Lukavice - Javornice A 0:2 (0:2)

07.05.2016 17:00

Střelci:
Josef Kovaříček, Martin Šrefl

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk (88‘ Tomáš Plesl) - Martin Šrefl (88‘ Lukáš Harbich), Jakub Kráčmer, Michal Štěpánek, Tomáš Krunčík (80‘ Michal Plašil) - Adam Krejčí (86‘ Pavel Chlachula), Josef Kovaříček (90‘ Jakub Pavlovec)

Komentář k utkání:
Domácí začali tlakem a prvních 5 minut patřilo jim. My jsme asi vlivem nervozity několikrát neodehráli jednoduchý míč a chyba se nabalovala za chybou. Vše vyvrcholilo v 5. min., kdy Dan Suk minul při odkopu míč a překvapený domácí zpracovával nahrávku sám před Lukášem Kasperem. Po krátké přestávce způsobené zdejším nevychovaným psem, který se za přihlížení pořadatelů producíroval po hřišti, hasil Tomáš Krunčík další nebezpečí před naší brankou odkopem na roh. Potom se nám konečně začalo dařit dostávat míče na naše útočné duo, což přinášelo i první šance. Lukavická obrana byla rázem přetížená a Pepa Kovaříček s Adamem Krejčím se starali o pořádný rozruch před domácí svatyní. Gól visel na vlásku po kličkované a samostatném úniku Adama Krejčího, ale skvělý zákrok domácího brankáře nám radost překazil. Výborný zákrok předvedl lukavický brankář i o pár minut později, když konečky prstů vytlačil přízemní střelu Tomáše Krunčíka na rohový kop. Michal Štěpánek poslal míč od rohového praporku přímo do ohně do malého vápna, kde zaúřadoval Pepa Kovaříček a hlavičkou vstřelil první gól zápasu – 0:1. Ve 22. min. se po autovém vhazování uvolnil k nepřesné střele Tomáš Krunčík. O 3 minuty později mířil před naši branku nebezpečný centr, který hlavou odvrátil Dan Suk. V následující minutě jsme domácím nabídli velmi slibnou standardní situaci. Výborný Lukáš Kasper přímý kop soupeře naštěstí dokázal vyrazit. Lukavice se dostala k dalšímu zakončení ve 27. minutě. Střela po centru za obranu však branku o parník minula. Na druhé straně hřiště pro nás Pepa Kovaříček vybojoval rohový kop, po kterém následovala nevydařená střela Martina Šrefla. Domácí na to zareagovali rychlým protiútokem, který i za cenu žluté karty nakonec zastavil Standa Koutský. Ve 31. min. odvrátila Lukavice po naší povedené kombinaci po levé straně míč jen za pokutové území. Tam si ho našel Standa Koutský, ale branku z 25 metrů netrefil. Ve 33. min. se kolem hráčů soupeře prohnal Dan Suk a zastavil ho až faul pár metrů před pokutovým územím. Kvůli nevydařené rozehrávce jsme z této šance nic nevytěžili. Ve 36. min. zopakoval Dan Suk svůj průnik a tentokrát prošel až do pokutového území. Jeho pokus byl sice zblokovaný, ale po dalších peripetiích se míč dostal na druhou stranu k Martinovi Šreflovi, který skákavou střelou zvýšil na 0:2. Ve 42. min. se po pohledné kombinaci Adama Krejčího a Tomáše Krunčíka opřel do míče Kuba Kráčmer. Domácí brankář měl velké štěstí, protože Kubova dělovka z 20 metrů ho doslova trefila a míč s vypětím všech sil tím pádem dokázal vyrazit. V závěrečných minutách prvního poločasu potáhl Tomáš Krunčík míč po lajně a svou přihrávku vybídl k zakončení Pepu Kovaříčka. Pepovu střelu některý z hráčů soupeře tečoval, a my tak zahrávali další rohový kop. Míč se tentokrát snesl na hlavu Adama Krejčího, ale v brance neskončil. V nastaveném čase nevyšel Adamovi ani pokus o další únik, protože soupeř mu dokázal na poslední chvíli míč odkopnout.
