dan Suk, jenže jeho nabídku před branku Petrovičtí zastavili. V následující minutě si Pepa Kovaříček šikovně zpracoval centr Kuby Resla, ale střelou z otočky brankáře nepřekonal. Ve 39. min. jsme soupeře překvapili rychle rozehraným autem. Adam Krejčí zatáhl míč do pokutového území a na malém vápně vybídl ke skórování Honzu Kráčmera 3:0. Ve 42. min. si na centr Honzy Kráčmera naskakoval Kuba Kráčmer, ale ten míč jen lehce tečoval. Minutu poté hosté zblokovali střelu Adama Krejčího. Ve 45. min. si na rohový kop naběhl Pavel Kasper, ale hlavičkou přesně nemířil. Nicméně akce dále pokračovala, protože se míč vrátil k Martinovi Šreflovi. Ten poslal míč zpátky před branku, kde si ho hostující hráč div nesrazil do vlastní sítě.
I druhý poločas probíhal spíše ve vyšším tréninkovém tempu. V 50. min. se na vlastní polovině hřiště zmocnil míče Honza Bárta. Ukázal svá záda všem obráncům, ale sólový únik gólově zakončit nedokázal. V 51. min. se ze strany k brance hostů natlačil Adam Krejčí, jenže ani tentokrát přesně nemířil.  Za další 2 minuty našel Honza Kráčmer po odraženém rohu znovu svého bráchu Kubu, ale ten poslal svůj volej nad břevno. V další minutě vykulil Kuba Kráčmer míč pod sebe na Dana Suka, který ho bohužel pořádně netrefil. V pokračující šanci pak ještě pálil z otočky nad branku Honza Bárta. V 55. min. se příliš nerozpakoval Martin Plíhal, ale jeho střela ze 30 metrů byla hodně nepřesná. V 57. min. zkazil Danovi Sukovi po jeho kličkované až do vápna gólovou radost brankář Petrovic. O 2 minuty později hlavičkoval po rohovém kopu jen nad branku Kuba Kráčmer. V 60. min. zatáhl míč po pravé lajně Martin Šrefl. Přihrávkou před branku hledal své spoluhráče, jenže ti mu všichni přeběhli. V 62. min. se hosté nadechovali k rychlému protiútoku, který ještě před polovinou hřiště zastavil svým žlutým faulem Kuba Resl. V 65. min. mířil ke Kubovi Kráčmerovi míč z levé strany, ale střelou ze skluzu branku neohrozil. V 68. min. jsme se jako vosy vrhli na kličkujícího obránce. Ten samozřejmě přišel o míč a Honzové Kráčmer a Bárta běželi bok po boku sami na brankáře. Honza Kráčmer pak přihrál před prázdnou branku Honzovi Bártovi, který zvýšil na 4:0. Chvíli poté pelášil Honza Bárta za míčem znovu, ale včasné vyběhnutí brankáře mu zakončení nedovolilo. Pár vteřin nato se po vydařené rychlé kombinaci Honza Bárta k zakončení již dostal, jenže brankáře neprostřelil. V 72. min. se dlouhý aut odrazil na vápno opět k Honzovi Bártovi, který levačkou poslal míč nekompromisně do branky – 5:0. O 3 minuty později ukázal Dan Suk jeden ze svých průniků, ale před brankou marně hledal své spoluhráče, kteří jeho tempu nestačili. V 78. min. napřáhl ke střele střídající Pavel Chlachula, ale obránce jeho ránu zblokoval. Ve 35. min. se na útočnou výpravu vydal Standa Koutský. Toho soupeř nejprve zastavil, ale Standa dokázal míč ještě vybojovat pro Pavla Chlachulu, který střelou ze skluzu zamířil vedle. V 81. min. si na přímý kop Honzy Kráčmera naběhl Pavel Kasper, ale hlavičku namířil pouze doprostřed branky. Pět minut před koncem zápasu se hosté dočkali čestného úspěchu. Roh zahraný do branky vyrazil Lukáš Kasper bohužel přímo na hlavu soupeře, který míč poslal k tyči naší branky – 5:1. Reagovat jsme mohli takřka vzápětí. Standa Koutský prodloužil míč k Pavlovi Chlachulovi, který před brankou našel Lukáše Harbicha. Do jeho střely mířící do branky ale stihl soupeř vložit svou nohu a ránu zblokoval. V 87. min. chyboval i jinak dobře chytající brankář Petrovic. Ten také neudržel rohový kop Martina Plíhala kroucený do branky a Pavel Chlachula špičkou své kopačky popíchl míč do pravého horního růžku – 6:1. Poté se ozval již jen závěrečný hvizd, který zpečetil naše 10. vítězství v letošní sezóně.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „ V klidu odehrané utkání, ve kterém jsme si pohlídali povinné vítězství. Myslím, že jsme všem příchozím divákům, kterých bylo opět dost, nabídli dávku solidního fotbalu, a napsali tak trochu do jejich diářů pozvánku na příští sobotu, kdy nás čeká derby se značně posílenou Lukavicí.“

Zpět