Opočno - Javornice A 1:4 (0:1)

14.04.2019 17:00

Střelci:
Adam Krejčí 3, Jakub Kráčmer

Sestava:
Lukáš Kasper – Martin Šrefl, Pavel Kasper, Jakub Resl, Tomáš Krunčík – Jakub Hovorka (76‘ Martin Plíhal), Jakub Nosek, Jakub Kráčmer, Jan Bárta (77‘ Michal Plašil) – Josef Kovaříček (82‘ Lukáš Harbich), Adam Krejčí (78‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Zápas proti celku, který přezimoval na první příčce tabulky 1.B třídy, začal nadějným útokem Adama Krejčího. Ten postupoval na dva bránící hráče, ale střela zpoza vápna mířila nad branku. Ve 4. min. zasáhl po přímém kopu Opočna míč ruku Pepy Kovaříčka, ale hlavní rozhodčí situaci jako penaltovou nevyhodnotil. V 6. min. měl Pavel Kasper plné nohy práce s tím, aby zastavil kolmou přihrávku mířící za naši obranu. V 10. min. se po autovém vhazování domácích dostal míč před naše pokutové území, ale Lukáš Kasper dokázal nebezpečnou střelu z 20 metrů vyrazit. O 2 minuty později propadl dlouhý aut soupeře naším vápnem k útočícímu hráči, jehož střelu dokázal Pavel Kasper srazit alespoň na roh. Ve 14. min. jsme se u branky soupeře připomněli také my, ale Kuba Hovorka míč po dlouhém autu netrefil. V další minutě jsme na středu hřiště ztratili míč a po přihrávce mezi obránci byl útočník soupeře sám před Lukášem Kasperem. Lukáš však zakročit nemusel, protože domácí hráč branku přestřelil. Ve 22. min. se Adamovi Krejčímu nepodařilo obejít posledního hráče soupeře a ke střele se tím pádem ani nedostal. Ve 26. min. odvracel nepříjemný centr do našeho pokutového území hlavou Kuba Kráčmer. Ve 27. min. zkusil brankáře Opočna překvapit Kuba Nosek, ale střelou z 35 metrů mířící vysoko nad gólmanovi vrásky nepřidělal. V další minutě se Adamovi Krejčímu sice nepovedlo umotat obránce, ale dokázal míč přiťuknout pod sebe Kubovi Noskovi, jehož střelu do poloprázdné branky zastavil před brankovou čarou jeden z obránců. Ve 29. min. Pepa Kovaříček hlavou prodloužil autové vhazování k Honzovi Bártovi, jehož oblouček brankář vypíchl nad břevno. Po následném rohovém kopu a skrumáži v pokutovém území soupeře mířila naše střela do odkryté branky, ale ruka ležícího hráče zastavila cestu míče do sítě. To neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího, který nařídil pokutový kop. K němu se postavil Kuba Nosek, ale gólman jeho pokus vystihl a k dorážce už se Kuba nestihl dostat. Ve 34. min. letěl do našeho pokutového území perfektní centr. Žádný ze soupeřových hráčů se k němu naštěstí nedostal. Ve 41. min. se kousek za polovinou hřiště ujal míče Adam Krejčí, místo přihrávky nabíhajícímu Pepovi Kovaříčkovi zvolil střelu z 25 metrů. Přízemní, nikterak prudká střela se trochu překvapivě zastavila až v domácí síti – 0:1. Když na druhé straně hřiště Adam Krejčí pro změnu úspěšně vypomohl při bránění standardní situace, odcházeli jsme do kabin o gól spokojenější.
Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe než náš soupeř. Hned ve 46. min. propadl po rohovém kopu míč k Adamovi Krejčímu, který si ho navedl na střelu, ale branku těsně minul. Ve 49. min. našel Adam Krejčí svou přihrávkou Kubu Noska, jehož střela mezi tyče nemířila. V 52. min. Adam Krejčí ustál souboj s obráncem soupeře a z pravé strany poslal před branku prudký přízemní centr. Na ten nedosáhli obránci ani brankář, ale Kuba Kráčmer si s ním už rady věděl a střelou do odkryté branky zvýšil na 0:2. Než se domácí stihli oklepat, provětral jejich obranné řady Adam Krejčí, který střelou k tyči zvýšil na 0:3. V 56. min. jsme domácím nabídli standardní situaci u našeho pokutového území, ale ti ji využít nedokázali. V následující minutě Pepa Kovaříček vybojoval míč pro Honzu Bártu, jenže ten branku netrefil. V 68. min. si do šance naběhl Kuba Hovorka, ale jeho zakončení šajtlí bránu Opočna také minulo. V další minutě přišla chyba brankáře Opočna, kterého po malé domů o míč připravil Adam Krejčí. Velmi laciným gólem tak Adam dovršil svůj hattrick – 0:4. Domácí se snažili alespoň o korekci výsledku a v 73. min. byli ke vstřelení branky velmi blízko. To po vydařené kombinaci po pravé straně odkopával míč z naší brankové čáry Martin Šrefl. V 83. min. si Kuba Nosek všiml, že je brankář poněkud více vylezlý před svou brankou, ale nadýchaným obloučkem ho překonat nedokázal. V 85. min. centroval před branku Kuba Kráčmer. K zakončení se následně dostal střídající Pavel Chlachula, jenže brankář Opočna jeho pokus kryl. V 87. min. vyslal Kuba Nosek do útoku Michala Plašila. Ten sice nasadil bránícímu hráči jesličky, ale více z toho nevytěžil. V předposlední minutě se Opočno přeci jen gólu dočkalo. Po rychlém protiútoku a přihrávce mezi obránci korigovalo na konečných 1:4. To však nic nezměnilo na tom, že jsme z Opočna odjížděli spokojení a se 3 body.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Dnes nám vyšla taktika a celkově jsme odehráli velmi dobré utkání. Nedělali jsme zbytečné chyby, konečně se rozstřílel Krejčí, a tak jsme možná spoustě lidí tímto výsledkem připravili pořádné překvapení. Takhle zkrátka vypadá dobrá práce!“

Zpět