Javornice A - Velichovky 5:1 (4:1)

12.08.2022 18:30

Střelci:
Adam Krejčí 3, Miroslava Vidlička 2

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Pavel Kasper (46‘ Plesl Tomáš), Jan Kráčmer, Stanislav Koutský – Martin Plíhal (78' Pavel Chlachula), Jakub Kráčmer, Jakub Hovorka (88' Lukáš Harbich), Martin Šrefl – Adam Krejčí (88' Jaroslav Krunčík), Miroslav Vidlička (61' Ondřej Nosek)

Komentář k utkání:
Začátek zápasu jsme pojali trochu slavnostně. Nejdříve se ocenění dočkal Adam Krejčí, který byl zvolen HRÁČEM ROKU 2022 1.B třídy sk. B, a poté se dostalo i na Adélku Čapkovou, která se v dresu FC Hradec Králové stala Mistryní ČR 2022 mladších žákyň.
Zápas samotný jsme začali doslova skvostně, když hned z prvního útoku otevřel skóre zápasu Míra Vidlička1:0. V 6. min. se ke sraženému míči ve vápně dostal Kuba Kráčmer, jenže hráče před sebou neprostřelil. Ve 12. min. poprvé zahrozili hosté po rohovém kopu, který jsme se štěstím ubránili. V další minutě pak Lukáš Kasper vyrazil střelu soupeře jen před sebe, ale dorážející hráč branku minul. V 17. min. se hostům podařilo vyrovnat, když po přihrávce za obranu prostřelil útočník Velichovek Lukáše Kaspera – 1:1. Ve 21. min. chyboval Honza Kráčmer v roli posledního hráče, ale Lukáš Kasper situaci dokázal zachránit. Ve 22. min. jsme se zásluhou Adama Krejčího dostali zpátky do vedení, když povedený pas Míry Vidličky zakončil střelou do horního růžku – 2:1. Ve 23. min. přidal Adam Krejčí gól na 3:1, když zůstal po ubráněném útoku soupeře neobsazen a s přehledem zakončil. Než se dokázali hosté vzpamatovat, zasadili jsme jim další úder. Adam Krejčí potáhl míč po lajně, ve vápně ho patičkou tečoval Pavel Kasper a Mírovi Vidličkovi stačilo trefit prázdnou branku – 4:1. Ve 29. min. se mohla pískat proti soupeři penalta, ale hlavní rozhodčí do píšťalky nezafoukal. Ve 32. min. se hostující hráč uvolnil na vápně, ale přízemní střelu Lukáš Kasper zkrotil. Ve 36. min. zakončovali hosté další standardní situaci na zadní tyč placírkou vedle.
Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, ale střelecké pokusy z dálky byly nepřesné. V 50. min. nacentroval do vápna Kuba Kráčmer, jenže Míra Vidlička hlavičku netrefil. V 53. min. Míra Vidlička rozběhl Martina Šrefla, který přihrávkou pod sebe oslovil Adama Krejčího, a ten z střelou z první nezaváhal – 5:1. V 60. min. Adam Krejčí vymotal obránce, ale přízemní střelu brankář nohou vyrazil. V 65. min. si na polovině hřiště vzal míč do své moci opět Adam Krejčí, jehož slabý pokus brankář vyrazil. Krátce poté napálil na branku vykulený míč Martin Šrefl, jenže zařízení netrefil. V 70. min. Kuba Hovorka vysunul Adama Krejčího, který ze strany branku netrefil. V 73. min. zahrávali hosté přímý volný kop z 25 metrů, ale rozvlnila se jen ochranná síť za brankou. V 77. min. se na vápně objevil hráč Velichovek, ale Lukáš Kasper mu vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a střelu vyrazil. V 82. min Dan Suk zatáhl míč do vápna a přihrávkou pod sebe oslovil Ondru Noska. Ten však ve velké šanci selhal a míč do branky nedostal. V 84. min. Ondra Nosek vybídl ke skórování Adama Krejčího, ale tomu už štěstí v zakončení nepřálo. V 86. min. se hosté probíjeli k naší brance. Jejich akce však skončila útočným faulem. Když si v 90. min. Lukáš Kasper s jistotou došel pro dlouhý nákop soupeře, zazněl závěrečný hvizd a my se mohli radovat z vítězství 5:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Nováčkovi soutěže děkuji, že kývl bez váhání na netradiční páteční termín. Utkání samotné pro nás pak dopadlo výsledkově výborně, nicméně hlavně z prvního poločasu mám smíšené pocity. Oboustranně nepřiměřeně puštěná a týmy chvílemi aplikovaná surová hra před skvělou diváckou kulisou kazí dojem z celého utkání, naštěstí poločasová přestávka tento styl utnula. Hosté po vyrovnávací brance byli lepší, ale jejich výpadek a naše tři branky během pár minut zápas rozhodly.“

Zpět