Kosičky - Javornice A 2:0 (0:0)

26.09.2020 15:30

Střelci:
-

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Hovorka, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Martin Šrefl, Jakub Nosek, Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer – Adam Krejčí, Jan Bárta (81‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Po čase jsme opět vyrazili na jeden z dlouhých výletů do Kosiček, se kterými jsme v našich vzájemných zápasech zatím nedokázali ani bodovat. A i vstup do tohoto utkání mohli mít lepší domácí, ale centr ze strany dokázali Pavel Kasper se Standou Koutským odvrátit alespoň na roh. Po centru od rohového praporku zakončující hráč Kosiček naštěstí míč netrefil. V 7. min. jsme k prvním zákrokům donutili také obranu soupeře, která odvrátila i opakovaný centr Kuby Noska. V další minutě nesedla Adamovi Krejčímu střela z 25 metrů. Krátce poté dostal útočník Kosiček přihrávku mezi naše bránící hráče, ale naštěstí si míč při svém samostatném úniku ukopl, čehož ke zlikvidování šance využil vyběhnuvší Lukáš Kasper. V 10. min. pomohl našemu gólmanovi Pavel Kasper, který na rohový kop odvrátil centr letící podél naší branky. Po rohu si domácí připsali další zakončení. Naštěstí hlavičku soupeře zblokoval jeden z jeho spoluhráčů. V 11. min. se do útoku zapojil Kuba Hovorka. Po jeho akci pálil na branku Martin Šrefl, jehož pokus obránce zblokoval. Kuba Hovorka byl u odraženého míče první. Jeho pohotovou hlavičku mířící do branky gólman soupeře jen ztlumil, ale pak míč mířící do branky dokopl ještě Honza Bárta, který stál bohužel v ofsajdu, a branka tak neplatila. V 17. min. posunul Kuba Nosek míč ke Kubovi Kráčmerovi, s jehož ránou z 25 metrů měl brankář Kosiček problémy a vyrazil míč na roh. Ve 20. min. pomáhal před naší brankou Kuba Hovorka, který odvrátil centr letící před naši branku. O 3 minuty později hledal Martin Šrefl krásně Kubu Kráčmera, jenže toho domácí dokázali ubránit. V téže minutě chyboval Dan Suk, ale přihrávku za obranu dokázal včas odkopnout Lukáš Kasper. Ve 26. min. přiťukl Honza Bárta míč Kubovi Noskovi, který neprostřelil hráče před sebou. Ve 31. min. se Adam Krejčí protloukal přes obranu soupeře, ale ke střele se propracovat nedokázal. V dalších minutách se bojovalo převážně mezi vápny. Až ve 40. min. připravil Honza Kráčmer míč svému bráchovi Kubovi, který vypálil jen nad branku. Ve 42. min. jsme nadějné přečíslení nezvládli, protože Honza Bárta si po přihrávce Adama Krejčího nepohlídal ofsajdovou linii. V poslední minutě prvního poločasu jsme se štěstím ubránili roh Kosiček a Kuba Nosek založil rychlý protiútok. K jeho zakončení se nakonec dostal Adam Krejčí, ale z úhlu branku netrefil.
Druhý poločas začal podobnou, ale ještě větší šancí soupeře. Po naší standardní situaci a rychlém přečíslení naší obrany domácí doslova zpackali finální fázi a útok ani pořádně nezakončili. Ve 48. min. pošťouchl Honza Kráčmer míč ke Kubovi Noskovi, jehož střela levačkou skončila vedle branky. V 50. min. jsme po trestném kopu soupeře opět zaútočili my, ale Adam Krejčí nedokázal přes posledního bránícího hráče projít. Podobná situace se zopakovala i v 54. minutě. I tentokrát jsme naše nadějné přečišlení bohužel zazdili. V 57. min. si bohužel vůbec nerozuměli naši střední záložníci a po přihrávce na pravý útok se domácí „golem“ hrnul sám na naši branku a nikdo z našich hráčů ho už nedokázal zastavit. Po přesném zakončení se tím Kosičky ujaly vedení 1:0. Své zaváhání z předešlé chvíle zkoušel ihned odčinit Kuba Nosek, ale brankář si s jeho střelou poradil. V 62. min. Adam Krejčí vybojoval v souboji s gólmanem soupeře míč, který domácí odvrátili na roh. V 65. min. zahrávaly Kosičky standardní situaci z velmi výhodné pozice u pokutového území, ale potrestat nás nedokázaly. V 68. min. se Adam Krejčí zmocnil dlouhého míče za obranu, balón potáhl podél vápna a pak jej předal Kubovi Noskovi, který vystřelil jen nad branku. V 71. min. jsme opět ztratili míč na středu hřiště a po brejku domácích míč proskákal jen těsně vedle naší branky. Bohužel jsme i nadále kupili jednu zbytečnou chybu za druhou a v 74. min. jsme za to opět draze zaplatili. Standa Koutský se během chvíle ocitl v obležení trojice ve žlutých dresech, o míč přišel a po přihrávce před branku si domácí útočník s Lukášem Kasperem už snadno poradil – 2:0. V 85. min. prohrál Lukáš Kasper souboj s útočícím hráčem, ale ten nakonec nedokázal branku trefit. Závěrečný tlak byl z naší strany spíše platonický a nic na tom nezměnila ani přetlačovaná Kuby Kráčmera s brankářem Kosiček. Snad s tímto soupeřem předvedeme příště lepší výkon, který potěší naše fanoušky a přinese nám také nějaké body.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Odehráli jsme dobře první poločas, ale naše finální fáze neměla gólové parametry. Druhý poločas domácí prostřídali, a my jsme museli mnohem víc bránit. Paradoxem všeho pak je situace, kdy jdete 3 na 1 a vzápětí inkasujete branku, také po brejkové situaci. Opět nás skolil „obr“, a pak už jsme se do zápasu nedostali. Domácí nás pustli do platonického tlaku až za stavu 2:0 v posledních minutách zápasu. Alespoň, že v hledišti jsme to vyhráli na plné čáře – DĚKUJEME...“

Zpět