Kostelecká Lhota B - Javornice B 2:2, pen. 4:5

12.04.2014 16:30

Střelci:
Martin Hůlka, Josef Hanyk

Sestava:
Jiří Mucha - Zdeněk Matyáš, Josef Hanyk, Jiří Valtr, Marek Ešpandr - Lukáš Pavel (75‘ Martin Kučera), Martin Hůlka, Jaroslav Motl, Jaroslav Nosek - Martin Paštika, Daniel Suk

Komentář k utkání:
První poločas začal za pěkného fotbalového počasí naším náporem. Míč jsme měli většinu času na noze a již v 5. min. jsme se mohli dostat do vedení. To se k domácí brance po pravé straně protlačil Martin Hůlka, ale jeho střela se od tyče odrazila zpátky do pole. V 10. min. se Martin Hůlka již nemýlil a křižnou střelou z malého vápna nám vystřelil vedení 0:1. To nás asi uspokojilo a naše nasazení polevilo. Domácí se tak dostali do hry a nebezpečně útočili. Ve 20. min. se domácí útočník dostal sám před Muchu, ale ten jej vychytal. Ve 25. min. však střela dalšího domácího útočníka po samostatné akci zaplula za pravou tyč naší branky - 1:1. A po dalších 2 minutách to s námi vypadalo ještě hůře. Lhotecký hráč pláchl naší obraně a strhl vedení na stranu domácích - 2:1. Herně jsme se poté soupeři opět vyrovnali, ale do poločasu se skóre již nezměnilo.
Druhý poločas začal opět naším tlakem. V 50. min. obelstil obránce soupeře svou oblíbenou zasekávačkou nejlepší hráč na hřišti Lukáš Pavel, ale jeho střela šla těsně vedle. O minutu později už jsme se z vyrovnání radovali po pěkné fotbalové akci. Jarda Motl rozehrál přímý volný kop na volného Jirku Valtra. Ten svým centrem našel ve velkém vápně Josku Hanyka, který pěkným volejem vyrovnal na 2:2. Naši hráči měli nadále hru pod kontrolou, ale festival neproměněných šancí pokračoval. V 58. min. se sám před brankářem objevil Martin Hůlka, ale místo střely zvolil přihrávku na obsazeného spoluhráče. V 68. min. střílel vedle soupeřovy branky Jarda Motl a v další šanci trefil po přihrávce Lukáše Pavla Zdenda Matyáš jen břevno. Zápas nakonec dospěl k penaltovému rozstřelu. Za nás dali v první rundě góly Hanyk, Kučera, Nosek a Paštika. Pokutový kop neproměnil jen Jirka Mucha, když brankář jeho střelu vyrazil. V poslední sérii ale selhal i domácí střelec, který poslal míč vedle. Marek Ešpandr udržel v 6. sérii nervy na uzdě a penaltu proměnil. Domácího hráče Jirka Mucha vychytal a zajistil našemu týmu první vítězný penaltový rozstřel sezóny.

Zpět