Javornice A - Zdelov 2:2 (1:1)

10.11.2012 14:00

Střelci:
Hejlek Martin, Šrefl Martin

Sestava:
Lukáš Kasper – Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl, Stanislav Koutský, Martin Hejlek – Martin Šrefl, Kamil Široký (90‘ Lukáš Harbich), Michal Štěpánek, Josef Kovaříček (67‘ Pavel Kasper) - Jaroslav Krunčík, Jan Podzemný (89‘ Daniel Suk)

Komentář k utkání:
V úvodu utkání si hosté hrající s větrem v zádech vypracovali několik příležitostí. První z nich se udála již ve 2. min., ale hostující záložník jen těsně přestřelil. V 8. min. pak přímý volný kop Zdelova skončil přímo v náruči Lukáše Kaspera. Z protiútoku jsme po sražené přihrávce vybojovali rohový kop. Centrovaný míč si našel Martin Hejlek a hlavičkou k tyči otevřel skóre zápasu - 1:0. Za další 2 minuty vystřelil na hostující branku Martin Šrefl. Jeho pokus brankář neudržel, ale v okolí nebyl nikdo z našich hráčů připravený k dorážce. Ve 14. min. přiťukl Martin Šrefl míč Jardovi Krunčíkovi, který z hranice vápna trefil břevno zdelovské branky. Po čtvrthodině hry hosté vyrovnali po pěkné kombinaci zakončené přesným „angličanem“ - 1:1. Hosté zahrávali v 18. min. přímý volný kop, ale Lukáš Kasper jen v poklidu kontroloval střelu mířící vedle branky. Následně se na pravé straně hřiště dostal za obranu Jarda Krunčík, ale nepovedenou přihrávkou zkazil vyloženou gólovou příležitost. Ve 26. min. doputoval míč po několika odrazech k Honzovi Podzemnému, ale ten v pádu střílel nad branku. Za další 3 minuty pak hosté znovu zkoušeli pozornost Lukáše Kaspera, ale jejich střela opět rozvlnila jen ochrannou síť. Po půlhodině hry se pro nás už už rýsovalo zajímavé přečíslení, ale Honza Podzemný si nepohlídal ofsajdovou hranu. Ve 34. min. zakončoval Honza Podzemný po kombinaci s Pepou Kovaříčkem náš protiútok jen střelou do obránce. O 2 minuty později měl Zdelov jasnou „gólovku“, ale Lukáš Kasper opět ukázal své kvality a průnik hostujícího hráče zneškodnil. Za dalších pár minut se před naším brankářem opět objevil osamocený hráč Zdelova, ale Lukáš Kasper mu včasným vyběhnutím nedopřál klid do zakončení. Konec poločasu patřil našim šancím. Jarda Krunčík si seběhl pro přihrávku a byl téměř sám před brankářem, ale faul hostujícího hráče těsně před pokutovým územím ho zastavil. Následný přímý volný kop odhlavičkovala zdelovská obrana. V poslední minutě prvního poločasu se míč z tlačenice před hostující brankou dostal k Martinovi Hejlkovi, který ho bez většího otálení poslal znovu na branku. Jeho ránu na malém vápně ještě hrudníkem tečoval Jarda Krunčík, ale hostující gólman dokázal s vypětím všech sil míč mířící k tyči vyškrábnout ven z branky.
Druhý poločas začal o něco klidněji. První výrazná šance přišla v 51. min. po rohovém kopu, ale Honzovi Podzemnému chybělo k přesnému zakončení jen pár centimetrů. V 56. min. se dalekonosná střela Luboše Plesla odrazila po zásahu obrany Zdelova k Jardovi Krunčíkovi, ale jeho pokus bez přípravy byl nepřesný. V 66. min. prověřil hostujícího brankáře Martin Šrefl. K vyraženému míči měl nejblíže Kamil Široký, který svou dorážku namířil v tísni jen vedle brány. Kamil Široký vyzkoušel gólmana soupeře o chvíli později. Tentokrát jeho střele chyběla potřebná razance. V 72. min. odpískal hlavní rozhodčí faul na Jardu Krunčíka a nabídl nám výhodu přímého volného kopu. Martin Šrefl si připravil míč a z 23 metrů vymetl pavouky ze zdelovské šibenice - 2:1. V 76. min. zakončoval rohový kop střelou vedle znovu Martin Šrefl. V další minutě se za přihrávkou do samostatného úniku řítil hostující útočník, ale Lukáš Kasper byl u míče dříve a útok hostům zmařil. V 81. min. fauloval v pokutovém území Luboš Plesl pronikajícího hráče a pískala se penalta. Z té Zdelov vyrovnal na 2:2. V závěrečných 10 minutách se především bojovalo. Na každé straně bylo ještě pár standardních situací, ale žádný z týmů už si nevypracoval jasnou gólovou šanci. V předehrávce jarního kola jsme tedy nakonec remizovali se Zdelovem 2:2. Zápas skončil remízou také díky férovému a korektnímu chování našeho soupeře za což mu samozřejmě děkujeme.
 

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: "Dnes se zrodila naprosto zasloužená remíza. Každý z týmů vstřelil jednu krásnou branku a dál se jen bojovalo a i díky terénu bylo k vidění nepřesností víc než dost. DĚKUJI zdelovskému vedení a kapitánovi za to, jak k zápasu přistoupili. Škoda jen, že takových férových týmů není v okrese víc. Popravdě řečeno, další jiný tým alespoň s podobným chováním, a to jak vedení, tak hráčů, neznám."
 

Zpět