Javornice A - Slavie HK B 3:4 (2:3)

03.10.2020 15:00

Střelci:
Martin Šrefl, Adam Krejčí, Daniel Suk

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Hovorka, Pavel Kasper, Matěj Ehl, Daniel Suk – Martin Šrefl, Jakub Nosek, Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer – Michal Plašil (11‘ Josef Kovaříček), Adam Krejčí (65‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Zápas o 2. místo v rámci 1.B třídy skupiny B odstartovala pohotová, leč nepřesná střela Honzy Kráčmera, ke kterému se odrazil míč po autovém vhazování. V 5. min. se bohužel bez cizího zavinění zranil Michal Plašil, který musel bohužel hřiště opustit. V 8. min. zahrozili poprvé také hosté, jejichž rohový kop prolétl nebezpečně přes naše pokutové území. Další roh přizvedl před hostujícími hráči hlavou Honza Kráčmer. V 10. min. zblokoval střelu soupeře po autovém vhazování pro změnu Kuba Kráčmer. Ve 12. min. jsme šli do vedení, když Adam Krejčí aktivním napadáním využil slabou rozehrávku Slavie, zatáhl míč do vápna a přihrávkou před branku vyzval ke skórování Martina Šrefla. Ten nezaváhal, dostal se před bránícího hráče a zblízka uklidil míč pod břevno – 1:0. Krátce poté Kuba Kráčmer nedokázal hlavou do branky usměrnit dlouhý aut Adama Krejčího. V 19. min. připravili naši útočnici obránce o míč, ale Adam Krejčí byl od míče jiným bránícím hráčem odstaven. Ve 21. min. zkoušel Adam Krejčí vysunout Martina Šrefla, ale přihrávka byla příliš dlouhá. Ve 22. min. utekl Adam Krejčí svému strážci po pravé straně a přihrával před prázdnou branku nabíhajícímu Kubovi Hovorkovi, který míč bohužel nasměroval jen do tyče. Od tyče odražený balón nakonec skončil u Adama Krejčího, který napálil pro změnu jen hráče před sebou. Míč se tím vrátil opět ke Kubovi Hovorkovi, který ani napodruhé nedokázal skórovat, protože z malého vápna branku přestřelil! Místo klidného dvoubrankového vedení přišel trest na druhé straně. Po rychlé akci soupeře fauloval v pokutovém území Matěj Ehl a Slavie nabídnutou penaltou nepohrdla – 1:1. Ve 31. min. vysunul Kuba Hovorka krásně Adama Krejčího, který zblízka bohužel neprostřelil brankáře soupeře. Krátce poté pak gólman hostů vzal po autovém vhazování míč z hlavy připraveného Kuby Kráčmera. Ve 35. min. Honza Kráčmer nadýchaným centrem za obranu našel Adama Krejčího. Ten využil srážky bránících hráčů a sám před brankářem nezaváhal, když nás přízemní střelou levačkou dostal podruhé do vedení – 2:1. Z vedení jsme se bohužel neradovali příliš dlouho. Ve 38. min. chyboval Dan Suk a také útočník Slavie v přímém souboji s Lukášem Kasperem uspěl – 2:2. Aby toho nebylo málo, tak ve 40. min. šli hosté do vedení 3:2, když po kombinaci na pravé straně přišla přihrávka před odkrytou branku a Kuba Hovorka už ani skluzem nedokázal zabránit útočícímu hráči ve skórování. Ve 42. min. jsme tentokrát bez větších problémů pokryli přihrávku za obranu. Po další naší zbytečné ztrátě si se střelou soupeře z 22 metrů poradil Lukáš Kasper. V poslední minutě prvního poločasu měl vyrovnání na hlavě Pavel Kasper, který si naběhl na přesně zahranou standardku Honzy Kráčmera, ale míč se mu ve velké šanci z hlavy svezl. Už v nastavení prvního dějství pak přišla pohotová střela Slavie, která mířila jen vedle naší branky.
Ve druhém poločase vlétl po rychlém autu do pokutového území Dan Suk, jenže střelou na první tyč branku netrefil. Ve 49. min. ztratil Dan Suk při rozehrávce míč, ale z průšvihu nás vysvobodili rozhodčí, kteří při úniku soupeře neponechali výhodu. V 51. min. se do míče parádně opřel Kuba Kráčmer, jehož rána branku bohužel o pár decimetrů minula. V 53. min. Lukáš Kasper nedosáhl na rohový kop soupeře, ale žádná pohroma z toho nakonec nebyla. V další minutě jsme měli ale kupu starostí s bráněním postupného útoku Slavie. V 55. min. přiťukl Honza Kráčmer míč Kubovi Noskovi, jehož levačka zařízení netrefila. V další minutě už jsme se z vyrovnání radovali. Pepa Kovaříček u pokutového území neuhnul ze souboje a míč vybojoval pro Dana Suka. Ten obešel brankáře a vyrovnal na 3:3. V 65. min. přišel po našem nevydařeném útoku brejk Slavie. Po pěkné přihrávce za obranu proti střílejícímu hráči perfektně zakročil Lukáš Kasper. V 70. min. jsme u postranní čáry ukořistili míč, ale Kuba Kráčmer číhající před brankou svůj volej bohužel netrefil. V 74. min. si Martin Šrefl seběhl na aut Pavla Chlachuly, ale byl za cenu rohového kopu ubráněn. Po centru Kuby Noska od rohového praporku proplachtili vzduchem těsně kolem míče Pepa Kovaříček a Kuba Kráčmer. V další minutě už Kuba Nosek napřahoval ke střele do odkryté branky po přihrávce Martina Šrefla, ale bránící hráč zasáhl do přihrávky včas. V 79. min. přišel dlouhý výkop brankáře Slavie, komunikace mezi Lukášem Kasperem a Kubou Hovorkou neproběhla zrovna ukázkově a Kuba Hovorka zasáhl míč tak nešťastně, že ho nasměroval do naší branky. Lukáš Kasper, který už byl vyběhnutý mimo branku, se snažil situaci ještě zachránit, ale při zákroku podklouzl a ukázkový vlastňák tak byl dokonán – 3:4. V 83. min. zkusili hosté překvapit Lukáše Kaspera po naší ztrátě střelou z dálky, ale branku přestřelili. V závěrečných minutách jsme se vrhli do útoku a chtěli jsme alespoň vyrovnat. V 87. min. vypálil Martin Šrefl po odražené standardce Honzy Kráčmera jen nad branku. V poslední minutě měl vyrovnávací gól na hlavě opět Martin Šrefl, ale míč do branky nenasměroval. Už v nastavení se při rohovém kopu pověsil do vzduchu Pavel Kasper, ale hlavou míč také netrefil. Zápas tak pro nás skončil hořkou porážkou 3:4.

Vedoucí mužstva k utkání:
Jaroslav Krunčík: „Dnes jsme neodehráli úplně špatné utkání, ale porazili jsme se sami vlastními chybami. Přestože jsme dvakrát vedli a vstřelili víc branek než hosté, radovali se z vítězství bohužel právě oni. Prohrát jsme si nezasloužili, ale když neproměníme jasné gólovky a soupeři naopak góly darujeme, vyhrát se dá těžko.

Zpět