Javornice A - Velichovky 3:3 (1:1)

07.10.2023 16:00

Střelci:
Adam Krejčí 2, Matěj Kráčmer

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Jakub Hovorka – Martin Šrefl, Josef Kovaříček, Pavel Drašnar, Martin Plíhal (67‘ Ondřej Nosek) – Adam Krejčí, Matěj Kráčmer (77‘ Josef Petr)

Komentář k utkání:
Během nástupu hráčů na hřiště jsme nezapomněli popřát Standovi Koutskému k narození syna Alexe, který se snad za pár let bude po javornickém hřišti honit za balónem také. Před samotným výkopem jsme pak ještě minutou ticha vzpomenuli na našeho dlouholetého hráče a fanouška javornického fotbalu, Pepu Krupku.
Zápas jako takový se od začátku odvíjel ve svižném tempu. Po pár minutách se ve slibné příležitosti objevil Adam Krejčí, jehož střílený centr před branku gólman hostů vyrazil do bezpečí. Ve 12. min. hledal Pavel Kasper svým autovým vhazováním hlavu Adama Krejčího, jenže ten branku bohužel minul. Hned z protiútoku zahrozili hosté pěknou akcí na jeden dotek, ale gólovou střelu vytěsnil mimo Standa Hynek. Stav zápasu se poprvé měnil v 16. min., kdy po rychlé akci naší trojice hráčů zastavil v pokutovém území Adama Krejčího faul soupeře. Penaltu s přehledem proměnil Matěj Kráčmer1:0.  V 19. min. při nás stálo štěstí, když se Standovi Hynkovi podařilo vyrazit střelu soupeře na břevno a dorážku spoluhráči zablokovali na roh. Ve 22. min. jsme na polovině hřiště ztratili zbytečně míč, ale střelu soupeře obrana zablokovala. Z protiútoku se zase zajiskřilo i na druhé straně hřiště, kde po autu Pavla Kaspera propadl míč až k Martinovi Šreflovi, který hlavičkou trefil tyč! V další části prvního poločasu nás hosté přehrávali krátkými přihrávkami v běhu i častější střelbou. V té době nás držel nad vodou svými zákroky Standa Hynek, a když už byl překonán, na brankové čáře ho zastoupil Pavel Kasper. V 34. min. jsme se vymanili z tlaku a přihrávkou za obranu se do šance dostal Adam Krejčí, jenže brankář hostů jeho velkou šanci zlikvidoval reflexivním zákrokem. V 37. min. zahrávali hosté trestný kop z cca 28 metrů. Tečovanou střelu naštěstí Standa Hynek lapil do svých rukavic.  Hned v následující minutě ukázal svoji rychlost a šikovné nohy útočník soupeře, kdy jsme jen sledovali jeho slalom, kterým posadil na zadek celou obranu, mimo branku vylákal i Standu Hynka, ale naši prázdnou svatyni naštěstí minul. Když se už zdálo, že poločasové vedení uhájíme a na ukazateli svítila 45. min., vyrazil Standa Hynek nepříjemnou střelu hostů. K dorážce se bohužel nejrychleji dostal útočník soupeře, který dopravil míč do branky a upravil poločasový stav na 1:1.
Po studené sprše z konce prvního poločasu jsme se osmělili a snažili se o změnu skóre. Šanci k tomu měl Adam Krejčí, jehož dlouhým a přesným nákopem vyhledal Pavel Kasper.  Hlavičku lapil brankář soupeře. Z protiútoku zase rezultovala pumelice na naši branku, ale Standa Hynek byl opět na místě, kde ho bylo potřeba. V 52. min. dostal Adam Krejčí přihrávku do běhu za obranu a v této situaci si věděl rady jak s obranou soupeře, tak s brankářem - rázem jsme vedli 2:1. V 57. min. se po autu Adama Krejčího dostal k hlavičce Matěj Kráčmer, ale brankář Velichovek byl na místě.   V 60. min. zahrávali hosté rohový kop, který jsme s přehledem ubránili a do úniku jsme vyslali Adama Krejčího. Adamovu střelu brankář vyrazil, k dorážce se nejrychleji dostal Matěj Kráčmer, jehož akrobatický kousek však změnu stavu nepřinesl.  V 63. min. odpískal rozhodčí faul před naším pokutovým území. Rozehrávku hostů se Danovi Sukovi nepodařilo prokouknout a po faulu v pokutovém území měli hosté k dispozici pokutový kopu. Standa Hynek sice vystihl směr střely, ale na míč nedosáhnul – 2:2. Po vyrovnání jsme se osmělili k několika útočným akcím, na konci jedné z nich byla přihrávka Pavla Kaspera „do ohně“, kde po několika odrazech míče mezi hráči zachoval chladnou hlavu Adam Krejčí a v 72. min. propálil vše před sebou - 3:2.  Naše radost však neměla dlouhého trvání. V 74. min. zase nastartoval své turbo útočník soupeře, snadno prošel kolem Kuby Hovorky, následně obešel i Standu Hynka a do prázdné branky vstřelil vyrovnávací gól - 3:3. Po tomto okamžiku jsme se pokoušeli o změnu stavu. Pavel Kasper posadil míč hlavu Pavla Drašnara, ale brankář soupeře byl na místě. O něco později si brankář soupeře našel míč v klubku hráčů před sebou po autovém vhazování Pavla Kaspera.  Ještě v 90. min. Adam Krejčí dlouhým autem ohrozil bezpečnost soupeřovy branky, ale z mely před brankou rezultoval jen rázný odkop a protiútok soupeře přerušený faulem na polovině hřiště. V tu chvíli byl v naší obraně v čele se Standou Hynkem vyhlášen stav nejvyšší pohotovosti. Soupeř však nerozehrál přímý kop úplně přesně, a tak utkání skončilo nerozhodným výsledkem 3:3.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Hosté v prvním poločase zahazovali jednu tutovku za druhou, naopak my jsme z minima vytěžili maximum. Druhý poločas jsme odehráli mnohem lépe. Škoda, třikrát jsme vedli, ale proti týmu s obrovskou hráčskou kvalitou nám to na tři body nestačilo. Utkání se hrálo s velkým nasazením a v parádní atmosféře díky fanouškům obou táborů. Konečná remíza asi nejlépe vystihuje celkový dojem z utkání.“

Zpět