Opočno - Javornice A 0:4 (0:0)

23.04.2022 17:00

Střelci:
Jakub Kráčmer, Miroslav Vidlička, Adam Krejčí, Pavel Kasper

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Daniel Suk – Martin Šrefl, Jakub Nosek, Jakub Kráčmer, Tomáš Krunčík – Adam Krejčí (80‘ Martin Plíhal), Miroslav Vidlička (83‘ Josef Hanyk)

Komentář k utkání:
Zápas s Opočnem začali o něco lépe domácí. V 5. min. jsme jim nabídli standardní situaci u hranice pokutového území. Tu Opočno rozehrálo na vápno a bylo naším štěstím, že prudká střela mířila přesně doprostřed branky. I my jsme se dostávali k pokutovému území soupeře, ale přes obranu soupeře jsme se neprosadili. V 8. min. pádili do rychlého protiútoku hosté, ale Dan Suk finální přihrávku naštěstí překazil. Ve 13. min. podržel Adam Krejčí míč u vápna, počkal na nabíhajícího Pavla Kaspera, ale jeho bodlo branku značně minulo. To na druhé straně předvedli domácí fotbalovější akci, ale střela útočícímu hráči naštěstí nesedla. V 18. min. si Lukáš Kasper křikl o míč, ale pak k němu nešel a nabídl tím Opočnu šanci. Standovi Koutskému se nepodařilo totiž míč odkopnout a namazal na vápno protihráči. I se Standovým přispěním skončil míč nakonec nad brankou a mohli jsme si hluboce vydechnout. Ve 23. min. se Adam Krejčí šikovně obtočil kolem obránce a tvrdou střelou vyprášil gólmanovy rukavice. Krátce poté chybovali domácí při odkopu, ale Martin Šrefl přihrával Adamovi Krejčímu bohužel do ofsajdu. Ve 28. min. jsme propadli při napadání a obránce Opočna se při svém výletu dostal až ke střele z hranice vápna, kterou obrana zblokovala. Ve 31. min. přihrál Míra Vidlička před prázdnou branku Kubovi Kráčmerovi, ale naši gólovou radost překazil praporek pomezního rozhodčího. Ve 32. min. Kuba Resl přišel o míč a poslal domácí do brejku 3 na 2. Opočenský hráč naštěstí zakončení nezvládl. Ve 38. min. jsme protečovali po autovém vhazování míč na zadní tyč k Martinovi Šreflovi, který poslal míč bohužel přes břevno do zámezí.
Hned po rozehrávce se šikovně uvolnil Martin Šrefl a ve vápně hledal Dana Suka, který k naší smůle míč přeběhl. V 51. min. jsme po chybě brankáře rozehrávali roh, který Tomáš Krunčík posadil na hlavu Kuby Kráčmera a rázem jsme vedli 0:1. A než se domácí stihli vzpamatovat, rozběhl Dan Suk, který pro změnu perfektně našel hlavu Míry Vidličky, a ten zvýšil na 0:2. V 59. min. se Kuba Kráčmer zbavil bránícího hráče a levačkou kroutil míč do šibenice. Když už jsme pomalu oslavně zvedali ruce nad hlavu, objevila se za míčem gólmanova ruka, která pošťouchla míč na roh. Ani to však neuchránilo Opočno od třetího inkasovaného gólu. Tomáš Krunčík tentokrát našel na zadní tyči Adama Krejčího, který dal hlavou na 0:3. Otřesené Opočno se zvednout nedokázalo. Ba naopak. Po skrumáži ve vápně frustrovaný domácí hráč zcela zbytečně skopl Tomáše Krunčíka  za což následovala penalta. Tu bezpečně proměnil Pavel Kasper0:4. V 69. min. podběhl Lukáš Kasper míč, ale situaci jsme s pomocí tyče nakonec do sítě nepustili. V 73. min. Adam Krejčí pláchl obraně, ale přihrávku před branku domácí odkopli na roh. V 84. min. se na výlet vydal Pavel Kasper, ale bohužel si po přihrávce Kuby Noska nepohlídal ofsajd. V další minutě běžel sám na branku Pepa Hanyk, ale po zatažení za dres ani nevystřelil. I k překvapení domácího osazenstva nebyl faulující hráč vyloučen. Opočno jsme nepotrestali ani z následné standardní situace, kdy Pepa Hanyk po rozehrávce pálil nad. Zápas jsme i tak dovedli do vítězného konce a do Javornice tak putovaly všechny body. 

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Úroveň utkání poznamenalo to, že se potkaly dva dost domlácené týmy. Domácí přesto první poločas odehráli skvěle na míči a nám se nedařilo vůbec nic a náš pohyb stál za prd.. Naštěstí jsme přežili všechny šance domácích, což nám dalo naději na druhý poločas. V tom se nám podařilo soupeře "sestřelit" pro nás netradičně ze vzduchu. Takže nakonec spokojenost s dobrým výsledkem.“

Zpět