Javornice B - Čermná 2:2 (2:1), pen. 4:2

01.06.2014 10:00

Střelci:
Kamil Široký, Martin Kučera

Sestava:
Jiří Mucha - Josef Hanyk, Miroslav Kmec, Pavel Chlachula, Marek Ešpandr (80‘ Zdeněk Matyáš) - Martin Kučera (55‘ Lukáš Pavel), Kamil Široký, Petr Jirsa, Martin Hůlka (80‘ Jaroslav Janeček) - Martin Paštika (33‘ Josef Petr), Adam Krejčí (52‘ Daniel Suk)

Komentář k utkání:
První poločas začal z naší strany vlažně a již v 7. min. hosté zahrozili střelou z voleje, která šla těsně nad naši branku. V 10. min. však odpověděl na šanci hostů po dlouhém autu Pavla Chlachuly Martin Kučera, ale svou hlavičkou zamířil také nad. Po půlhodině hry se do vyložené šance dostal Petr Jirsa, ale sám před brankářem nedal. Hosté nevyužitou příležitost dokázali vzápětí potrestat, když krásnou střelou z otočky otevřeli skóre zápasu - 0:1. Naši hráči se však nepoložili a ve 39. min. vyrovnal hlavou Kamil Široký - 1:1. V závěrečných vteřinách prvního poločasu zakončoval Kamil Široký znovu hlavou. Trefil sice jen tyč branky hostů, ale Martin Kučera už svou dorážku nasměroval do sítě - 2:1. Vzápětí zaútočili hosté, kteří ve 32. min z krásné otočky otevřeli skóre. Naši hráči však začali tlačit a ve 39. min. Široký hlavičkou vyrovnal. Náš tlak sílil a ve 45. min. nejdříve Široký opět hlavičkou nastřelil tyč hostující branky a z dorážky se Kučera nemýlil.
Druhý poločas jsme zahájili náporem. Do gólové šance se ve 49. min. dostal Pepa Petr, ale gólman jeho střelu vyrazil. Čermná se s postupem času začala tlačit více a více na naši polovinu hřiště a svou převahu zúročila v 70. minutě. Po několika chybách v obraně se ke střele dostal hostující útočník a střelou pod naším brankářem vyrovnal na 2:2. Nerozhodný stav se nezměnil ani po samostatném úniku Pepy Petra a ani po šanci Jardy Janečka, který svou střelu po zaváhání brankáře poslal těsně vedle. V 85. min. zastavil pronikajícího Pepu Petra nevybíravým zákrokem obránce Čermné, za což uviděl červenou kartu. Přesilovou hru mohl v další minutě využít Dan Suk, ale míč od jeho kolene zamířil nad hostující branku. Zápas tedy dospěl do penaltového rozstřelu. Ten skončil už po 4. sérii, protože hosté jednou branku netrefili a jednou dobře zasáhl Jirka Mucha. Na naší straně se prosadili všichni střelci - Pepa Hanyk, Kamil Široký, Dan Suk a Lukáš Pavel, a tak bonusový bod zůstal v Javornici.

Zpět