Petrovice - Javornice A 1:1 (0:0), pen. 3:4

29.05.2016 17:00

Střelci:
Jakub Kráčmer

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Daniel Suk – Josef Kovaříček, Michal Štěpánek, Jakub Kráčmer, Tomáš Krunčík (74‘ Michal Plašil) – Jan Bárta (77‘ Pavel Chlachula), Adam Krejčí (83‘ Jaroslav Krunčík)

Komentář k utkání:
Zápas v Petrovicích jsme nezačali vůbec špatně. Hned po 20 vteřinách vystrašil obranu hostů svým průnikem podél brankové čáry Honza Bárta, ale poslední bránící hráč dokázal jeho střelu zblokovat na roh. Po něm se k hlavičce vyšrouboval Kuba Kráčmer, který mířil bohužel vedle. Ve 3. min. zahrával Tomáš Krunčík přímý volný kop, který zanechal otisk na břevně domácí branky. Za další 3 minuty nás netrefením míče trochu vystrašil Lukáš Kasper, ale situaci uhasili naši obránci. V 10. min. domácí přibrzdili centr Adama Krejčího a brankář Petrovic byl u míče díky tomu dříve než dobíhající Honza Bárta. O 2 minuty později si na centr naběhl Pepa Kovaříček, který přihrávkou pod sebe vybídl k zakončení Tomáše Krunčíka. Tomášovi se střela zrovna nepovedla a prošourala se vedle branky. Po čtvrthodině hry se Tomáš Krunčík ocitl ve vyložené šanci, když si našel střílený míč za obranu. Téměř z malého vápna však branku přestřelil. V 18. min. se po dlouhé době ozvali i domácí, ale k nepříjemnému centru před naši branku se žádný z jejich hráčů nedostal. V další minutě jsme vybojovali míč na polovině hřiště. Následné akci udělal přítrž až gólman domácích, který tvrdou střelu Michala Štěpánka vyrazil na roh. V další minutě zůstala bez využití Kubou Reslem dobře kopnutá standardní situace. Ve 21. min. nás domácí zkusil překvapit dlouhým autem, ale ten jsme bez větších problémů ubránili. Ve 24. min. si udělal místo na střelu Adam Krejčí. I tentokrát domácí jeho pokus srazili a před Honzou Bártou ukryl míč do svých rukavic brankář Petrovic. Ve 26. min. jsme předvedli krásnou fotbalovou akci po pravé straně, do které se zapojil zejména Kuba Resl s Michalem Štěpánkem. Michal pak přízemním centrem našel před brankou Honzu Bártu. Honzovo zakončení dokázal domácí gólman na čáře bohužel vykopnout. Z následného rohového kopu se k další hlavičce protlačil Kuba Kráčmer. Tentokrát jeho hlavička mířila mezi tyče, ale brankářovi příliš starostí nenadělala. Ve 32. min. jsme podnikli rychlý výpad na soupeřovu polovinu. Tomáš Krunčík však přihrávku před branku protlačit nedokázal. V následující minutě doputoval odražený přímý kop k Tomášovi Krunčíkovi, ale jeho „centrostřela“ skončila mimo nebezpečný prostor. Ve 35. min. jsme domácí zaskočili rychlou rozehrávkou. Michal Štěpánek dotáhl míč až do pokutového území, ale přes posledního hráče domácích už neprošel. Ve 38. min. si Adam Krejčí dobře pokryl míč před dotírajícím soupeřem, ale střela mu příliš nesedla. Ve 42. min. odletěl z kopačky Tomáše Krunčíka další centr do pokutového území, ale Honza Bárta nedokázal těžký míč zkrotit. V závěru poločasu zahrávali domácí další standardní situaci. Nepovedený centr nechal Lukáše Kaspera i celou naši obranu chladnými.
