Javornice B - Olešnice 6:1 (2:1)

14.10.2018 10:00

Střelci:
Martin Paštika 3, Jan Bárta, Tomáš Plašil, Martin Plíhal

Sestava:
Jiří Mucha – Martin Hůlka (68‘ Lukáš Pavel), Josef Hanyk, Miroslav Vidlička, Josef Hubek – Jakub Pavlovec (70‘ Jaroslav Janeček), Jakub Hovorka, Jan Bárta (65‘ Martin Kučera), Michal Plašil – Martin Paštika (68‘ Ondřej Nosek), Tomáš Plašil (59‘ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
První poločas začal za silného větru. Přestože jsme začali hrát proti němu, hosty jsme zamkli na jejich polovině. Míč jsme měli takřka pořád pod kontrolou, ale první střela na branku soupeře přišla až ve 13. min. od Honzy Bárty. Ten postupoval sám na brankáře, který však jeho střelu vyrazil. O 2 minuty později střílel pro změnu vedle branky Olešnice Kuba Hovorka. Ve 20. min. se k exekuci přímého koup postavil Martin Paštika, který s přispěním brankáře svou levačkou otevřel skóre zápasu – 1:0. Ve 28. min. vnikl do pokutového území hostů Honza Bárta. Nezištně přihrál volnému Martinovi Paštikovi, který střelou do prázdné branky zvýšil na 2:0. Krátce poté se hosté osmělili a ve 30. min. snížili na 2:1 po zakončení skluzem.
Druhý poločas jsme začali mnohem více využívat podpory větru v zádech. Již v 50. min. orazítkovala střela Kuby Hovorky břevno a za další 3 minuty střílel Michal Plašil pouze nad branku. Gól na 3:1 si tak zapsal až Honza Bárta, který překonal gólmana Olešnice přízemní střelou. V 57. min. to bylo již 4:1, když Tomáš Plašil překvapil hostujícího brankáře střelou pod jeho nohy. V podstatě hned po rozehrávce se v šanci ocitl i Joska Hubek, ale vystřelil jen do brankáře. V 61. min. byl v pokutovém území soupeře sražen Honza Bárta a Martin Paštika dokonal ze značky pokutového kopu svůj hattrick – 5:1. V 66. min. rozezvučela střela Kuby Hovorky opět jen o brankovou konstrukci, když tentokrát trefil tyč. V 80. min. se střelou z velké dálky radoval z gólu Martin Plíhal6:1. Protože Míra Vidlička ve své šanci v 82. min. branku přestřelil, skončil tímto výsledkem i celý zápas. 

Zpět