Javornice A - Přepychy 2:1 (1:1)

25.04.2015 17:00

Střelci:
Adam Krejčí 2

Sestava:
Jiří Mucha - Jakub Resl, Stanislav Koutský, Jaroslav Krunčík, Daniel Suk - Josef Kovaříček (82‘ Tomáš Krunčík), Martin Šrefl, Jakub Kráčmer (78‘ Jaroslav Janeček), Pavel Chlachula (52‘ Jan Podzemný) - Michal Plašil (70‘ Jaroslav Nosek), Adam Krejčí (88‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Kádr Přepych doznal oproti podzimu mnoha změn a rozhodně nás nečekal lehký zápas. Už ve 2. min. se do dobré příležitosti mohl dostat Michal Plašil. Již skoro tradičně si však míč příliš předkopl. Ve 4. min. vyslali první střelecký pokus na Jirku Muchu hosté, ale ten míč vyrazil. Hosté nás v úvodních minutách přehrávali a nám se nedařilo dostat na delší čas na jejich polovinu hřiště. V 8. a 9. min. zahrávali hosté pár rohových kopů a autových vhazování u naší branky, které jsme bez ztráty kytičky přestáli. Totéž se nám už ale nepovedlo ve 12. min., když si o míč křikl Jirka Mucha. Protože by to Jirka k míči nestihl, zasáhl do centru Jarda Krunčík, ale míč srazil jen za hranici pokutového území. Tam si na něj počíhal přepyšský záložník a povedenou střelou uklidil míč do branky - 0:1. Přestože se naše hra postupně zlepšovala, končily naše útoky povětšinou jen poblíž pokutového území soupeře. Až v 17. min. zabojoval v souboji Michal Plašil, který dokázal míč posunout Adamovi Krejčímu do samostatného úniku. Adam si se sólem opět poradil a vyrovnal na 1:1. Ve 21. min. zahrával po nevybíravém faulu na Michala Plašila Martin Šrefl přímý volný kop. Jeho střelu k tyči ale dokázal brankář vyrazit. Chvíli poté se po přenesení hry do otevřené obrany Přepych vřítil Pavel Chlachula, ale jeho rána byla zblokována na roh. Ten jsme nezužitkovali a taktéž skončil i další roh ve 25. minutě. Ve 31. min. postupoval takřka sám na branku Michal Plašil. Svou šanci znovu zpackal špatným posledním kontaktem s míčem. Ve 37. min. zkusili své střelecké štěstí Přepychy, ale míč mířil jen vedle branky. Ve 39. min. měl po autovém vhazování obrovskou šanci Kuba Kráčmer. Zázračný zákrok hostujícího gólmana naši gólovou radost zhatil. Na druhé straně jsme bez větších starostí ubránili i poslední standardní situaci v prvním poločase a do kabin se šlo tím pádem za nerozhodného stavu 1:1.
Bojovný a důrazný fotbal pokračoval i ve druhém dějství. Šance přicházely zejména po standardních situacích, které se množily. Ze začátku druhého poločasu byly opět o něco aktivnější Přepychy. Ve 49. min. poslal jejich hráč přímý volný kop hodně mimo. V 51. min. už musel Jirka Mucha předvést skvělý zákrok proti hlavičce soupeře po autovém vhazování. Vzápětí musel vyboxovat i další autové vhazování, které mířilo před naši branku. Autová vhazování byla silnou zbraní na obou stranách, ale ani my jsme je tentokrát nedokázali ke skórování využít. Stejným způsobem končily i standardní situace na obou stranách. V 67. min. musel proti nepříjemné střele k tyči opět zakročit Jirka Mucha. V další minutě se po levé straně protáhl Michal Plašil, který před brankou hledal ještě Pepu Kovaříčka. Bohužel jsme ani tuto šanci nedokázali proměnit. V 72. min. se po rychlé kombinaci na levé straně dostal míč k Jardovi Noskovi, který ho posunul k volnému Adamovi Krejčímu. Adam ve své šanci nezklamal. Míč si navedl před prázdnou branku a podruhé rozvlnil síť - 2:1. Chvíli poté mohl zasadit hostům další úder Pepa Kovaříček, ale přeloboval brankáře i branku. Poslední čtvrthodina utkání nebyla jednoduchá zejména pro rozhodčího. Souboje na hřišti se přiostřovaly a nervové soustavy zejména některých hostujících hráčů byly na pochodu, což vyústilo v několik strkanic a slovních přestřelek. Přepychy měly v posledních 10 minutách množství standardních situací a nebylo zrovna snadné je ubránit. To se nám s vypětím všech sil nakonec podařilo, protože žádný další míč za zády Jirky Muchy už neskončil. Uhájili jsme tak těsné a těžce vybojované vítězství 2:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Odehráli jsme utkání s velmi kvalitním soupeřem, což bylo vidět na hřišti po celou dobu utkání. Hosté nás ze začátku utkání přehrávali a chvílemi jsme se nedostali ani k polovině hřiště. Obdržená branka tak odpovídala průběhu utkání. Naštěstí jsme postupně hru vyrovnali a dočkali se zaslouženého vyrovnání. Poté jsme byli lepším týmem, brankově jsme však naši převahu nevyjádřili. Druhá půle byla velmi bojovná a misku vah na naši stranu nastavil Adam Krejčí svým druhým gólem v utkání. Krom nervózního závěru zápas probíhal velmi korektně a my jsme maximálně spokojeni se ziskem tří bodů z takto těžkého utkání. Musím zmínit, že za poslední tři zápasy se nám vystřídali tři brankáři a my všichni jsme moc rádi, že na našich výsledcích se to vždy projevilo pozitivně, za což jim patří velký dík. Opět děkuji divákům za jejich podporu a všechny je zvu na předehrávku dalšího kola - na derby s Lukavicí, které odehrajeme trochu netradičně na hřišti v Solnici ve čtvrtek 30.dubna.“

Zpět