Javornice B - 1. FC Rokytnice B 2:2 (0:0), pen. 0:3

20.10.2013 10:00

Střelci:
Daniel Suk 2

Sestava:
Jiří Mucha - Miroslav Kmec, Jiří Valtr, Zdeněk Matyáš (46‘ Pavel Chlachula), Martin Hůlka (65‘ Marek Ešpandr) - Daniel Suk, Lukáš Pavel (56‘ Martin Kučera), Jaroslav Motl (80‘ Jan Nosál), Kamil Široký - Pavel Severýn (70‘ Martin Paštika), Miroslav Filip

Komentář k utkání:
Na těžkém terénu začala obě družstva hodně pozvolna. Nikdo nechtěl do útoku a celý první poločas se vlastně odehrával ve středu hřiště. Když už se střílelo, tak to bylo většinou z velké dálky a vedle. Jediný rozruch způsobil ve 20. min. Martin Hůlka, který dostal pěknou přihrávku do vápna od Míry Filipa, ale míč si následně příliš předkopl.
Druhý poločas začali dobře hosté, když z prvního protiútoku orazítkovali břevno, a to míč ještě svým zákrokem přizvedl Jirka Mucha. Ve 49. min. se ale branková síť rozvlnila na druhé straně, po střele Dana Suka z otočky - 1:0. Oproti prvnímu poločasu přibyly v tom druhém i gólové šance. V 51. min. střílel Pavel Severýn ve vyložené šanci jen do brankáře. Hosté se předvedli povedeným útokem v 55. min., kdy jejich šanci ukončil odkop Martina Hůlky, který jen těsně minul naši branku. Po hodině hry se před brankáře hostů probil Dan Suk. Brankář jeho střelu vyrazil jen k Mírovi Filipovi, ale jeho slabou dorážku do prázdné branky vykopl z brankové čáry dobíhající hráč. Další jasnou šanci měl Míra Filip o 2 minuty později po chybě brankáře, ale sám před brankou se opět neprosadil. Otřepané „nedáš, dostaneš“ se potvrdilo v 65. min., když útočník Rokytnice dostal pěkný centr za obranu a sám před naším gólmanem nezaváhal - 1:1. Herně se nám přestalo dařit a naše křeč vyvrcholila špatným pokrytím hráčů při standardní situaci. Po ní se neobsazený hráč soupeře prosadil hlavou a dostal svůj tým do vedení 1:2. Našemu trápení pomohli sami hosté, když si v 88. min. srazili střelu Dana Suka do vlastní branky - 2:2. Po remíze v základní hrací době následovaly penalty a opět se potvrdilo, že tato disciplína není naší doménou. Hostující gólman vychytal pokusy Pavla Chlachuly a Martina Paštiky a Kamil Široký branku netrefil vůbec. To Rokytnice se nemýlila ani jednou, a tak bylo po třetí sérii o bonusovém bodu rozhodnuto.

Zpět