Předměřice - Javornice A 1:1 (1:1)

30.03.2024 16:30

Střelci:
Jiří Počtýnský

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Pavel Kasper, Stanislav Koutský /88‘/, Ondřej Nosek (76‘ Jakub Resl)– Josef Petr (85‘ Harbich Lukáš), Pavel Drašnar, Jakub Hovorka, Martin Šrefl Adam Krejčí, Jiří Počtýnský

Komentář k utkání:
Stejně jako před týdnem začalo utkání velkou šancí domácích, když se do centru ze strany opřel domácí hráč a zaklepal na břevno naší branky. Ve druhé minutě zůstal při rozehrávce míč pod nohou Pavlovi Kasperovi, ale ten situaci nakonec ustál a balón jsme od branky dostali. Ve 4. min. Standa Koutský odklidil do zámezí míč i s protihráčem a prohlédl si žlutou kartu. Domácí dále drželi míč více na svých kopačkách, ale hrálo převážně jen mezi vápny. Ve 14. min. nám domácí svým faulem nabídli zajímavou standardní situaci, ale předměřická zeď srazila míč na roh. Po ubráněném rohu si rozehrávku vzal na starosti gólman domácích, jenže si míč ukopl Adam Krejčí ho o něj připravil a Jirka Počtýnský ho už jen uklidil do prázdné branky – 0:1. Ve 21. min. si domácí obehráli míč kolem našeho vápna, ale po centru do šestnáctky hlavičkovali jen velmi nepřesně. V další minutě do domácí zkoušeli prostrkávačkou středem. K míči měl však nejblíže Lukáš Kasper. Ve 27. min. jsme na Předměřice zatlačili a donutili je k chybě při rozehrávce. Jirka Počtýnský nakulil míč na vápno Martinovi Šreflovi, ale ten levačkou branku přestřelil. Ve 29. min. napřáhl domácí hráč ze 30 metrů a branku těsně přestřelil. V další minutě měl hned dvojitou tutovku Adam Krejčí, když využil dlouhého nákopu. Míč si obhodil kolem brankáře, ale střelou do odkryté branky trefil dobíhajícího hráče a totéž se zopakovalo o pár vteřin později. Ve 36. min. si domácí hráč navedl míč na střed a hledal míčem za obranu svého spoluhráče, jenže intenzitu přihrávky naštěstí neodhadl. Ve 40. min. jsme se místo fotbalu věnovali řečnění a zaspali u rychle rozehrané standardky soupeře. Míč směřoval do vápna na volného hráče, který si ho připravil a vyrovnal na 1:1. Ve 42. min. Adam Krejčí postupoval po levé straně, jenže u vápna si míč ukopnul.
Na začátku druhého poločasu se nevydařil odkop Lukášovi Kasperovi, ale domácí naši chybu nezužitkovali. Utkání pokračoval i ve druhém poločase v poněkud nervózním duchu. V 54. min. Předměřice odvrátily přímý kop jen za vápno Martinovi Šreflovi, jehož pumelice skončila daleko na tréninkovém hřišti. V 59. min. jsme zakombinovali po levé straně, ale ostrý centr před branku odvrátil obránce na roh. Po něm to v malém vápně soupeře vřelo, ale Předměřice se ubránily. Rychlý protiútok proti naší obraně byl velmi nebezpečný, ale přízemní míč naštěstí prošel přes naše celé pokutové území. V 66. min. jsme první útočnou vlnu soupeře ubránili, ale pak přišel nebezpečný bochánek za naši obranu, který však utekl soupeři do autu. V 68. min. jsme si hluboce oddechli, když míč doletěl až k osamocenému hráči na zadní tyči, jenže ten se střelou na zadní tyč do branky netrefil. Při další útočné akci soupeře jsme nebezpečnou střelu z vápna zblokovali na roh. V 73. min. se míč vykutálel za vápno proti noze Pepovi Petrovi, ale s jeho přízemní střelou si gólman dokázal poradit. V následující minutě to zpoza vápna zkoušel i soupeř, ale branku přestřelil. V 76. min. jsme po autu přetáhli hru na druhou stranu, jenže střelu Jirky Počtýnského srazil bránící hráč na roh. O 2 minuty později propadl míč od rohového praporku na malé vápno k nohám překvapeného hráče domácích, který naštěstí nedokázal zakončit. V 80. min. domácí obléhali naši branku, jenže pořádně zakončit nedokázali. V 81. min. nám zatrnulo po přízemní střele Předměřic, která Lukášovi Kasperovi projela pod rukavicemi, ale naštěstí se prošourala mimo branku. V 85. min. jsme to zkusili rychlou rozehrávkou standardní situace, ale Jirka Počtýnský se k dlouhému míči nedostal. Další protiútok soupeře zastavil na polovině hřiště Standa Koutský a protože viděl od hlavního rozhodčího druhý žlutý kartón, putoval předčasně do sprch. Závěr utkání jsme ale i v oslabení zvládli a v Předměřicích jsme neprohráli.
Do dalších zápasů v javornickém dresu už ale na jaře nezasáhne Pavel Drašnar, který se po ročním působení u nás vrací do svého mateřského klubu do Lukavice. Za jeho výpomoc mu celá kabina děkuje a určitě ho rádi mezi sebou zase uvidíme!

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Domácí měli dnes míč na svých kopačkách častěji, ale ani jeden z týmů rozhodně nepředvedl nic světoborného. Fotbalových parád či nějakých akcí jsme tedy moc neviděli a vše tak vyústilo ve spravedlivou remízu, ke které přispěli i oba brankáři při úspěšném řešení několika ošemetných situací. Gratulace Jířovi k první brance v našem dresu a velké poděkování Drášovi za roční působení v našem dresu!“

Zpět