Kostelecká Lhota A - Javornice A 0:3 (0:0)

17.05.2015 17:00

Střelci:
Michal Plašil 2, Jakub Kráčmer

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl (78‘ Jaroslav Nosek), Stanislav Koutský, Jaroslav Krunčík, Daniel Suk – Pavel Chlachula (56' Martin Šrefl), Jakub Kráčmer (84‘ Tomáš Krunčík), Josef Kovaříček, Michal Štěpánek – Michal Plašil (79‘ Lukáš Harbich), Adam Krejčí (71‘ Jaroslav Janeček)

Komentář k utkání:
Místo sledování marného boje českých hokejistů o bronzovou medaili na MS v Praze nás v neděli odpoledne čekal zápas v Kostelecké Lhotě. Po úvodním hvizdu následovala tichá vzpomínka na našeho protihráče, spoluhráče, ale hlavně kamaráda Vlastu Lasáka, který ve čtvrtek prohrál svůj boj o život a odešel do fotbalového nebe…
K samotnému zápasu jsme z různých důvodů museli nastoupit opět v trochu pozměněné sestavě, což se možná podepsalo na pomalém rozjezdu a zmatcích v naší hře. Domácí nám svým aktivním pohybem dělali při bránění problémy, ale i přes některá zaškobrtnutí jsme je do vyložených šancí nepouštěli. Až v 10. min. jsme zásluhou Michala Plašila poprvé vystřelili na branku. Jeho střela však mířila vedle. V 11. min. se po zaváhání domácích sám ve velké šanci zjevil Adam Krejčí, ale brankáře neprostřelil. Další gólovou šanci měl Adam hned o 2 minuty později. Zaváhání domácích bohužel nedokázal potrestat ani tentokrát. Domácí se dostávali do nebezpečných šancí zejména po standardních situacích. Ve 20. min. skončila hlavička domácích jen kousek vedle. 2 minuty nato odvracel střelu domácích Lukáš Kasper na rohový kop. Ve 27. min. vyrazil Lukáš další pokus Kostelecké Lhoty a v brance neskončila ani opakovaná střela. Domácí nevyužili ani standardní situaci ve 36. minutě. V závěru poločasu jsme se začali konečně herně trochu zvedat. Ve 38. min. skončil náš protiútok po přihrávce Michala Štěpánka u Adama Krejčího, ale jeho zakončení domácí vyhlavičkovali. Ve 40. min. jsme se po rohovém kopu k hlavičce ani nedostali kvůli odpískanému útočnému faulu. V další minutě se po přímém kopu Michala Plašila odrazil míč ke Standovi Koutskému, ale ten vystřelil do míst, kde číhal domácí gólman. Těsně před koncem poločasu zazdil obrovskou šanci Pepa Kovaříček. Přihrávkou před prázdnou branku ho ke skórování vyzval Adam Krejčí. Ale ani z metru a půl nedokázal Pepa rozvlnit síť, protože se mu míč svezl z nohy a orazítkoval jen tyč.
Druhý poločas začal velmi nebezpečnou standardkou domácích, kterou jsme se štěstím přestáli. V 50. min. se poprvé měnilo skóre zápasu. Lhotečtí sice dokázali zneutralizovat střely Adama Krejčího a Michala Plašila, ale míč se jim nepodařilo odvrátit do bezpečí. Ten se tak dostal k volnému Kubovi Kráčmerovi, který gólmana nejprve vyděsil ohromným nápřahem, aby ho pak překonal línou skákavou střelou – 0:1. V 52. min. prodloužil Michal Plašil centr Adama Krejčího k Michalovi Štěpánkovi, ale ten hlavou přesně nemířil. V další minutě zahrozili u naší branky domácí. Na pozorného Lukáše Kaspera si však nepřišli. To na druhé straně jsme domácí překvapili rychlou rozehrávkou a povedenou kombinací. Po autovém vhazování Pavla Chlachuly připravil Michal Štěpánek míč pro Michala Plašila, který nekompromisně zavěsil – 0:2. V 59. min. chtěl s výsledkem zahýbat Martin Šrefl, ale brankáře Lhoty nepřekonal. Snaha domácích o korekci výsledku nepřinesla ovoce ani po hodině hry, kdy Lukáš Kasper zpacifikoval další ze střel soupeře. Opět i trochu se štěstím jsme přestáli standardní situaci v 64. min., která prolétla přes pokutové území. O 2 minuty později si jako poslední hráč zahrával s ohněm Jarda Krunčík, který přišel o míč, ale své zaváhání i za cenu žluté karty napravil. Následná standardní situace skončila vedle branky. V 70. min. využili naši útočníci hrubého zaváhání gólmana a Michal Plašil krásnou střelou do levého horního růžku zvýšil na 0:3. V 72. min. chtěl hlavní rozhodčí zřejmě trochu zdramatizovat utkání, když k překvapení všech nařídil proti nám pokutový kop. Tento verdikt pobavil i mnohé hráče Kostelecké Lhoty. Pravda se však ukázala a Lukáš Kasper pokutový kop nadvakrát zkrotil. V 78. min. zastavil domácí hráč unikajícího Martina Šrefla zezadu doslova učebnicovým a minimálně žlutým faulem. Hlavní rozhodčí situaci přešel s nadhledem a faulujícímu hráči druhou žlutou kartu neudělil. Ani poslední pokusy Kostelecké Lhoty v závěrečné desetiminutovce neskončily gólem v naší brance. I díky tomu jsme si odvezli 3 body za vítězství 0:3.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Zápas jsme začínali minutou ticha za našeho tragicky zesnulého kamaráda a v mnoha případech i bývalého spoluhráče Vlastu Lasáka. Byl jsem tak moc rád, že první branku utkání vstřelil Kuba Kráčmer, který z nás všech javornických strávil s Vlastou nejen ve fotbalovém dresu nejvíce času. Utkání samotné začalo stabilním a vytrvalým tlakem domácích, ze kterého jsme se velmi těžko dostávali, a naši útočníci tak měli míč u nohou jen výjimečně. Naštěstí výborně rozehrávané standardní situace jsme zvládli ubránit a střelecké pokusy vykryl  Kasper. Růžky jsme začali vystrkovat až po 35 minutách hry. Minutu před poločasovým hvizdem pak Krejčí našel výtečně Kovaříčka, ten střelecky selhal, a opět mi tak přibylo několik vrásek na čele. Poločasovou poradu jsme netradičně vedli na střídačce, kde bylo nutné dost věcí rozebrat. Druhá půle už byla vesměs naší záležitostí, a když Plašil krásně zavěsil na 3:0, bylo definitivně rozhodnuto. Poslední šanci, pokutový kop domácích, zkrotil Kasper, a nám se tak podařilo po hodně dlouhé době vyhrát v Kostelecké Lhotě, za což jsem velmi rád a klukům děkuji za zvládnutý druhý poločas.“

Zpět