Javornice A - Slavia HK A 3:3 (1:0), pen. 3:5

18.08.2021 17:30

Střelci:
Jakub Hovorka, Filip Dvořák, Adam Krejčí

Sestava:
Lukáš Kasper – Tomáš Plesl, Pavel Kasper, Michal Bárnet, Daniel Suk – Jakub Hovorka, Jakub Kráčmer, Jakub Nosek, Filip Dvořák – Josef Kovaříček (46‘ Adam Krejčí), Kamil Široký (70‘ Miroslav Vidlička)

Komentář k utkání:
V zápase proti týmu krajského přeboru se do první střelecké příležitosti opřel Dan Suk, ale odražený míč poslal nad branku. Ve 3. min. zahrávali hosté standardní situaci, jenže naši zeď neprostřelili. V 6. min. jsme Slavii nabídli standardní situaci z pravé strany, ale na míč plachtící mimo branku nikdo nedosáhl. O 3 minuty později odklízel sraženou střelu do autu Michal Bárnet. Ve 12. min. se hostující hráč dostal za naši obranu, ale přihrávku před branku jsme odvrátili. Ve 14. min. centroval po rychle rozehraném autu Pepa Kovaříček. I hosté však situaci ubránili. V 16. min. jsme využili standardní situaci, když odražený míč uklidil do branky zblízka Kuba Hovorka1:0. V 17. min. Slavie málem odpověděla dělovkou z 35 metrů, která jen o kousek minula levý horní roh naší branky. Ve 20. min. se útočník soupeře natahoval po míči za obranu, jenže Lukáš Kasper u něj byl naštěstí první. V další minutě chyboval na pravé straně Kuba Hovorka, ale zakončující hráč na zadní tyči branku netrefil. Ve 26. min. jsme byli blízko vyložené šance, ale Dan Suk bohužel nezpracoval přiťuknutí Pepy Kovaříčka. Ve 33. min. musel Michal Bárnet na roh odklidit přihrávku před branku a poradil si i s následným centrem od rohového praporku. Ve 35. min. Lukáš Kasper jen srazil centr k hostujícímu hráči a dorážku směřující do branky zastavila ruka Pepy Kovaříčka, což znamenalo penaltu. Lukáš Kasper však své zaváhání napravil a penaltu vyrazil. Ve 41. min. si hosté připravili další šanci. Zakončující hráč naštěstí balón netrefil a rána po odraženém míči letěla hodně vysoko. Těsně před poločasem Lukáš Kasper perfektním zákrokem vytáhl tečovanou střelu soupeře, a protože jsme ubránili i následný rohový kop, odcházeli jsme do kabin s vedením 1:0.
Druhý poločas začal skákavou malou domů, kterou Lukáš Kasper těžce zpracovával a nastřelil poté jen dobíhajícího protihráče, který připravil šanci pro Slavii. Hráč nabíhající z druhé vlny se naštěstí se zakončením ukvapil. Ve 47. min. si hostující útočník naběhl za obranu, ale Lukáš Kasper po vyběhnutí předvedl skvělý zákrok. V 50. min. už Slavie vyrovnala po vydařené kombinaci ve vápně – 1:1. V 52. min. si po autovém vhazování hosté mále dali vlastník gól. Po následném rohovém kopu míč prošel přes vápno a hradecký hráč ho na zadní tyči zasáhl rukou. I my jsme tak měli možnost zahrávat pokutový kop. Bohužel ani náš Kuba Nosek penaltu neproměnil. Jeho sešívané srdce se zřejmě rozbušilo více, než mělo, a proti "vlastním" branku vůbec netrefil. V 57. min. hosté nezamířili přesně ze standardní situace z 23 metrů. Podobná situace se stejným koncem se nám naskytla vzápětí i na druhé straně. V 62. min. Adam Krejčí tvrdě bojoval o samostatný únik. I přes faul dokázal zakončit, ale byl z toho jen roh. V 65. min. jsme se po rohovém kopu ujali vedení, když perfektně zakončil hlavou krásný centr Kuby Noska Filip Dvořák2:1. V 68. min. jsme se dostali do vedení 3:1, když Adam Krejčí nechytatelně zakončil svůj průnik do vápna a jako sparťan měl z gólu samozřejmě náležitou radost! V 71. min. Lukáš Kasper promáchl míč kopnutý od rohového praporku, ale překvapený útočník soupeře branku minul. V 73. min. nám hosté zatápěli po standardní situaci, ale dokázali jsme se ubránit. V 76. min. Slavie bohužel proměnila svůj rychlý protiútok, když Lukáš Kasper dokázal míč sice ztlumit, ale proti dorážce do prázdné branky už zasáhnout nemohl – 3:2. V 79. min. si na rohový kop šikovně naběhl Pavel Kasper, jenže míč mu bohužel nesedl. V 82. min. se za zády obrany zjevil Míra Vidlička, který k naší smůle těsně minul. V 85. min. využili hosté poskytnuté výhody a Lukáš Kasper nám svým zákrokem udržel těsné vedení. V nastavení jsme ubránili i rohový kop, na který naběhl i brankář Slavie. Po brejku měl na noze vítězný gól Kuba Nosek, jenže ve vyložené šanci přestřelil. Za neproměnění šanci jsme nakonec byli potrestáni. Hosté totiž bohužel v 93. min. po standardní situaci vyrovnali hlavou na 3:3 a poslali zápas do penalt. Ty probíhaly následovně: Slavia 1:0, Kuba Kráčmer 1:1, Slavia 2:1, Kuba Hovorka 2:1, Slavia 3:1, Michal Bárnet 3:2, Slavia 4:2, Míra Vidlička 4:3, Slavia 5:3. Konec. Po napínavém závěru tak do dalšího kola postoupila Slavia Hradec Králové. Diváci i tak ocenili velmi dobrý výkon našeho týmu, který velkého favorita až nečekaně potrápil, a do kabin hráče doprovázeli mohutným potleskem.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „S vynikajícím soupeřem jsme odehráli naprosto parádní a divácky velmi atraktivní utkání. Herní převahu hostů jsme eliminovali nesmírnou bojovností a nasazením. Díky tomu jsme vedli až do samotného konce utkání. I přes vypadnutí po penaltách jsme dnes opět přidali výsledkově skvělý záznam do javornické fotbalové kroniky. Nedělní hradecký průšvih kluci odčinili s plnou parádou. Tohle bylo jedno z utkání, na které se nezapomíná, a já jim za to moc děkuji! Gratulace postupujícím.“

Zpět