Kostelecká Lhota A - Javornice A 0:5 (0:3)

03.09.2017 17:00

Střelci:
Jan Bárta 2, Jan Kráčmer, Adam Krejčí, Josef Kovaříček

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl (90‘ Lukáš Harbich), Stanislav Koutský (90‘ Tomáš Plesl), Pavel Kasper, Daniel Suk – Martin Šrefl, Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer /57‘/, Tomáš Krunčík (76‘ Pavel Chlachula) – Adam Krejčí (61‘ Jan Bárta), Josef Kovaříček (61‘ Jakub Hovorka)

Komentář k utkání:
Zápas v Kostelecké Lhotě začal pozvolněji bojem mezi vápny. Jako první vystřelili na naši branku ve 4. min. domácí, ale sraženou střelu Lukáš Kasper s klidem sebral do náruče. V 7. min. nastartoval Kuba Kráčmer Martina Šrefla, který se už už dostával za obránce, jenže míč si od kopačky sám smolně ukopl. V další minutě se s míčem příliš nepáral Adam Krejčí, ale nepřesný přízemní pokus z 25 metrů letěl hodně mimo. V 9. min. centroval Dan Suk parádně do pokutového území, ale nabíhající Martin Šrefl nedokázal hlavou usměrnit míč na branku. V 11. min. se za přihrávkou Tomáše Krunčíka rozběhl Adam Krejčí, jehož střílený centr domácí hráči srazili. Ve 14. min. se Lhota dostala k jedné ze svých nejnebezpečnějších akcí, když její hráč hlavou lehce tečoval parádně kopnutou standardku. Míč naštěstí proskočil jen vedle branky. V 16. min. poslal Dan Suk opět míč před soupeřovu branku, ale Adam Krejčí dav lidí před sebou neprostřelil. Ve 20. min. pro změnu žádný z našich hráčů nedoskočil na přímý kop Honzy Kráčmera. V následující minutě zahrozili opět domácí, ale hlavičku Lhoty po centru před branku Lukáš Kasper kryl. Ve 22. min. jsme se ujali vedení, když Honza Kráčmer zužitkoval s přispěním zdi nařízený přímý kop asi z 22 metrů – 0:1. Domácí se snažili odpovědět ve 25. min. dalekonosnou ranou ze 35 metrů, kterou Lukáš Kasper bez problémů zkrotil. Ve 31. min. se Adam Krejčí probil podél postranní čáry, ale jeho přihrávku gólman Lhoty před Pepou Kovaříčkem vypíchl. V další minutě vybojoval Tomáš Krunčík téměř ztracený míč pro Pepu Kovaříčka. Pepova přihrávka před branku doputovala po několika odrazech k našemu střelci Adamovi Krejčímu, který se z blízkosti prosadil střelou mezi nohy – 0:2. Ve 34. min. narýsoval Kuba Kráčmer pěkný pas mezi obránci soupeře na Martina Šrefla, ale vybíhající brankář byl u míče včas. Pět minut před koncem poločasu jsme předvedli krásnou fotbalovou akci. Honza Kráčmer přenesl míč na Martina Šrefla, ten se s ním chvíli pomazlil a posunul ho dále k Pepovi Kovaříčkovi. Pepa si míč zpracoval na prsa a obratem ho vypálil na branku. Tam k naší škodě dobře zasáhl gólman Lhoty. Ve 43. min. Lukáš Kasper nepřesvědčivě vyboxoval přímý kop soupeře, ale Pepa Kovaříček už míč z pokutového území odkopl. V poslední minutě prvního dějství se k brance soupeře řítil Dan Suk. Bohužel se mu nepodařilo obejít posledního hráče. Míč se však dostal ke Kubovi Kráčmerovi, který nezazmatkoval a kličkou přes dva hráče se dostal do střelecké pozice. Gólman Lhoty jeho střelu jen vyrazil k Pepovi Kovaříčkovi, který už neměl problém přidat náš třetí gól – 0:3.
Ani druhý poločas nezačal bezhlavým útočením některého z týmů. Ve 49. min. dostal Pepa Kovaříček přihrávku po šikovné kombinaci Kuby Resla a Honzy Kráčmera, ale centr před branku na nabíhající spoluhráče se Pepovi vůbec nepovedl. Poté se hrálo převážně mezi vápny. Až v 57. min. pláchl soupeři Adam Krejčí, ale svůj samostatný únik nedokázal gólově zakončit. Rozvíjející se útok domácích zastavil následně Kuba Kráčmer faulem, za který mu hlavní rozhodčí ukázal nečekaně druhou žlutou kartu. Nějaké protesty už neměly smysl, červená karta byla na světě a Kuba zamířil do kabin o něco dříve než obvykle. Plány na prostřídání jsme na chvíli odložili a své řady přeskupili. Domácí si ale s početní převahou nedokázali poradit. Ba naopak. V 64. min. se do útočení vrhl se vší vervou Kuba Resl, až nakonec vyplul sám před brankářem. Ani nadvakrát ho bohužel nedokázal překonat. V 68. min. obral soupeře o míč Honza Bárta, který prošel sám až do střelecké pozice. Ani on však nezamířil přesně. V 69. min. jsme se rychlou kombinací ve středu hřiště dostali do rychlého protiútoku. A když říkám rychlého, tak opravdu rychlého, protože u míče byl Dan Suk. Ten kousek před pokutovým územím oslovil svou přihrávkou na levou stranu Honzu Bártu, který tentokrát prostřelil brankáře domácích – 0:4. V 78. min. si s protihráči zašpásoval Kuba Hovorka, ale jeho prostrkávačka na Honzu Bártu byla příliš dlouhá. V 83. min. měli jednu z mála šancí domácí. Střela z hranice pokutového území naši branku přeletěla. V 86. min. namazal Pavel Chlachula nepovedenou přihrávkou míč soupeři, ale ten odkrytou část branky netrefil. Své zaváhání napravil Pavel Chlachula v další minutě. To ho přihrávkou za obranu vysunul Honza Kráčmer. Pavel si to pak namířil téměř podél brankové čáry ke gólmanovi a střelou na první tyč ho málem zaskočil, protože míč na tyči skončil. Naštěstí se od ní odrazil přímo k hlavě Honzy Bárty, který snadno přidal gól na 0:5. Domácí nezaznamenali čestný úspěch ani ze standardní situace z 25 metrů, která se zastavila na naší zdi. Závěrečné vteřiny tak mohly patřit opět nám. Ale situace při přečíslení 3 na nikoho pro nás byla asi příliš složitá. Přihrávka Honzy Bárty vyhnala Martina Šrefla již mimo střelecký úhel. Martin ale dokázal míč zaseknout a střílel do poloprázdné branky. Brankář Lhoty se ale dokázal bleskurychle přesunout a šestý zářez na pažbě našich střelců už nepřipustil.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Lhota nás ze začátku utkání zlobila výborně zahrávanými standardkami. Potom, co jsme se dostali do vedení, jsme už měli zápas vesměs pod kontrolou a třetí gól na konci prvního poločasu nám dodal potřebný klid. Bohužel se nám utkání zkomplikovalo vyloučením, ale i v deseti se nám dařilo odolávat a dokonce přidat i další dvě branky. Jako bonus pro diváky jsme přidali akci hodnou televizních novin - rubrika "borec na konec". S konečným výsledkem jsme samozřejmě spokojeni.“
 

Zpět