Javornice B - Dobruška C 5:0 (2:0)

01.05.2016 10:00

Střelci:

Martin Plíhal 2, Libor Filip 2, Zdeněk Matyáš

Sestava:

Jiří Mucha – Lukáš Ešpandr (57‘ Zdeněk Matyáš ), Jiří Valtr, Miroslav Kmec (85‘ Lukáš Pavel),Tomáš Plesl – Libor Filip, Jiří Zářecký, Kamil Široký, Jakub Pavlovec (81‘ Marek Ešpandr) – Miroslav Filip (46‘ Jaroslav Janeček ), Martin Plíhal (61‘ Jaroslav Dlask)

Komentář k utkání:

Do utkání prvního celku s posledním jsme za pěkného počasí vstoupili trochu překvapivě aktivněji my. Naše mužstvo nepustilo hosty přes půlku. V 10. min. běžel sám na brankáře hostí Míra Filip, ale brankář jeho střelu vyrazil. Obdobně skončila i tatáž situace se stejnými aktéry ve 20. min. zápasu. V další minutě pak střílel nad branku hostů pro změnu Libor Filip. Ve 28. min. vystřelil bodlem Kamil Široký, ale jeho střelu brankář chytil. Ve 32. min. neproměnil Míra Filip další sólo, když znovu trefil jen brankáře. Ve 38. min. vyměnil Míra Filip roli střelce za nahrávače a přihrávkou do volného prostoru našel Martina Plíhala, který zvolil jiný způsob zakončení - brankáře obešel a vstřelil důležitou vedoucí branku - 1:0. Ve 40. min. vystřelil Jirka Zářecký nejdříve do gólmana a poté nad branku. Ve 45. min. namířil Martin Plíhal svou střelu z velkého vápna přesně k tyči hostující branky, a na přestávku jsme tak šli za stavu 2 : 0.

Druhý poločas začali hosté lépe a ve 48. min. v podstatě poprvé vystřelili na naši branku. Jejich pokus však tak přesný nebyl a zamířil vedle. Poté jsme se do hry dostali opět my a hosty jsme nenechali hrát. V 51. min. vystřelil Kuba Pavlovec vedle branky. 56. minutu si užil dobrušský brankář, který v krátkém sledu odvracel pokusy Lukáše Ešpandra, Kamila Širokého a Libora Filipa. Po hodině hry vyrazil gólman hostů také přímý kop Jirky Zářeckého. V 70. min. neproměnil další naši velkou šanci Kuba Pavlovec. Stav 2:0 platil i v následující minutě, když Míra Kmec orazítkoval pouze břevno branky hostů. Třetí gól přišel až 10 minut před koncem zápasu po zakončení Libora Filipa z malého vápna - 3:0. V závěrečných minutách jsme nakonec dokázali přidat ještě další 2 branky. V 85. min. zvýšil na 4:0 střelou podél brankáře Zdenda Matyáš a v 88. min. uzavřel skóre zápasu na 5:0 po vyšachování obrany soupeře střelou do prázdné branky Libor Filip. V zápase dvou týmů z opačných pólů tabulky se tak zrodil celkem nečekaný a jednoznačný výsledek. Teď už si jen přát více takových zápasů.

Zpět