Javornice A - Přepychy 6:2 (2:0)

08.08.2015 17:00

Střelci:
Adam Krejčí 3, Michal Plašil, Martin Šrefl, Jakub Kráčmer

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Pavel Kasper, Michal Štěpánek, Daniel Suk - Pavel Chlachula (68‘ Jaroslav Nosek), Jakub Kráčmer (78‘ Tomáš Krunčík), Jaroslav Krunčík, Martin Šrefl - Michal Plašil (68‘ Jakub Hovorka), Adam Krejčí (69‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Nová sezóna začala za úmorného vedra domácím zápasem s mužstvem Přepych. V první šanci utkání se ve 3. min. ocitl Jarda Krunčík. U centru za obranu byl však dříve gólman soupeře, který ale pouze vyrazil míč právě do dotírajícího Jardy. Od něj se však míč odrazil mimo branku. V 5. min. zabránil šanci soupeře svým obranným zákrokem Kuba Resl. V 7. min. vyslal na přepyšskou branku přízemní střelu Adam Krejčí. Gólman jeho pokus neudržel, ale dobíhající Martin Šrefl míč už nestihl. V dalších minutách zahrávali hosté dva nepříjemné přímé volné kopy, ale naše obrana si s nimi poradila. Ve 12. min. se po autovém vhazování dostal k míči na zadní tyči Martin Šrefl. Ten ještě přihrávkou před branku našel Jardu Krunčíka, který z dobré pozice přestřelil. Po občerstvovací přestávce postupoval na naši branku hostující hráč, kterého na poslední chvíli na hranici pokutového území zastavil Pavel Kasper. Ve 24. min. běžel sám na brankáře Přepych Michal Plašil. Jeho střela podél brankáře už už mířila do branky, ale jeden z obránců ji dokázal před brankovou čarou ještě odkopnout. Ve 25. min. se k hlavičce po rohovém kopu protlačil Kuba Kráčmer. Brankář však jeho hlavičku vyškrábl. O minutu později už byl gólman soupeře proti střele Adama Krejčího bezmocný. Jeho rána z otočky z hranice pokutového území zaplula parádně do horního růžku přepyšské branky - 1:0. Vyrovnat se hosté snažili z přímého volného kopu, ale Lukáš Kasper si jejich střelu pohlídal. Ve 29. min. střílel na branku soupeře Adam Krejčí, ale trefil jen probíhajícího Michala Plašila. Ve 33. min. prosvištěl po levé straně Dan Suk a přihrávkou před odkrytou branku připravil druhý gól pro Adama Krejčího - 2:0. Ve 40. min. napřáhl z pravé strany Michal Plašil, ale jeho střelu brankář chytil. Ve 44. min. postupoval podél brankové čáry Jarda Krunčík. Nepovedený střílený centr skončil jen autovým vhazováním pro soupeře. Závěr poločasu obstarala dělovka Adama Krejčího, která skončila nad brankou hostů.
Do druhého poločasu vstoupili hosté o poznání aktivněji a zatlačili nás na naši polovinu hřiště. V 50. min. zahrávali přímý volný kop. Krásná střela však naštěstí jen orazítkovala břevno branky Lukáše Kaspera. Hned v další minutě proletěla těsně nad naším břevnem další nebezpečná rána soupeře. Odpovědět na tlak soupeře zkoušel Kuba Kráčmer, ale i jeho pokus branku přeletěl. V 56. min. přihrál Adam Krejčí Jardovi Krunčíkovi, jehož střela skončila kousek vedle tyče. Tlak soupeře po necelé čtvrthodině opadnul a pomohl tomu i gól Michala Plašila z 58. minuty. Michal se dokázal prosadit přes protihráče a brankáře a do odkryté branky zvýšil na 3:0. Odpovědí Přepych na naši třetí branku byla pouze prudká střela mířící mimo. V 63. min. hlavičkoval po rohovém kopu Kuba Kráčmer, ale tentokrát jeho hlavičce chyběla razance i přesnost. V 65. min. se tentýž hráč prokličkoval přes obranu hostů a v pokutovém území byl faulován. K nařízenému pokutovému kopu byl vyslán Adam Krejčí, ale ten hattrick odmítl, když jeho nepříliš umístěnou střelu brankář chytil. Hosté zlobili nejvíce ze standardních situací. Jejich bránění nebylo jednoduché, ale dokázali jsme jim odolávat. V 70. min. napravil své penaltové zaváhání Adam Krejčí, který střelou podél brankáře zvýšil na 4:0 a dotáhl do konce první hattrick sezóny. Hosté dokázali na vstřelenou branku velmi rychle odpovědět. Po krásné a překvapivé střele, za níž se Lukáš Kasper mohl jen ohlédnout, snížili na 4:1. V 73. min. naše jasné vedení pohublo o další gól na 4:2, když jsme nedokázali dostat míč z pokutového území a soupeř nás pohotově potrestal. Naštěstí jsme dokázali velmi brzo zareagovat a využít toho, že pozornost obrany hostů již nebyla taková. V 75. min. číhali obránci soupeře na přihrávku Martina Šrefla, ale ten je nakonec obelstil a vydal se do samostatného úniku, který zakončil gólem na 5:2. V 78. min. ho napodobil Kuba Kráčmer, který si pohrál s několika hráči soupeře a lobem přes gólmana zvýšil již na 6:2. V 80. min. neuspěl se svým zakončením střídající Kuba Hovorka. O 3 minuty později vystřelili na naši branku opět hosté, ale střela mezi tyče nemířila. Hosté neskórovali ani po autovém vhazování v 85. minutě.  Poslední střelu na branku vyslal po spolupráci s Kubou Hovorkou Jarda Nosek. Jeho ránu na přední tyč si brankář pohlídal a zápas skončil naším vítězstvím 6:2.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Na to, že se hrálo první kolo, se hrál celkem solidní fotbal bez většího množství chybných rozehrávek, což pro mne bylo celkem překvapující. Hosté působili kompaktně, a tak jsme museli být dost trpěliví. Svoje šance jsme si ale našli a naštěstí i některé z nich využili. Poločasové vedení tak mohlo být vyšší. Druhá půle patřila v první části hostům. Jejich tlak jsme i s trochou štěstí přežili. Za stavu 4:0 vše vypadalo víc než pohodově. Bohužel během chvilky to bylo 4:2, na kontě jsme měli neproměněný pokutový kop a těžko se nám dařilo zvládat chaos v našich řadách. Naštěstí to byla jen chvilková epizoda a brzy to bylo konečných 6:2. Musím vyzdvihnout 3 branky Adama Krejčího a vyškolení 5 hráčů soupeře zakončené gólem ze strany Kuby Kráčmera. Dá se říct, že vstup do nové sezóny se nám i přes pár "úletů" celkem vydařil. Tým podal dobrý výkon.“

Zpět