Lípa B - Javornice B 3:2 (1:2)

18.08.2013 14:00

Střelci:
Miroslav Filip, Petr Jirsa

Sestava:
Jiří Mucha - Miroslav Kmec, Jiří Valtr, Josef Hanyk, Radek Dvorský - Petr Jirsa, Tomáš Krunčík (77‘ Marek Ešpandr), Kamil Široký, Daniel Suk (80‘ Martin Kučera) - Miroslav Filip (46‘ Lukáš Ešpandr), Jaroslav Motl (55‘ Zdeněk Matyáš)

Komentář k utkání:
Za vedra a dusna začal první poločas utkání naší převahou, kdy jsme domácí nepustili téměř k míči a ani přes půlku. Paradoxně to byli ale domácí, kteří jako první v 10. min. ranou ohrozili branku. Dále se však hrálo podle javornických not. Převahu se nám podařilo zúročit ve 20. min. po zaváhání domácí obrany. Toho totiž využil Míra Filip, který i v pádu dokázal zamířit přesně - 0:1. Za dalších pár minut se u domácí branky několika kličkami uvolnil Tomáš Krunčík a přihrávkou našel Kamila Širokého. Kamilova patička ale jen těsně minula tyč. Ve 28. min. pláchl obraně Dan Suk, ale před brankářem se s míčem zamotal a bylo po šanci. Ve 35. min. jsme se druhého gólu konečně dočkali. Centr Kamila Širokého uklidil hlavou do branky Petr Jirsa - 2:0. Domácí měli za chvíli dobrou možnost ke vstřelení kontaktního gólu, ale Jirka Mucha vytáhl pěknou střelu Lípy nad branku. Ve 40. min. už byla jeho snaha marná, když se prosadil jeden z domácích hráčů přesnou střelou k tyči po rohovém kopu - 2:1.
Druhý poločas začal stejně jako ten první. Naši se tlačili k domácí brance a v 50. min. hlavičkoval Lukáš Ešpandr jen o kousek nad. V 57. min. střílel sám před brankou Dan Suk, ale slabým pokusem nechal jen vyniknout brankáře. Podobně skončil i únik Lukáše Ešpandra zakončený střelou vedle. Čtvrthodinu před koncem se naši hráči ve čtyřech dostali k domácí brance, ale Lukáš Ešpandr před prázdnou brankou míč promáchl, a domácí tak mohli založit rychlý protiútok. Jejich hráči prošli přes naši obranu jako nůž máslem a vyrovnali na 2:2. Otřepané „nedáš, dostaneš“ se v plné parádě znovu potvrdilo. Závěrečná desetiminutovka patřila Lípě, která svou převahu zúročila ve vítěznou branku po špatně sehraném ofsajd-systému. Osamocený hráč Lípy tak strhnul hlavičkou výhru na stranu domácích - 3:2.

Zpět