Javornice B - Olešnice 2:0 (1:0)

29.04.2012 10:00

Střelci:
vlastní, Michal Plašil

Sestava:
Jaroslav Motl – Miroslav Kmec ( 70‘ Karel Štěpánek), Pavel Chlachula, Jiří Valtr, Zdeněk Matyáš – Lukáš Ešpandr (65‘ Martin Kučera), Tomáš Plíhal, Martin Hůlka /67, Radek Dvorský – Michal Plašil, Tomáš Plašil (90‘ Jan Nosál)

Komentář k utkání:
Za krásného slunečného počasí, ale i za silného větru, začal první zápas B-týmu na domácím hřišti. Hosté vyhráli los a začali útočit po větru. První střela na branku však vyšla z našich kopaček. Utkání se jinak většinu času odehrávalo na středu pole. Hosté se ani nepokoušeli střílet z dálky, a nevyužívali tak velké podpory větru. Jedinou výjimkou byla jejich první střela, dá-li se to tak nazvat, když olešnický brankář ohrozil branku Jardy Motla přímo z výkopu. Naše střely zase vítr od branky odháněl, a tak se naši hráči snažili hrát po zemi až do branky. První opravdové vzrušení přišlo až ve 35. min., když rozhodčí za řeči a kritiku své osoby ukázal hostujícímu útočníkovi rovnou červenou kartu. Poté jsme měli územní převahu, která vyvrcholila ve 45. minutě. Lukáš Ešpandr zahrával přímý volný kop, který namířil přímo na branku hostů. Vlastního brankáře však předskočil jeden z obránců a byl z toho parádní vlastní gól do šatny – 1:0.
Do druhého poločasu jsme šli s výhodou větru my, ale taktéž jsme se báli střílet z dálky na branku hostí. Místo toho jsme kličkovali až do vápna, kde naše akce končily. V 55. min. hosté zaútočili a dostali se až do našeho vápna. Následnou střelu vykopával z brankové čáry Pavel Chlachula. Za pár minut zahrozili hosté znovu, tentokrát z přímého kopu. Jejich střelu ale bravurně vyrazil Jarda Motl a dorážku vykopl na roh. V 67. min. došlo k vyrovnání sil na hřišti. Martin Hůlka neudržel nervy na uzdě a za stálé okopávání do hostujícího hráče strčil, což neuniklo pozornosti pomezního rozhodčího a hlavní jej po poradě rovnou vyloučil. Uklidnění mohl do zápasu vnést střídající Karel Štěpánek, ale svůj samostatný únik zakončil střelou přímo do náruče olešnického brankáře. Tentýž hráč střílel po dalším útoku z těžkého úhlu, ale i tuto střelu brankář hostů chytil. Největší problémy dělala hostující obraně autová vhazování z rukou Pavla Chlachuly. Ta létala neomylně do malého vápna a v samém závěru utkání nám přinesla druhou branku. To aut přelétl všechny hráče včetně brankáře a na zadní tyči si na něj počíhal Michal Plašil, jeden z nejmenších mužů na hřišti, aby ho nikým neatakován uklidil hlavou do branky – 2:0. Tím bylo o osudu utkání rozhodnuto, a B-tým si tak připsal první jarní vítězství.

Zpět