Javornice B - Opočno B 3:2 (2:1)

21.09.2014 10:00

Střelci:
Adam Krejčí, Jiří Zářecký, Pavel Chlachula

Sestava:
Jiří Mucha - Zdeněk Matyáš (46‘ Daniel Suk), Kamil Široký, Marek Ešpandr (67‘ Martin Kučera), Lukáš Ešpandr (55‘ Jakub Resl) - Miroslav Kmec, Martin Hůlka, Jiří Zářecký, Matěj Čižinský (73‘ Pavel Chlachula) - Adam Krejčí (80‘ Jaroslav Janeček), Josef Petr

Komentář k utkání:
Nedělní dopoledne patří v Javornici již tradičně zápasům B-týmu a nejinak tomu bylo i tentokrát. Oproti jiným utkáním jsme nezačali vůbec dobře. Hned v 5. min. otálel Jirka Mucha s odkopem tak dlouho, až nastřelil dotírajícího protihráče, od kterého se míč odrazil do branky - 0:1. V 8. min. se Jirka Mucha jen ohlédl za střelou, která orazítkovala tyč, a míč se za jeho zády vrátil do hřiště. V 10. min. prošel středem hřiště hostující hráč, u pokutového území si narazil míč se spoluhráčem a zvýšil na 0:2. Ve 13. min. byl blízko snížení Matěj Čižinský, ale jeho hlavičku po rohovém kopu brankář vyrazil. Mimo branku skončila i další Matějova střela z 20. minuty. V další minutě střílel vedle i Pepa Petr po přiťuknutí Adama Krejčího. Ve 22. min. vystřelil Matěj Čižinský pro změnu jen do gólmanovy náruče. Ve 28. min. se připomněli střelou z dálky hosté. Po půlhodině hry zblokovala obrana hostů pokus Adama Krejčího. Adam se gólu dočkal ve 33. min., když z hranice pokutového území zamířil po přiťuknutí Matěje Čižinského přesně k tyči - 1:2. Ve 35. min. si Jirka Mucha pohlídal střelu Opočna z trestného kopu. O pár desítek vteřin později se do pokutového území soupeře proháčkoval Adam Krejčí. Jeho přihrávku před branku vyrazil brankář jen k Matějovi Čižinskému, ale ten z 8 metrů přestřelil. Gólem neskončilo ani zakončení Adama Krejčího, který obešel pár hráčů i gólmana, ale z ostrého úhlu už se netrefil. Ve 40. min. se to doslova vařilo v našem pokutovém území. Víc než rohový kop ale hosté nevytěžili.
Druhý poločas začal šancí Martina Hůlky, který se podél brankové čáry protlačil k brance, ale na zakončení už mu čas nezbyl. V 58. min. sebral Kamilovi Širokému míč z hlavy dobrým zákrokem brankář. O 5 minut později vystřelili hosté z 20 metrů jen nad naši branku. V 70. min. pláchl obraně soupeře Dan Suk. Jeho ránu vyrazil gólman Opočna na břevno a skoro neskutečně vyrazil i dorážku Matěje Čižinského. V následující minutě hosté kapitulovali. Jirka Zářecký se postavil k přímému kopu a povedenou střelou přes zeď vyrovnal na 2:2. V 77. min. se k brance soupeře vydal Kamil Široký, kterého v postupu na branku zastavil až nevybíravý zákrok soupeře těsně před pokutovým územím. V 81. min. zvonila za brankářem hostů po střele Dana Suka opět tyč. V 87. min. posoudil hlavní rozhodčí míč odražený Pavlem Chlachulou jako malou domů, ale nepřímý kop skončil nad brankou. V další minutě měl velkou šanci střídající Jarda Janeček, který k naší smůle nedokázal do branky usměrnit přihrávku Dana Suka. Vítězná trefa tak přišla až v posledních vteřinách zápasu. To Pavel Chlachula zakroutil míč z trestného kopu nechytatelně přes zeď - 3:2. Hosté neudrželi nadějné vedení a domů odjížděli nakonec s prázdnou.

Zpět