Javornice B - Čermná 1:1 (0:0), pen. 2:3

07.09.2014 10:00

Střelci:
Petr Jirsa

Sestava:
Jiří Mucha - Miroslav Kmec, Jiří Valtr, Marek Ešpandr (75‘ Martin Kučera), Lukáš Ešpandr (46‘ Pavel Chlachula) - Petr Jirsa, Jan Podzemný, Jiří Zářecký, Jaroslav Janeček (46‘ Jaroslav Nosek) - Adam Krejčí (65‘ Matěj Čižinský), Josef Petr (65‘ Lukáš Pavel)

Komentář k utkání:
Za krásného slunečného počasí jsme rozehráli první domácí utkání proti Čermné. Úvodní minuty patřily nám. Hned v 7. min. se do gólové šance dostal Adam Krejčí, který sám před gólmanem střílel vedle. Ve 13. min. zakončil další naši obrovskou šanci jen střelou mimo prostor branky Pepa Petr. Hosté se postupně dostávali do zápasu a i oni ve 26. min. vystřelili jen těsně vedle Muchovy svatyně. Z protiútoku se v další své šanci ocitl Adam Krejčí, ale opět mířil vedle. Po půlhodině hry nabídl Jirka Mucha špatným výkopem příležitost Čermné. Hlavní rozhodčí musel mít asi dost přimhouřené oči, když po střetu našeho brankáře s hostujícím hráčem neodpískal penaltu.
I druhý poločas jsme začali dobře. Náš nápor vyvrcholil v 51. min., kdy Adam Krejčí zatáhl míč do velkého vápna a přihrávkou před branku našel Petra Jirsu. Ten skluzem dokázal dopravit balón do branky a vedli jsme 1:0. V 56. min. mohl naše vedení navýšit Pepa Petr, ale ani nadvakrát nedokázal gólmana soupeře překonat. V 76. min. se po dlouhém autovém vhazování Pavla Chlachuly protlačil k hlavičce Jirka Valtr, ale trefil jen prostor, kde byl připravený brankář hostů. Dorážka Honzy Podzemného už zamířila nad branku. V 81. min. se hostům podařilo vyrovnat po chybách našich nejzkušenějších hráčů. Nepovedenou malou domů Jirky Valtra se Jirkovi Muchovi nepodařilo dobře odkopnout a hostující hráč vrátil míč pohotově do naší branky - 1:1. Zápas se pak bez výraznějších šancí dohrál až k penaltovému rozstřelu. Své penalty proměnili jen Jarda Nosek s Honzou Podzemným. Jinak naši hráči zahazovali jednu penaltu za druhou - Jirka Zářecký branku překopl, Petra Jirsu s Martinem Kučerou vychytal brankář. Protože hosté se netrefili jen jednou, skončil penaltový rozstřel předčasně výhrou Čermné.

Zpět