Javornice A - Stěžery 0:2 (0:1)

23.10.2021 14:30

Střelci:
-

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Michal Bárnet, Pavel Kasper, Tomáš Plesl (88‘ Martin Paštika) – Jakub Hovorka, Jakub Kráčmer (88‘ Lukáš Harbich), Jakub Nosek, Filip Dvořák (65‘ Michal Štěpánek) - Miroslav Vidlička (78‘ Ondřej Nosek), Adam Krejčí (78‘ Koutský Stanislav)

Komentář k utkání:
Do prvního ohrožení naší branky se pustili hosté ve 3. min., ale jejich standardní situaci jsme odvrátili. V 8. min. se po faulu na Adama Krejčího dostal k míči ještě Kuba Nosek, ale svou přihrávkou ve vápně nikoho nenašel. V 10. min. skončil tečovaný aut Adama Krejčího jen v rukavicích brankáře hostů. Ve 12. min. Kuba Nosek nezužitkoval výhodu po faulu na Míru Vidličku a vystřelil jen vedle branky. To hosté byli ve 13. min. přesnější. Kuba Nosek nedosáhl na centr ze strany a útočník Stěžer míč po zpracování na prsa a pohotové střele poslal za záda Lukáše Kaspera – 0:1. V 17. min. se Adamovi Krejčímu nepodařilo vymanit se z dosahu soupeře a nadějná šance tak vzala za své. O 2 minuty později Lukáš Kasper s problémy odvracel malou domů od Tomáše Plesla. Ve 22. min. zatáhl míč do vápna Filip Dvořák, jenže na jeho centr nedosáhl Adam Krejčí ani Kuba Kráčmer. Ve 25. min. Dan Suk jen o krůček nedosáhl na centrovaný míč od Tomáše Plesla. Za další 2 minuty hosté odvrátili centr Kuby Noska do zámezí a po závaru z následného autového vhazování jsme vytěžili pouze roh. Ve 35. min. Michal Bárnet nedoskočil na centr před branku, ale Lukáš Kasper při vyložené šanci skvěle zasáhl a udržel nás na dostřel jedné branky. Ve 42. min. předvedl Dan Suk své sprinterské kvality a včas zastavil průnik soupeře. Hosté však měli vzápětí ještě další šanci, ale gólovou radost jim zhatil Kuba Hovorka, který vyhlavičkoval míč z brankové čáry.
V úvodu druhého poločasu jsme byli aktivnějším týmem a více času jsme trávili na soupeřově polovině. Skákavá střela Kuby Noska, ani tečovaná rány Kuby Kráčmera však svůj cíl nenašly. V 55. min. musel za žlutou záchrannou brzdu před pokutovým územím zatáhnout Filip Dvořák. S následnou přízemní střelou okolo zdi si Lukáš Kasper nadvakrát poradil. V 58. min. byl náš gólman opět hrdinou okamžiku, když lapil hlavičku neobsazeného hráče z hranice malého vápna. Svým výkopem vyslal do útoku Adama Krejčího, který byl sám před brankářem, ale branku netrefil. V 63. min. se Adam Krejčí protlačil do další šance z pravé strany, ale zařízení znovu jen těsně minul. V 66. min. pak náš dlouhý aut propadl až k brankáři hostů. Za další 2 minuty jsme měli sérii rohových kopů, kterou zakončil nepřesnou střelou Kuba Hovorka. V 71. min. stál Adam Krejčí tváří v tvář proti gólmanovi Stěžer, jenže svá mířidla měl nadále rozladěná a mezi tyče nezamířil. V další minutě prošel centr Kuby Hovorky bez teče skrz pokutové území soupeře. Místo toho, abychom v posledních minutách tlak ještě vystupňovali, přišla hrubá chyba Kuby Kráčmera, jednoho z nejzkušenějších hráčů na hřišti, který přihrávkou dozadu neomylně vyslal do brejku soupeře. Útočník Stěžer při zakončení nezaváhal a zvýšil na 0:2. V závěrečných minutách se do vážnějšího zakončení po rohovém kopu dostal už jen Pavel Kasper, ale protože i on branku netrefil, odvezli si hosté z Javornice všechny body. Malou útěchou pro všechny mohla být snad jen parádní fotbalová atmosféra, o kterou se zapříčinily fankluby obou mužstev.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Odehráli jsme s velmi kvalitním soupeřem vyrovnané utkání ovšem až na naši koncovku. Ta byla opět jalová. Naopak hosté byli trpěliví a hned svoji první příležitost využili. Druhou branku pak od nás dostali "darem". Hrálo se v parádní fotbalové atmosféře, bohužel naši diváci teď trpí, když vidí, co vše se dá zahodit. Gratulace hostům a pochvala rozhodčím.“

Zpět