Javornice A - Voděrady A 3:0 (1:0)

05.09.2015 17:00

Střelci:
Daniel Suk, Jakub Kráčmer, Adam Krejčí

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk (75‘ Jaroslav Nosek), Stanislav Koutský, Jaroslav Krunčík, Jakub Resl – Tomáš Krunčík, Jakub Kráčmer, Michal Štěpánek, Martin Plíhal (61‘ Pavel Chlachula) – Adam Krejčí (73‘ Lukáš Harbich), Josef Kovaříček (57‘ Jakub Hovorka)

Komentář k utkání:
Zápas s Voděrady nepřinášel od začátku kdovíjakou podívanou. Díky naší neuspořádané hře patřilo úvodních 10 minut spíše hostům. Výjimkou byla šance Adama Krejčího, který v 5. min. nastřelil jen protihráče, a slabá střela Tomáše Krunčíka mířící vedle branky. V našem pokutovém území bylo živo zejména při standardních situacích soupeře. Ty jsme ale odvraceli do bezpečí nebo míč skončil v náruči Lukáše Kaspera. Ve 12. min. poslal Jarda Krunčík centr do pokutového území, ale hlavičku Kuby Kráčmera brankář bez větších starostí zlikvidoval. Po čtvrthodině hry se k zakončení připravoval znovu Kuba Kráčmer. Tentokrát ho o míč hostující obránci včas připravili. Neujala se ani dalekonosná střela Standy Koutského. V 17. min. chyboval Jarda Krunčík, který musel následný únik hostujícího hráče přibrzdit i za cenu žluté karty a nebezpečí poté definitivně uhasil svým rychlým návratem Standa Koutský. Ve 23. min. jsme už pomalu zvedali ruce nad hlavu, ale gólovou radost nám překazil ofsajd Tomáše Krunčíka. Voděrady držely Lukáše Kaspera i nadále ve střehu, jako třeba střelou z velké dálky z 28. minuty. Když byla odehrána úvodní půlhodina zápasu, přišel povedený přímý kop Jardy Krunčíka do nebezpečného prostoru před branku. Žádný z našich hráčů ho však nezasáhl a míč bohužel proletěl až do autu. Podobnou standardku předvedly i Voděrady. Ani jejich hráč, který na centr nabíhal zcela sám, míč pořádně nezasáhl. Ve 33. min. jsme se konečně prosadili gólově. Míč se na hranici pokutového území trochu šťastně odrazil k Danovi Sukovi, který bez problémů lehkým obloučkem přehodil brankáře – 1:0. O 3 minuty později jsme byli blízko druhé brance. Navrátilec do sestavy Pepa Kovaříček přihrával před branku, ale kvůli teči hostujícího hráče míč k Tomášovi Krunčíkovi nedoputoval. V další minutě střílel těsně vedle levé tyče Adam Krejčí. Ke konci poločasu zahrávali hosté ještě 2 rohové kopy, které jsme znovu bez větších problémů odvrátili.
Druhý poločas začal sólem Dana Suka. Slabá střela na závěr jeho úniku však gól nepřinesla. V 51. min. neodhadl Lukáš Kasper své vyběhnutí na centr, ale ve spolupráci se zbytkem obrany své zaváhání napravil. Za další 2 minuty Lukáš Kasper jen zkontroloval dráhu míče, který mířil vedle jeho tyče. V 54 min. se k dalšímu neúspěšnému zakončení hlavou probil Kuba Kráčmer. V 61. min. našel Michal Štěpánek perfektní přihrávkou před odkrytou branku střídajícího Kubu Hovorku, ale ten v jasné šanci jen trefil brankáře. V 63. min. se po standardní situaci ujal míče Kuba Kráčmer, potáhl ho podél pokutového území a přesnou střelou zvýšil na 2:0. O 5 minut později zahrával Tomáš Krunčík přímý volný kop. Balón kroutil na přední tyč, ale branku netrefil. V 69. min. přišel náš třetí zásah, který měl na svědomí Adam Krejčí. Po přihrávce mezi obránci si poradil i s brankářem a střelou do prázdné branky upravil skóre na 3:0. Za další 2 minuty mohlo být ještě o něco veseleji. Střela Kuby Kráčmera ale mířila jen doprostřed branky. Chvíli na to se do slušné šance dostával Tomáš Krunčík, který se zasekávačkou zbavil protihráče, ale svou střelu poslal nad branku. Deset minut před koncem zápasu vystřelili vedle naší branky pro změnu hosté. V 82. min. zahrával Kuba Resl rohový kop a přímo z něj orazítkoval tyč hostující branky. I za Lukášem Kasperem se o 4 minuty později rozezvučela tyč, když na ni doplachtila povedená střela voděradského záložníka. Na výsledku se však již nic nezměnilo a my si připsali další domácí výhru – tentokrát 3:0. Již ve středu nás ale v semifinále okresního poháru čeká odveta proti stejnému soupeři.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Přestože soupeř nepřijel v nejsilnějším složení, sehrál vyrovnaný a ne zrovna příliš pohledný fotbal. Šancí k vidění moc nebylo, a tak se spíše čekalo na odvážného střelce, který míč do branky nějak dostane. Naštěstí se to podařilo nám, a tak jsme šli do kabiny o trochu klidnější. Druhou půli jsme byli mírně lepší než soupeř, celkově ale hrajeme bez nápadu a překvapivé myšlenky. Spokojen jsem s výhrou a konečně uhranou nulou vzadu.“

Zpět