Labuť RK - Javornice B 1:3 (0:1)

24.05.2014 17:00

Střelci:
Petr Jirsa, Adam Krejčí, Marek Ešpandr

Sestava:
Jiří Mucha - Zdeněk Matyáš, Jiří Valtr /72‘/, Jaroslav Motl, Lukáš Ešpandr (46‘ Josef Petr) - Petr Jirsa, Martin Hůlka, Kamil Široký, Josef Hanyk (70‘ Martin Kučera) - Lukáš Pavel (55‘ Martin Paštika), Adam Krejčí (77‘ Marek Ešpandr)

Komentář k utkání:
Zápas na hřišti ve Slatině začal za stálého burácení hromů. Jako obvykle jsme vlétli do utkání a nepustili jsme domácí k míči. Již ve 4. min. se Lukáš Pavel uvolnil a z levé strany dloubákem trefil břevno domácí svatyně. Poté hlavní rozhodčí zápas pro silný déšť a krupobití na 5 minut přerušil. Po přerušení hry jsme stále pokračovali v tlaku na soupeřovu branku, ale naše střely byly tak slabé, že s nimi domácí brankář neměl žádnou práci. Ve 30. min. letěl centr Petra Jirsy na nabíhajícího Krejčího, který v domácí obraně udělal velký zmatek a velkou měrou se podílel na tom, že bránící hráč Labutě překonal vlastního brankáře - 0:1. Poté se hra vyrovnávala, ale žádné šance ve hře nebyly. Jediné vzrušení vzniklo v poslední minutě prvního poločasu. To si domácí obránce nakopl míčem vlastní ruku. Penalta se však nekopala a hlavní rozhodčí odpískal pouze poločas.
Přestávka propršela a po ní se málem hrát ani nezačalo. Zejména domácí mohutně protestovali a stěžovali si na podmáčený terén, a to zejména na okrajích hřiště. Hlavní rozhodčí však rozhodl, že se bude hrát dál. Labuť se vzepjala k lepšímu výkonu než v prvním poločase a její tlak vyvrcholil v 53. minutě, když domácí hráč po úniku prostřelil Jirku Muchu - 1:1. Nabuzení hráči Labutě měli za chvíli další gólovou šanci, ale útočník soupeře zakončil své sólo jen střelou do tyče. V 57. min. jsme zásluhou Adama Krejčího strhli vedení na svoji stranu, který si zasekávačkou položil brankáře a do odkryté části branky skóroval - 1:2. Zřejmě kvůli nepříznivému vývoji začala Labuť s dalším kolem stížností k rozhodčímu a k regulérnosti hrací plochy. V 72. min. se domácí hráč dostal před Jirku Valtra, který ho zastavil jen za cenu faulu před pokutovým územím. Jirka za zmaření šance uviděl červenou kartu, ale z nařízeného přímého kopu Labuť více nevytěžila. I v oslabení jsme dokázali zápas definitivně zlomit v náš prospěch. Po hezké akci Pepy Petra po pravé straně přidal gólovou pojistku střídající Marek Ešpandr - 1:3. V deseti hráčích nakonec dohrávali i domácí, když byl jeden z nich za protesty také vyloučen. O vyloučení za nadávky rozhodčímu si koledovali i další hráči Labutě, ale až do závěrečného hvizdu zůstalo jen u 2 červených karet, ale hlavně u našeho vítězství 1:3. 

Zpět