Na začátku druhého poločasu jsme se pokusili o přihrávku za obranu na Adama Krejčího, ale ten se kvůli ofsajdovému postavení do hry zapojit nemohl. Ve 47. min. vystihl domácí záložník přihrávku Standy Koutského. Úprkem přes půl hřiště se dostal až k naší brance a střelou kolem Lukáše Kaspera přivedl domácí do nečekaného vedení 1:0. Inkasovaná branka nás sice zaskočila, ale nevykolejila. V 50. min. vracel odražený přímý kop před branku Michal Štěpánek, ale žádný z našich hráčů se k zakončení už nedostal. V 53. min. sprintoval po lajně Adam Krejčí, který ani tak nestihl přihrávku zachytit ještě na hřišti. V následující minutě si Honza Bárta navedl míč na střed, ale tvrdou střelou z 18 metrů rozvlnil jen záchytnou síť. Domácí se ani ve druhém poločase do útočení nehnali a na dostřel naší branky se dostávali výhradně jen zásluhou standardních situací. Ty jsme bez větších problémů odvraceli. V 59. min. srazila domácí obrana další nebezpečnou přihrávku Adama Krejčího mířící před branku. V 63. min. dolétl přetažený centr Pepy Kovaříčka až k Tomášovi Krunčíkovi, jehož hlavičku vytěsnil gólman Petrovic konečky prstů na roh. Po něm zakončoval z voleje Adam Krejčí, který branku znovu těsně minul. V 67. min. jsme přetíženou obranu soupeře zaměstnali další rychlou akcí. Ta bohužel skončila nepřesným centrem Pepy Kovaříčka. Krátce poté centroval před branku Tomáš Krunčík a v tísni hrající domácí obránce si dal málem vlastní branku. Vyrovnání jsme se dočkali až v 70. min., když domácí brankář svým výhozem namazal přesně Kubovi Kráčmerovi, který mu hned z první vrátil míč do branky – 1:1. V 76. min. vystřelil z otočky znovu Kuba Kráčmer. Tentokrát však jeho pokus přesný nebyl. V 79. min. jsme se po centru ze strany dostali pouze ke střele nad soupeřovu branku. Gól nepřinesla ani další standardní situace po faulu na Kubu Kráčmera. V 84. min. zastavili domácí před pokutovým územím čistým způsobem pronikajícího Jardu Krunčíka. V 86. min. si míč osahal i Lukáš Kasper po slabé střele Petrovic po autovém vhazování. Chvíli nato skončil v náruči Lukáše Kaspera i přímý kop soupeře. V 88. min. centroval Michal Štěpánek nebezpečně do pokutového území. Žádný z našich hráčů míč netečoval a ten o pár centimetrů minul tyč domácí branky. V základní hrací době tak zápas skončil remízou, která je pro naše zápasy v Petrovicích už několik let celkem tradicí. Na jaře nás tedy čekal první penaltový rozstřel. V prvních dvou sériích střelci nezaváhali – za nás to byli Kuba Kráčmer s Michalem Plašilem. Ve 3. sérii vychytal
domácího střelce Lukáš Kasper a Kuba Resl naklonil misky vah na naši stranu. 4. série však vůbec nesedla Pepovi Kovaříčkovi, který branku o hodně minul. K bonusovému bodu nás nakonec dotáhli bratři Kasperovi. Lukáš Kasper nejdříve vyrazil přízemní pokus domácího hráče, aby Pavel Kasper mohl v 5. sérii svou proměněnou penaltou ukončit celý rozstřel. Z Petrovic jsme si tak odvezli 2 body, ale i vzhledem k naší převaze v utkání je to pro nás zbytečná ztráta.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: "Nebudeme nic zastírat, do Petrovic jsme jeli vyhrát. Podali jsme dobrý výkon ve hře, v zakončení jsme ale byli marní a výsledný stav musím vzít díky několika neproměněným šancím i na svá bedra. Domácím jsme nabídli šanci jedinou a ve využití byli stoprocentní. Pak nastala neurovnaná honba za vyrovnáním a plusový bod jsme si připsali až po penaltovém rozstřelu. Celkově musím tým pochválit, body z venku jsou vždy cenné včetně zvládnutých penalt. Díky všem divákům, kteří vyjeli z Javornice ve velkém počtu a podpořili naši snahu o dobrý výsledek."

Zpět