Meziměstí - Javornice A 4:0 (1:0)

06.10.2018 16:00

Střelci:
-

Sestava:
Stanislav Hynek – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Martin Šrefl (85‘ Lukáš Harbich) – Jakub Hovorka (54‘ Jan Bárta), Jakub Nosek, Jan Kráčmer, Tomáš Krunčík – Jakub Kráčmer, Adam Krejčí (79‘ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
Po nezvykle dlouhé cestě za dnešním soupeřem nás přivítal zajímavě položený sportovní areál v Meziměstí, kde krom fotbalového hřiště se skromným zázemím je hned vedle položen areál víceúčelový s umělým povrchem. Už tento signál z příhraničního města tak pro nás měl být varováním, stejně tak jako nástěnka cti, ze které jsme se dozvěděli, že se tu kdysi kopala i krajská „A“ třída, a to na velmi solidní úrovni. Plán na toto utkání však zněl jasně, přijeli jsme vyhrát. Tento plán ale hned po úvodním hvizdu začal dostávat značné trhliny. Domácí se velmi dobře pohybovali, byli důrazní, a hlavně se jim chtělo. To se u nás úplně říct nedalo. S míčem jsme se tak potkávali hlavně při odkopech. Ve většině soubojů jsme propadali, pokud jsme se do nich vůbec dostali. Reagovat na rychlé přechody domácích do útoku či na rychlé, dlouhé auty, se nám taky zrovna dvakrát nedařilo. Výsledkem všeho bylo několik pološancí domácích a jedna šance hlavou po rohu, která ještě skončila vedle. Ani to nám nestačilo, a tak další rychlý aut s jednoduchým prodloužením už byl tím, po kterém se v 10. min. měnilo skóre – 1:0. Nám tak opět nezbývalo nic jiného než začít honit výsledek. Zanedlouho pak Standa Hynek udržel náš tým ve hře po sérii těžkých střel z velmi dobrých vzdáleností. Jedním zlomem v utkání byla dvacátá minuta, od které jsme až do konce prvního poločasu převzali taktovku utkání. Vyrovnání bohužel nepřinesla ani šance Adama Krejčího nebo průnik Kuby Kráčmera, kterého při úniku na branku zastavil poslední hráč domácích. K údivu všech to bylo bez karty a za úsměvu přihlížejícího rozhodčího. Následný přímý kop Honzy Kráčmera zamířil nad branku. K tomu všemu jsme přidali několik nadějných náznaků, ale přáno nám nebylo a domácí brankář se zkrátka překonat nenechal.
O poločase tak bylo jasné, že je soupeř hratelný, ale nesmíme opakovat naše naivní chyby. To se ale nestalo. Domácí začali druhý poločas stejně tak, jako ten první a my jsme spadli do stejné kaše, ve které jsme byli na začátku zápasu. Obrana byla přetížená a domácí se celkem lehce dostávali k naší brance. Netrvalo dlouho a v 53. min. se v naší síti třepotal druhý kousek – 2:0. Na nepříznivý vývoj utkání jsme zareagovali prostřídáním a změnou rozestavení. Bohužel se efekt úplně nedostavil a směrem dopředu jsme příliš nebezpeční nebyli. Jiskřičkou naděje pro nás byl pokutový kop, který byl pro nás po jasném faulu na Adama Krejčího odpískán až na pokyn pomezního rozhodčího. K míči se postavil Kuba Nosek, ale jeho záměr brankář vystihl a následná dorážka Tomáše Krunčíka z těžké pozice skončila nad. Hra se pak přelévala od branky k brance a naše otevřená obrana nabízela soupeři značného místa. Protiútoky se nám nedařily, přesto jsme se ještě do jedné velké šance dostali. Po dlouhém autu propadl míč klubkem hráčů až na brankovou čáru, kde ho ale Tomáš Krunčík trefit nedokázal a domácí hráč nějakým zázrakem míč z branky odkopl. Balón ale doletěl přímo k nohám Martina Šrefla, jehož střela prošla opět klubkem hráčů, ale před čárou ji z ničeho nic zastavily ruce domácího brankáře. To bylo naposledy, co jsme o sobě dali v utkání vědět, pokud nepočítáme podrážděné reakce na některé zákroky soupeře a výroky rozhodčích. V 74. min. nám domácí po standardce přidali třetí kousek z velmi sporné pozice. Gól na 3:0 ale platil a u nás kromě záporného skóre narostl i vztek. V 76. min. si domácí po rychlé akci s ligovým zakončením do naší šibenice, za kterým se Standa Hynek mohl opravdu jen ohlédnout, zapsali další čárku do kolonky vstřelených branek – 4:0. Zápas se pak dohrával a všichni už jen čekali na konec utkání. Děkujeme našim divákům, kteří si za námi našli cestu a zatleskali nám i za to málo, které jsme dnes předvedli. Domácí byli živější, dravější a z celkového pohledu si výhru za svoji snahu zasloužili.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Čím delší cesta, tím větší debakl. Tahle přímá úměra pro nás zatím bohužel platí. Domácí nás prvních dvacet minut přehráli, dá se říct naším fotbalem. Hru jsme pak zlepšili, náznaky šancí nevyužili. Pokus o dorovnání stavu pak stál spoustu sil, dostanete další blbou branku a situace se opakuje. Konec zápasu jsme dohrávali psychicky rozložení a domácí se fotbalem bavili. V krásném a zajímavém prostředí jsme tak schytali facku, což mrzí kvůli našim fanouškům dvojnásob. Domácí vyhráli zaslouženě.“

Zpět