Javornice A - Slatina 3:0 (3:0)

21.05.2016 17:00

Střelci:

Michal Štěpánek, Josef Kovaříček, Adam Krejčí

Sestava:

Lukáš Kasper – Jakub Resl, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Daniel Suk – Jan Bárta (80‘ Jaroslav Krunčík), Michal Štěpánek, Josef Kovaříček, Tomáš Krunčík (65‘ Martin Plíhal) – Michal Plašil (59‘ Lukáš Harbich), Adam Krejčí (65‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:

Zápas se Slatinou otevřela příležitost Adama Krejčího, ke kterému doplachtil centr Pavla Kaspera. Adamovi však zakončení hlavou nevyšlo a hosté odkopli míč do bezpečí. Ve 4. min. se jeden ze slatinských hráčů opřel do odraženého míče. Tvrdá střela mířila jen na připraveného Lukáše Kaspera. V 7. min. vyzkoušel pozornost a rychlost hostů Dan Suk. Na cestě k brankáři ho bohužel zastavil poslední bránící hráč soupeře. V další minutě se znovu připomněli hosté – tentokrát nepřesnou střelou z otočky. Po rychlém protiútoku doputovala sražená přihrávka až k Tomášovi Krunčíkovi, který lehkým obloučkem přehodil jak brankáře, tak i branku. V 11. min. zakončoval pohotově Adam Krejčí, ale jeho střela měla spíše ragbyové parametry. Po čtvrthodině hry zahrávala Slatina nepříjemnou standardní situaci. Žádný z jejich hráčů naštěstí na centrovaný míč za obranu nedosáhl. V 17. min. obral Michal Štěpánek protihráče o míč, ale se střelou zpoza vápna neuspěl. V 19. min. jsme způsobili rozruch v pokutovém území soupeře a konečnou tečku mu dala až střela Adama Krejčího kousek vedle tyče. V další minutě se nám v nadějně se rozvíjející akci nepodařilo propasovat přihrávku za soupeřovu obranu. Po bleskovém přenesení hry před naše pokutové území měli dobrou šanci i hosté, ale branku netrefili. V další útočné akci ve 21. min. sklepl Tomáš Krunčík míč pro Adama Krejčího. Jeho střelu obránci zblokovali a dorážka Michala Plašila přes hlavu mířila vedle. Za další 2 minuty se Slatina po přímém kopu Tomáše Krunčíka se štěstím ubránila. Po 25. min. namířil Michal Plašil přímý volný kop jen do rukavic slatinského brankáře. O 2 minuty později ohrozila Slatina svoji vlastní branku, když jejich gólman musel nepovedený odkop vyboxovat na roh. Ve 29. min. protlačil Michal Plašil míč po lajně až před branku, ale Honza Bárta brankáře hostů neprostřelil. Gól jsme slavili až ve 32. min., když krásnou souhru Pepy Kovaříčka a Michala Plašila zakončil přesnou střelou Michal Štěpánek1:0. Krátce nato se po rychle rozehraném autu přes několik spoluhráčů propotácel Dan Suk, ale nakonec brankáře i branku přehodil. Ve 37. min. vyslali hosté na naši branku překvapivou střelu, která však svůj cíl o hodně minula. V další minutě poslal Dan Suk povedený centr od lajny, ale Honza Bárta svou šanci hlavou neproměnil. Ve 40. min. vyrazil brankář soupeře nepříjemnou střelu Michala Plašila jen k Tomášovi Krunčíkovi. Ten nacentroval míč zpátky před branku, kam si naběhl Pepa Kovaříček, který perfektní hlavičkou rozvlnil síť. Gólovou radost nám pokazil hvizd hlavního rozhodčího pro ofsajd. Hlavní rozhodčí ale po poradě svůj verdikt změnil a Pepa Kovaříček si tím pádem připsal branku na 2:0. Hosté na změnu rozhodnutí reagovali podrážděně a asi nebyli úplně zkoncentrovaní na hru, protože krátce poté vystihl jejich „malou domů“ Adam Krejčí, který střelou do prázdné branky zvýšil na 3:0.

Druhý poločas začal zmatky v naší obraně, ale osvobozující odkop nás z problémů dostal. Ve 48. min. zkoušel Honza Bárta jít hlavou proti slatinské zdi. Neúspěšně. V další minutě se míč vykutálel k našemu bývalému spoluhráči Péťovi Hubkovi, ale ani znalost javornického trávníku kýžené ovoce nepřinesla, a namířil svou střelu vedle. V 52. min. našel Dan Suk v pokutovém území Honzu Bártu, jehož slabá střela doprostřed slatinskému brankáři vrásky nenadělala. V další minutě prošel Honza Bárta podél brankové čáry. Jeho další pokus vyrazil gólman soupeře na roh. V 55. min. dostal hostující hráč pěknou přihrávku na střelu z voleje, ale Lukáš Kasper se zaskočit nenechal. Do další šance se v následující minutě dostal znovu Honza Bárta. Gól mu v tomto zápase zjevně souzen nebyl, protože takřka z malého vápna trefil pouze břevno. V 58. min. se po opakovaném centru od rohového praporku dostali k hlavičce hosté, ale Lukáš Kasper míč za svá záda nepustil. V 64. min. to s námi mohlo vypadat hůře, ale slatinský hráč nedokázal zpracovat přihrávku za obranu a míč rychlým vyběhnutím pokryl opět výborný Lukáš Kasper. V 70. min. propadl míč po rohovém kopu na překvapeného Pepu Kovaříčka, který již zareagovat nedokázal. Vzápětí následovala další šance Honzy Bárty, který před brankou míč promáchl. V 72. min. přihrával Honza Bárta na vápno Michalovi Štěpánkovi, jehož střela byla zblokovaná. Za další 2 minuty se k přímému kopu z pravé strany postavil Kuba Resl. Slabší nohou zakroutil míč hezky přes zeď, ale gólman byl na místě včas, protože Kubově pokusu chyběla razance. V 78. min. si Lukáš Kasper pohlídal další střelu soupeře mířící na naši branku. V 82. min. napřáhl ke střele z 25 metrů Pavel Chlachula, který poslal svůj pokus nad branku. Tamtéž skončila i velká šance a zakončení Jardy Krunčíka po centru Michala Štěpánka. V 87. min. vypálili hosté na naši branku z dálky, ale ani tento pokus přesný nebyl. A protože nad brankou skončila i hlavička Lukáše Harbicha z poslední minuty, zůstal výsledek na stavu 3:0. Divácky to nebylo příliš atraktivní derby, ale hlavní je, že další body zůstaly doma.

Trenér k utkání:

Tomáš Krunčík: „Vstřelili jsme dnes první dvě branky po velmi pěkných akcích. Bohužel, ten kdo čekal, že v tomto trendu budeme pokračovat i dál, musel být hodně zklamán. Oba týmy předvedly v plné parádě, jak může vypadat fotbalová bída. Tempo utkání připomínalo trénink, přitom se hrálo derby! Pro nás dobré tři body, nic víc, nic míň. Nejlepší tak byli dnes diváci, kterých bylo opět mnoho, a i díky pěknému počasí si návštěvu tohoto utkání užili po svém J“

Zpět