Javornice A - Zdelov 2:1 (1:1)

10.09.2023 17:00

Střelci:
Martin Šrefl, Jakub Hovorka

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk, Pavel Kasper, Jakub Resl, Stanislav Koutský – Martin Šrefl (61‘ Ondřej Nosek), Pavel Drašnar (68‘ Josef Petr), Jakub Kráčmer, Jakub Hovorka – Josef Kovaříček, Adam Krejčí (90‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
V zápase proti Zdelovu jsme chtěli konečně urvat tříbodové vítězství, ale začátek utkání tomu úplně neodpovídal. Hned ve 2. min. neudržel Standa Hynek míč v rukavicích a nabídl tím následně soupeři trestný kop těsně za růžkem pokutového území. V 7. min. jsme díky naší aktivitě sice okupovali pokutové území soupeře, ale k ohrožení branky jsme se nedostali. V další minutě pak dalekonosná rána zdelovského kapitána zamířila nad naši branku. V 11. min. jsme po zmatcích v obraně darovali hostům rohový kop, který však nevyužili. Krátce poté Standa Hynek vyslal svým nákopem vpřed Adama Krejčího, jenže ten se k zakončení ani nedostal. V 18. min. náš brankář podskočil míč, ale balón mířící do branky pohotově odkopl Kuba Resl. V následující minutě jsme již bohužel inkasovali. Pavel Kasper při svých kličkách přišel o míč a hostující hráč vyběhnutého Standu Hynka šikovně přeloboval – 0:1. Chvíli nato jsme svou laxností a nedůrazem nabídli hostům další rohový kop, který však zůstal nepotrestán. Naopak se nám podařilo udeřit na druhé straně. Martin Šrefl využil srážky dvou našich hráčů, kteří tím na sebe upoutali pozornost ostatních, prodral se do vápna a zakončil do protipohybu brankáře hostů – vyrovnáno 1:1! Ve 27. min. ztratil míč Dan Suk, ale po autu soupeře přišla jen ukvapená střela mířící mimo naši branku. Po půlhodině hry zakončoval po autu a našem důrazu ve vápně nepřesně Martin Šrefl. V další minutě skončil v síti společně s brankářem soupeře jen náš Kuba Kráčmer, což samozřejmě na gól nestačilo. Po rohovém kopu ve 33. min. nezamířil mezi tyče hlavou Adam Krejčí. V následující minutě Standa Koutský dobře přečetl situaci a na polovině hřiště zastavil nebezpečně se rozvíjející se akci Zdelova. Ve 35. min. pak Standa Hynek schoval do svých rukavic míč mířící za naši obranu. O 3 minuty později vystihl rozehrávku soupeře Kuba Hovorka, jenže Adam Krejčí nedokázal gólmana soupeře přehodit. Neprosadili jsme se poté ani po rohových kopech. Ba naopak jsme museli kvapem zpátky k naší brance, abychom ubránili rychlý protiútok soupeře. Ve 43. min. se žádný z našich hráčů bohužel nedostal k načechranému míči Pavla Kaspera. Po aktivitě Pavla Drašnara jsme se dostali k dalšímu autu u vápna, ale Dan Suk ohrozil branku soupeře až po odpískání. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.
Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji. Roh ze 46. min. se nám zakončit nepodařilo a střela Dana Suka zaplula chvíli poté jen těsně nad branku. V další minutě hlavičkoval Kuba Kráčmer jen do míst, kde číhal brankář soupeře. V 50. min. způsobil další z našich autů nepřehlednou skrumáž ve vápně Zdelova, ale zakončující Pepa Kovaříček branku přestřelil. V 53. min. si za obranu propadlý míč našel Adam Krejčí, jenže z úhlu bránu netrefil. Hosté se ve druhém poločase nedokázali vůbec dostat do hry a jen odvraceli naše útočné nájezdy. Snad jen v 62. min. se dostali k rohovému kopu, ale kvůli hře rukou jsme nakonec rozehrávali standardní situaci my. V 63. min. mířil přetažený míč až k Ondrovi Noskovi, jenže ten se do něj bohužel netrefil. V 65. min. protáhl Kuba Hovorka brankáře soupeře svou střelou šajtlí. Po ruce hostů v 69. min. rozehrával standardní situaci z velmi dobré pozice Kuba Hovorka, jenže trefil jen prvního protihráče a odražený míč neprostřelil do branky ani Ondra Nosek. V 74. min. to v publiku zaúpělo, když míč jen prolétl skrz pokutové území Zdelova. Za další 3 minuty mohl strhnout vedení na naši stranu Adam Krejčí, ale svou šanci proměnit nedokázal. V 84. min. přišel nákop Pavla Kaspera, na který si na hranici vápna našel Kuba Hovorka. Ač byl Kuba zády k brance, míč přizvedl tak šikovně, že překonal brankáře Zdelova – 2:1! V 88. min. byl žlutým faulem zastaven únik Adama Krejčího, ale Kuba Hovorka z nařízené standardní situace jen protáhl brankáře soupeře. V 90. min. Standa Hynek svým zákrokem způsobil několik srdečních příhod našich fanoušků, když neposedný míč zkrotil až na několikátý pokus. Těsné vítězství jsme však udrželi a před parádní diváckou kulisou, ke které přispěli i fanoušci soupeře, jsme se radovali ze 3 bodů.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Konečně za 3 body. Čekali jsme strašně dlouho a dnešní špatný začátek spíše poukazoval na to, že čekat budeme dál. Zdelov se po naší hrubé chybě dostal do snadného vedení, naštěstí se nám ale brzy podařilo vyrovnat. Druhý poločas jsme již hosty přehrávali, ale zahazovali jsme jednu šanci za druhou. Opět to tak smrdělo nějakým průšvihem. Naštěstí se pár minut před koncem trefil hlavou Hovorka – ano, opravu hlavou a rozjásal plné hlediště. Hurá!“

Zpět