Kosičky - Javornice A 3:1 (2:0)

22.09.2018 16:30

Střelci:
Tomáš Plašil

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Martin Šrefl – Martin Plíhal (67‘ Tomáš Krunčík), Jakub Kráčmer, Jan Kráčmer, Jakub Nosek – Bárta Jan (85‘ Tomáš Plašil), Adam Krejčí (87‘ Stanislav Hynek)

Komentář k utkání:
Na naši doposud nejdelší cestu za fotbalem jsme se vydali netradičně autobusem. Ještě před začátkem zápasu jsme domácí trochu zaskočili tím, že dorazil autobus ještě jeden… a plný našich fanoušků! Ti takřka obsadili zdejší tribunu a dávali o sobě slyšet už před zápasem. V jejich výbavě se nově objevily i klubové vlajky, které nám spolu s vlaječkami pro naše soupeře věnoval Štěpán Purm. Do zápasu jsme však nevstoupili úplně nejlépe a na hřišti jsme se spíše hledali. Ve 4. min. Kuba Nosek sice s Adamem Krejčím rozehrál pěknou akci, ale Kuba nacentrovat už nedokázal. V další minutě zahrozili po chybě v naší rozehrávce domácí. Přihrávku před branku se nám naštěstí podařilo odkopnout. V 8. min. Honza Kráčmer posunul míč k Honzovi Bártovi, ale ten si střeleckou pozici nevytvořil. Ve 13. min. Kuba Resl svým zákrokem zneškodnil rozehranou standardní situaci Kosiček. V další minutě si domácí útočník sice povodil Pavla Kaspera, ale tomu vypomohl navrátivší se Kuba Kráčmer. Po čtvrthodině hry promáchl hráč soupeře míč, kterým ho na vápně hledal jeho spoluhráč. Ve 21. min. nechybělo Honzovi Bártovi mnoho k tomu, aby se včas dostal k tečované střele mířící na branku Kosiček. Domácí vzápětí podnikli rychlý protiútok, který skončil přihrávkou před branku a střelou, proti které už Lukáš Kasper zasáhnout nedokázal – 1:0. Ve 25. min. jsme málem využili zmatků v obraně soupeře, ale Kuba Resl z úhlu brankáře domácích neprostřelil. Bohužel jsme za neproměněnou šanci za pár vteřin pykali. Domácímu hráči jsme vyklidili střed hřiště a ten se neostýchal vystřelit z nějakých 23 metrů na naši branku. Skákavá střela nadělala našemu brankáři více starostí, než asi očekával, a míč vyrazil jen k dobíhajícímu protihráči. Ten už měl úlohu snadnou – 2:0. Ve 28. min. dostal Adam Krejčí přihrávku do nohy, ale zpoza vápna vystřelil jen slabě mimo branku. Po půlhodině hry vysouval Honza Kráčmer Adama Krejčího, ale obránce Kosiček tento záměr vystihl. Ve 35. min. propadl za naši obranu nákop soupeře a jen skvělý zákrok Lukáše Kaspera naši situaci nezhoršil. Ve 37. min. jsme další rychlý protiútok domácích zastavili faulem, ale nařízenou standardní situaci poslal hráč Kosiček jen do zdi. Ve 43. min. zatáhl míč do vápna Adam Krejčí. Poté přihrál pod sebe na nabíhajícího Martina Šrefla, ale jeho střela byla zblokovaná. Na konci prvního poločasu pak Kuba Kráčmer svou hlavou posunul míč zahrávaný od rohového praporku k Adamovi Krejčímu, ale gólman domácích proti Adamově střele perfektně zakročil a přizvedl míč nad břevno.
Ve 47. min. se mohl v šanci objevit opět Adam Krejčí, ale bohužel si šlápl na míč. V 50. min. si domácí hráč po prodlouženém centru balón od svých kopaček naštěstí ukopl. V následující minutě posílal na druhé straně míč do ohně Kuba Resl, ale nikdo jeho nabídku nevyslyšel. V 54. min. jsme sice perfektně zakombinovali u pokutového území soupeře, ale o míč jsme následně přišli a Standa Koutský zabrzdil rodící se protiútok Kosiček jen za cenu žluté karty. V 56. min. přišla další brejková příležitost domácích, ale svoji velkou šanci neproměnili. V 59. min. jsme standardní situaci soupeře odvrátili jen na rohový kop, po kterém jsme přežili další gólovou šanci. V 61. min. se o zdramatizování zápasu pokusil Kuba Nosek, ale svou střelou doprostřed branky brankáře nepřekvapil. V 64. min. panoval v naší obraně chaos, čehož soupeř ihned využil a podařenou střelou zvýšil na 3:0. Další šanci si domácí mohli připsat v 67. min., jenže Lukáš Kasper měl k míči blíže než útočící hráč. Našim fanouškům, kteří se za námi vydali na dalekou cestu, jsme chtěli dopřát alespoň nějakou gólovou radost, ale kolem pokutového území soupeře jsme byli impotentní. Naopak přišel v 74. min. další rychlý protiútok domácích, který dobře zastavil Standa Koutský. V 76. min. vystřelil z hranice vápna jen nad branku Adam Krejčí. V 79. min. přerušil naši šanci po rohovém kopu faul Kuby Kráčmera na brankáře. V 83. min. jsme ustáli další protiútok hostů 3 na 3. S ještě větším štěstím jsme přežili protiútok 3 hráčů Kosiček proti samotnému Standovi Koutskému a Lukášovi Kasperovi. Lukáš už byl střelou soupeře překonán, ale hrozbu 4. gólu v naší sítí odvrátil svým návratem Tomáš Krunčík. Ten se zapojil i do následné akce na druhé straně hřiště, kde zakombinoval s Kubou Reslem. Od Kuby pak přišel hezký centr do vápna, který hlavou uklidil do branky Kosiček vzrůstem nejmenší hráč na hřišti Tomáš Plašil3:1. Naši diváci měli z gólu sice velkou radost, ale z celkového pohledu to byla už jen kosmetická úprava výsledku.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Děkuji javornickým fanouškům! Jeden a půl autobusu k tomu, tak to je opravdu pecka. O to víc mrzí, jak jsme přistoupili k prvnímu poločasu. Rozdíl mezi venkovními zápasy v okrese a kraji je markantní a nám se zatím nedaří na tento rozdíl reagovat. Obrana soupeře hrála výtečně, a stejně tak i směrem dopředu byli domácí velmi silní v každém souboji. Naše porážka je spravedlivá, snad se z ní poučíme.“

Zpět