Javornice A - Předměřice 2:0 (1:0)

07.05.2022 17:00

Střelci:
Adam Krejčí 2

Sestava:
Stanislav Hynek – Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Jan Kráčmer (16‘ Jakub Resl, 22‘ Tomáš Krunčík), Daniel Suk – Jakub Hovorka, Jakub Kráčmer, Jakub Nosek, Martin Šrefl (82‘ Filip Dvořák) – Josef Kovaříček, Adam Krejčí (82‘ Miroslav Vidlička)

Komentář k utkání:
Časomíra se ještě ani nestihla pořádně rozběhnout a hosté už mohli rozvlnit naši síť. Hned po prvním útoku po rozehrávce Pavel Kasper se štěstím vyhlavičkoval míč z brankové čáry. Zanedlouho poté přiletěla do našeho vápna přihrávka ze strany, kterou útočící hráč zakončil střelou vedle. A my jsme si mohli pořádně vydechnout podruhé. My jsme se k prvnímu zakončení dostali ve 4. min., ale hlavička Dana Suka byla slabá. Naše branka byla v 7. min. opět ve větším ohrožení. Po rychlém protiútoku Předměřic a technické střele nám pomohlo břevno! V 9. min. se do dobrá šance 1 na 1 řítil Adam Krejčí, který však svůj průnik zakončil slabou střelou. V dalších minutách jsme u soupeřovy branky strávili více času, ale žádné nebezpečné zakončení z toho nevyplynulo. V 17. min. čerstvě střídající Kuba Resl hledal svým centrem do vápna Pepu Kovaříčka, jehož hlavička mezi tyče nemířila. Ve 20. min. jsme propadli při napadání. Soupeř své přečíslení naštěstí nezvládl a ukončil ho ofsajdem. Kuba Resl si bohužel více než 5 minut slávy v podstatě neužil, protože kvůli zranění musel z placu. Ve 22. min. jsme tak měli vyčerpané 2 střídaní ve hře ze 3. Nicméně druhá část prvního poločasu byla z našeho pohledu o dost lepší. Ve 29. min. Martin Šrefl prodloužil aut Adama Krejčího k Pepovi Kovaříčkovi, který hlavičkoval jen nad branku. Ve 32. min. Standa Koutský perfektním zákrokem zastavil protiútok soupeře. Po naší následné šanci vyrazil brankář balón k Danovi Sukovi, který ostrým míčem do vápna nastřelil Kubu Kráčmera, jenže od něj se míč odrazil kousek vedle branky. Ve 40. min. se otevřel prostor Danovi Sukovi, který křižným centrem do vápna vyzval k zakončení Adama Krejčího. Adam se nerozpakoval a těžký míč poslal z voleje koníčkem parádně do branky – 1:0. Před koncem poločasu jsme mohli přidat i druhou branku, jenže bránící hráč dokázal na brankové čáře naši střelu po autovém vhazování zblokovat.
Druhý poločas jsme začali mnohem lépe, než ten první. Ve 47. min. skončil nad břevnem střelecký pokus Tomáše Krunčíka. Po zakončení Kuby Noska o 2 minuty později hostům nechybělo mnoho, aby nám pomohli vlastním gólem. V 51. min. napálil na branku odražený míč Adam Krejčí, ale stejně jako po následném rohu branku netrefil. Krátce poté gólman Předměřic podskočil dlouhý aut Adama Krejčího, jenže Kuba Kráčmer zaváhání brankáře nepotrestal. V 58. min. se po rohovém kopu vykulil míč ke Standovi Koutskému, ale ani ten zařízení netrefil. Stejně si počínal i Adam Krejčí, který při svém úniku hravě prošel hravě přes 2 hráče. V 62. min. nás hosté chtěli zaskočit rychlým rozehráním standardní situace, avšak neuspěli. V další minutě nedosáhl na centr Dana Suka Adam Krejčí a v 65. min. hlavičkoval opět jen vedle Kuba Kráčmer. V 68. min. jsme hostům nabídli zajímavou standardní situaci z 20 metrů. Rána mířící nad branku Standu Hynka z pohody nevyvedla. V 70. min. vrátil Kuba Hovorka míč do pokutového území soupeře. Přes chybujícího obránce propadl míč ke Kubovi Noskoni, jehož ránu zastavila ochranná síť. V 72. min. vyslal Adam Krejčí do úniku Martina Šrefla, jenže ten místo přímého zakončení zbytečně přihrával. V 75. min. způsobil náš aut zmatek v pokutovém území soupeře, ale Matin Šrefl a ani Tomáš Krunčík hradbu těl před sebou neprostřelili. V 76. min. Adam Krejčí ukázal obráncům svá záda a i díky zaváhání brankáře se dokázal prosadit podruhé – 2:0. Javornicí se tak podruhé rozezněla gólová fanfára v podání Aleše Čapky a jeho trumpety. Obrana soupeře si s Adamem Krejčím nevěděla moc rady. O 2 minuty později totiž prošel přes trojici bránících hráčů jako nůž máslem, nabídl zakončení Kubovi Noskovi, pro kterého byla branka bohužel malá. V závěrečných minutách jsme soupeře k ničemu nepustili. Po závěrečném hvizdu jsme se tak mohli radovat z posunu do první poloviny tabulky krajské 1. B třídy.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Hosté u nás začali famózně, a kdybychom po 5 min. prohrávali 0:2, tak by se nebylo čemu divit. S obrovským štěstím tomu tak nebylo, a to nemluvím o tom, že ve 20. min. jsme už měli dvakrát vystřídáno kvůli zranění. Podařilo se nám postupně hru vyrovnat, ale i tak byl herní projev hostů lepší, než ten náš. Hodně nám pomohla branka na 1:0. Čekání na další chybu hostů bylo dlouhé, ale naštěstí to tam spadlo. Dnešní výsledek 2:0 je pro nás naprosto super.“

Zpět