Javornice A - Předměřice 4:0 (2:0)

06.08.2022 17:00

Střelci:
Adam Krejčí 2, Josef Kovaříček, Filip Dvořák

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Pavel Kasper, Jan Kráčmer (83‘ Pavel Chlachula), Stanislav Koutský – Martin Plíhal (62‘ Filip Dvořák), Jakub Kráčmer, Jakub Hovorka, Martin Šrefl (74‘ Plesl Tomáš) – Adam Krejčí (83‘ Lukáš Harbich), Josef Kovaříček (74‘ Ondřej Nosek)

Komentář k utkání:
Adam Krejčí hned po zahájení hry vyzkoušel pozornost soupeře, napoprvé však neuspěl. Následně z jeho rukou mířil aut k soupeřově brance, kde se k zakončení z hranice vápna dostal Dan Suk. Ten mířil nepřesně. V 7. minutě o sobě dali vědět hosté, jejichž útok skončil rohovým kopem. Ten odvrátil Honza Kráčmer, Martin Šrefl míč prodloužil k Adamovi Krejčímu, který ho už nikomu jinému nepůjčil, prohnal se přes obránce a s přehledem zakončil – 1:0. V 10. min. se soupeř připomněl střelou mimo naši branku. Krátce poté dostal brankář hostů těžkou malou domů a svým odkopem nastřelil dotírajícího Martina Šrefla. Míč se naštěstí pro soupeře odrazil mimo branku. Ve 12. min. hlavičkoval mimo branku po rohovém kopu Kuba Kráčmer. Ve 14. min. viděl Martin Šrefl volného Adama Krejčího, který měl před sebou úplnou dálnici a po kličce brankáři zvýšil na 2:0. Ve 23. min. ohrozili hosté naši branku hlavičkou po centru do vápna. Ve 27. min. Standa Koutský neuhlídal protihráče, ale včas ho zastoupil Pavel Kasper. Ve 31. min. hlavičkoval mimo branku po standardní situaci Pepa Kovaříček. O 2 minuty později se Pavel Kasper objevil ve dvojité gólové šanci. Nejprve pohotově hlavou tečoval prudký centr a orazítkoval tyč. Po dalším rohu měl pak balón znovu na hlavě, ale bohužel ho čistě netrefil. Ve 36. min. Lukáš Kasper vyrazil nepříjemnou skákavou střelu z pravé strany a míč do bezpečí odvrátil navrátivší se Standa Koutský. Ve 41. min. Lukáš Kasper skvěle vychytal průnik soupeře. A parádní zákrok musel vytáhnout i o 2 minuty později, když dokázal zacouvat zpátky do branky a konečky prstů vytlačil míč nad břevno.
Ve 48. min. Kuba Hovorka prošel středem hřiště až do pokutového území, zasekávačkou se zbavil dotírajícího protihráče, jenže vystřelil vedle tyče. V 50. minutě hosté zahrozili středem, ale střelu na branku zblokovali naši obránci. V 52. minutě vyrazil na zteč Adam Krejčí, diváci již zvedali ruce na oslavu hattricku, ale balón doplachtil do spojnice tyče a břevna a odrazil se do pole.  V 54. min. proplachtil aut Adama Krejčího až k Pepovi Kovaříčkovi, který neměl problém rozvlnit síť soupeřovy branky – 3:0. Snaha soupeře o korekci výsledku, ale nepřesné dalekonosné střely a standardní situaci z toho nevytěžili. V 64. minutě obránci soupeře zjistili, že není radno si zahrávat s míčem před Adamem Krejčím. Ten je obral o míč, nacentroval před branku, kde se přesnou střelou za tyč gólově prosadil Filip Dvořák4:0. O výsledku bylo v podstatě rozhodnuto. V 70. min. se neujala další dalekonosná střela Předměřic. Za dalších 5 minut zakončoval do poloodkryté branky po souhře Adama Krejčího a Dana Suka Filip Dvořák, ale bohužel na brankové čáře nastřelil jen bránícího hráče. Ani 76. min. nedopřála Adamovi Krejčímu dotažení hattricku, protože svou hlavičkou po rohovém kopu opět orazítkoval jen brankovou konstrukci. Zbytek zápasu se v podstatě už jen dohrával bez velkých šancí. Úvodní zápas sezóny jsme tak zvládli a mohli tak s početnou diváckou kulisou slavit vítězství 4:0.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Uhráli jsme dobrý výsledek, nicméně si myslím, že skóre by mohlo být i vyšší. Zrovna nejhezčí fotbal se dnes nehrál, ale to se v prvních kolech stává. Hra se snad časem zlepší, a kdyby zůstaly i takovéto výsledky, tak se budeme usmívat od ucha k uchu. Každopádně jsem rád, že jsme vstup do sezóny zvládli a doufám, že na něj také navážeme netradičně v páteční předehrávce s nováčkem soutěže z Velichovek.

Zpět