Javornice A - Žďár 2:2 (2:0), pen. 6:5

11.04.2015 16:30

Střelci:
Jakub Kráčmer, Martin Šrefl

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Jakub Resl (78‘ Jaroslav Nosek) – Michal Štěpánek (51‘ Michal Plašil), Jakub Kráčmer, Martin Šrefl, Jaroslav Krunčík – Adam Krejčí (56‘ Pavel Chlachula), Josef Kovaříček (68‘ Tomáš Krunčík)

Komentář k utkání:
Počasí nám oproti minulému týdnu, kdy jsme zápas s Petrovicemi museli odložit, přálo a utkání se Žďárem se mohlo bez problémů odehrát. Do utkání jsme vstoupili svižně. Hned ve 2. min. se do velké šance dostal Martin Šrefl, ale gólman ho vychytal. O 2 minuty později střílel Pepa Kovaříček po autovém vhazování jen do soupeře. V 5. min. prošel Dan Suk přes celé hřiště jako nůž máslem, ale branku těsně minul. Na míč mířící na zadní tyč nedosáhl ani dobíhající Martin Šrefl. Hosté poprvé vystřelili až v 7. minutě. Lukáš Kasper tento pokus mířící vedle jen pohledem zkontroloval. Starosti nepřidělala brankáři hostů ani slabá střela Jardy Krunčíka z 20 metrů. Ve 14. min. zahrával Martin Šrefl přímý volný kop z nadějné pozice v blízkosti pokutového území, ale trefil jen zeď. V 18. min. hledal Adam Krejčí svou přihrávkou Martina Šrefla, kterému k zakončení chyběl znovu jen kousek. Po 20 minutách hry se po pravé straně prosadil Adam Krejčí. Svou přihrávkou hledal nabíhajícího Michala Štěpánka, který byl těsně bráněn a nedokázal míč do branky usměrnit. V další minutě se po přihrávce Pepy Kovaříčka dostal do další šance aktivní Martin Šrefl, ale branku opět o kousek minul. Ve 24. min. jsme čekání na gól konečně ukončili. Prsty v tom měl znovu Martin Šrefl, jehož pokus o zakončení si našel cestu ke Kubovi Kráčmerovi, který nedal gólmanovi šanci – 1:0. Ve 26. min. jsme mohli vést už o 2 branky. To si Pepa Kovaříček skvěle naběhl na podařený rohový kop Jardy Krunčíka. Přestože šel do hlavičkového souboje zcela sám, míč se mu nepodařilo dobře trefit a brankáři tím velmi usnadnil práci. Ve 32. min. se po několika velkých šancích dočkal i Martin Šrefl, který si ze třech hostujících hráčů udělal tréninkové panáky a vše zakončil střelou mimo dosah brankáře – 2:0. O 3 minuty později mohl Žďár po nedorozumění bratrů Kasperů snížit. Jenže útočící hráč nedokázal odkrytou branku trefit. V poslední desetiminutovce prvního poločasu se hosté dostali ještě k několika střeleckým pokusům, ale ty povětšinou skončily v náruči připraveného Lukáše Kaspera.
Druhý poločas začal nebezpečnou tečovanou střelou Žďáru, kterou s vypětím všech sil vyrazil Lukáš Kasper na rohový kop. V 50. min. napřáhl na druhé straně hřiště ke střele Pepa Kovaříček, ale i jeho střelu brankář vyrazil do bezpečí. V 53. min. jsme neuhlídali nejnebezpečnějšího hráče soupeře a ten se nám „odvděčil“ přesnou střelou k tyči – 2:1. Po hodině hry jsme po faulu v blízkosti pokutového území zahrávali přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil Michal Plašil. Diváci už se takřka radovali z gólu, protože Michal zakroutil míč povedeně přes zeď, ale gólman Žďáru se vytáhl fantastickým zákrokem a míč vyškrábl. Hosté nás ve druhém poločase zlobili více a v 64. min. musel Lukáš Kasper znovu zasahovat po rozehraném trestném kopu. O 10 minut později se do slušné šance probil Michal Plašil, ale hosté míč mířící před branku odvrátili. V 75. min. se mezi tyče nevešla střela Pavla Chlachuly. Lekci z produktivity nám hosté dali v následující minutě, kdy se míč po naší chybě se štěstím dostal k jejich střelci, který si opět neomylně dokázal se situací poradit – 2:2. Hosté byli s tímto stavem samozřejmě spokojeni, ale to se vůbec nedalo říci o nás. V 78. min. se o změnu skóre zkoušel postarat Dan Suk, ale jeho rána mířila nad branku. Střelu Michala Plašila na přední tyč z 82. min. pak lapil brankář Žďáru. V další šanci, kdy Michal Plašil našel před brankou volného Jardu Krunčíka, nás zastavila píšťalka hlavního rozhodčího, protože míč už prý opustil hrací plochu. V 84. min. z dálky neúspěšně střílel Pavel Chlachula. V obrovské šanci byl chvíli nato Tomáš Krunčík. Ten střelou z malého vápna mohl rozhodnout, ale míč neskutečně a takřka nepochopitelně uvízl brankáři mezi koleny. Gólman hosty držel ve hře i po těžkém zákroku proti prudké přízemní střele Michala Plašila. V 86. min. se k zakončení dostal po delší pauze i Žďár, ale Lukáš Kasper si situaci po několika hlavičkových soubojích pohlídal. Minutu před koncem základní hrací doby mohl po průniku Martina Šrefla rozhodnout Jarda Krunčík. Někteří diváci už se radovali, ale Jarda v záklonu trefil míč před odkrytou brankou tak nešťastně, že se balón vykroutil mimo. Kvůli mnoha našim zahozeným šancím skončil zápas remízovým výsledkem 2:2 a následoval penaltový rozstřel. V první sérii neuspěl Michal Plašil, ale díky zákroku Lukáše Kaspera se neprosadil ani kapitán hostů. Naši střelci se poté už nemýlili, když se postupně trefili Kuba Kráčmer, Pavel Kasper, Standa Koutský, Jarda Krunčík a Tomáš Krunčík. Rozhodla až 7. série penalt. Zatímco Martin Šrefl nezaváhal, střelce hostů, a tím pádem i bonusový bod, nám vychytal Lukáš Kasper. V tomto zápase nás potrápilo proměňování i těch nejvyloženějších šancí, a přestože jsme na penalty nakonec vyhráli, je i ztráta jednoho bodu se Žďárem zbytečná.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Smíšené pocity v nás panují po dnešním utkání. Vše od začátku utkání bylo nasměrováno k naší jednoznačné výhře. Bohužel poločasové vedení 2:0 a spousta neproměněných šancí nás připravilo o tříbodovou odměnu. Hosté svojí trpělivou hrou čekali na svoje příležitosti a byli nemilosrdní. Remíza tak pro nás všechny byla velkým zklamáním. Ve výsledku však můžeme být rádi, že jsme ji uhráli a pak získali bod navíc z penaltové loterie. Hosté se několikrát přiznali k otočenému autu i rohu a za to mají naše uznání. V týdnu tak rozebereme zápas ze všech stran a připravíme se na dalšího soupeře s jasným cílem napravit naše zaváhání. Děkujeme našim divákům, kteří navštívili naše utkání opět ve velkém počtu, a přispěli tak nejen k dobré atmosféře na hřišti, ale i k vypité a vyjedené kantýně.“

Zpět