Druhý poločas začal oboustranně o něco pasivněji. Bojovalo se zejména o půdu mezi vápny. Až v 53. min. se dalo mluvit o nějaké šanci, když po našem přímém kopu skončil míč po teči jednoho z bránících hráčů nad brankou. O 2 minuty později mířil před naši branku nepříjemný centr, ale zásah Pavla Kaspera domácí do šance nepustil. V 56. min. se domácí chytali za hlavu, protože jejich hráč trefil z malého vápna pouze břevno. Tomuto zakončení ale předcházel nedovolený zákrok a gól by tedy stejně platit nemohl. V 59. min. naskakovali na další roh Michala Štěpánka Kuba Kráčmer s Pepou Kovaříčkem, ale ani jeden z nich míč nezasáhl. Po rohovém kopu odražený míč skončil u Tomáše Krunčíka, ale ten ani nadvakrát nedokázal prostřelit hradbu těl před sebou. V 61. min. posunul po rychle rozehrané standardce Tomáš Krunčík balón k Adamovi Krejčímu. Adamovu povedenou střelu ale domácí brankář do sítě nepropustil. V 66. min. poslal Pavel Kasper před branku nádherný míč, který stačilo jen lehce usměrnit, a skončil by v brance. Žádný z nabíhajících hráčů se tohoto úkolu nezhostil, a Pavel se tak mohl na půlicí čáře uvztekat. V další minutě jsme trochu zazmatkovali při bránění rohového kopu, ale míč naštěstí nakonec doputoval k Lukášovi Kasperovi, který situaci uklidnil. Další zásah si Lukáš Kasper připsal v 69. min., když lapil hlavičku soupeře po standardní situaci. V 73. min. neprošel Martin Šrefl po rychlém protiútoku do zakončení přes posledního bránícího hráče. V 78. min. zasáhl v našem pokutovém území centrovaný míč nevědomky Kuba Resl a připravil tím šanci pro soupeře. Lukavický hráč měl ale mířidla rozhozená a branku netrefil. Na druhé straně hřiště jsme pro změnu nezužitkovali standardní situaci, která byla přetažená až příliš a míč skončil v zámezí. V 86. min. mohl naší třetí branku po perfektně načasované přihrávce Martina Šrefla přidat Adam Krejčí, ale gól mu v tomto zápase souzený nebyl. Domácí, kteří hráli druhý poločas proti větru, se do žádné vyložené šance nedostali a nekonal se ani žádný závěrečný tlak. Definitivní tečku za utkáním tak mohl v nastaveném čase udělat střídající Lukáš Harbich. Hlavičku po rohovém kopu namířil bohužel o kousek vedle. Na našem vítězství 0:2 se tedy již nic nezměnilo a Lukavici jsme alespoň dokázali oplatit podzimní domácí porážku.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Po opadnutí naší úvodní nervozity, kterou nám tento pro nás důležitý mač přinesl, jsme odehráli opravdu skvělý první poločas a naše vedení mohlo být ještě vyšší. A to bylo úplně jedno, že foukal silný vítr proti. Druhá půle už byla hodně bojovná, ubyly šance a domácí se do nás řádně opřeli. Měli jsme se co ohánět, abychom se ubránili kontaktnímu gólu. S vypětím všech sil a i díky totálnímu nasazení se nám to podařilo a tři body z Lukavice jsou pro nás prostě super. Celkovým pohledem zasloužené vítězství. Musím smeknout před všemi diváky. Tak bouřlivou atmosféru, kdy se na hřišti kolikrát neslyšíte ani mezi sebou, jsem dlouho nezažil, a bylo to opravdu perfektní. Všem tak posílám opravdu velké poděkování, takovýto zápas si takovou atmosféru prostě zasloužil!“

Zpět