Javornice A - Týniště n. Orl. 0:3 (0:3)

24.08.2022 18:00

Střelci:
-

Sestava:
Stanislav Hynek (46‘ Lukáš Kasper) – Daniel Suk, Pavel Kasper, Jan Kráčmer, Stanislav Koutský – Martin Plíhal, Jakub Hovorka, Jakub Kráčmer, Filip Dvořák – Adam Krejčí, Miroslav Vidlička (60‘ Mahmoud Abdelmonem Mohamed)

Komentář k utkání:
Do utkání vstoupil podle očekávání aktivněji tým hostů, ale jejich první 2 rohové kopy ve 3. min. jsme ubránili. V 6. min. šel Standa Hynek do souboje s hlavičkujícím hráčem Týniště. Míč vypadnuvší z jejich souboje uklidil z vápna Honza Kráčmer. V 8. min. už jsme nápor hostů neustáli a po přihrávce skrz pokutové území se hosté přízemní střelou k tyči ujali vedení 0:1. V 10. min. nacentroval do vápna Týniště Dan Suk, ale voleji Filipa Dvořáka chyběla bohužel razance. Na druhé straně zlikvidoval další střílený centr před branku Standa Hynek ve spolupráci s Danem Sukem. V 15. min. se neujala ulice Týniště za naši obranu. V 18. min. vrátili hosté na vápno míč po rohovém kopu, ale rána soupeře skončila díky teči naštěstí nad brankou. Ve 20. min. Pavel Kasper zachytil přihrávku za obran, ale ve hře po podklouznutí nemohl pokračovat. Toho využil útočící hráč, který střelou na zadní tyč zvýšil na 0:2. Ve 26. min. hostující hráč ukličkoval polovinu našeho týmu, ale míč skončil nakonec v rukavicích Standy Hynka. Ve 27. min. vybojoval Adam Krejčí roh, po němž Dan Suk svým stříleným centrem zleva donutil k zákroku brankáře Týniště. Ve 30. min. se obtočil kolem protihráče na vápně Míra Vidlička, ale už neměl sílu na pořádnou střelu. Ve 33. min. hosté napadáním získali míč na naší obraně a po kombinaci středem zvýšili na 0:3. Po standardní situaci po žlutém faulu Míry Vidličky poskakoval míč nebezpečně v našem vápně, ale nakonec jsme ho dokázali odpálit pryč. Ve 44. min. prošel do vápna znovu hráč soupeře, ale míč před branku nepustil Pavel Kasper. Poločas tak skončil 0:3 ve prospěch hostů.
Druhý poločas začal nepříjemnou rozcvičkou pro Lukáše Kaspera, který musel zacouvat pro nepovedený centr mířící do branky. Ve 48. min. se přes soupeře proháčkoval Adam Krejčí, ale přízemní střelu brankář kryl. V 50. min. pak Lukáš Kasper skvěle zakročil proti bombě soupeře a vytěsnil ji na roh. Na druhé straně zastavil únik Adama Krejčího hraním rukou hostující stoper. V 58. min. rozdal hlavní rozhodčí hostů několik žlutých karet za protesty. Krátce poté se v gólové šanci objevil Kuba Kráčmer po dlouhém autu Adam Krejčího, jenže brankáře neprostřelil. V 61. min. jsme přežili závar po rohovém kopu. V 64. min. přežili naši další velkou šanci i hosté, když Kuba Kráčmer opět nepropálil zblízka brankáře. V 66. min. hosté prachbídně naložili se svým brejkem. V další minutě hlavičkoval hostující hráč po rohovém kopu do spojnice břevna a tyče, ale Lukáš Kasper místo jistil. V 80. min. prošel ze strany do vápna Adam Krejčí, jehož centr si gólman Týniště srazil na tyč. V 89. min. Lukáš Kasper zkrotil v rukavicích střelu soupeře z vápna. Zápas tedy skončil vítězství hostů 0:3 a zaslouženým postupem do dalšího kola.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Týniště postoupilo naprosto zaslouženě. Kolotoč, který s námi rozpoutalo hlavně v prvním poločase byl chvílemi doslova brutální. Druhou půli už hosté polevili, my jsme poupravili některé herní prvky a hned to bylo mnohem vyrovnanější. Hlavně se nám nikdo nezranil, z čehož jsme měli obavy. Pro naše mladé hráče to byla po delší době škola fotbalu a té není nikdy dost. Díky za podporu téměř třem stovkám diváků a doufám, že mnozí z nich dorazí i na nejbližší netradičně nedělní mistrovské utkání.“

Zpět