Přepychy B - Javornice A 0:1(0:1)

18.11.2012 13:30

Střelci:
Pavel Kasper

Sestava:
Lukáš Kasper – Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl, Michal Štěpánek, Martin Hejlek – Jan Podzemný (Jaroslav Motl), Martin Šrefl, Kamil Široký, Michal Štěpánek, Josef Kovaříček (Lukáš Harbich) - Jaroslav Krunčík (Daniel Suk), Pavel Kasper (Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Naším posledním podzimním zápasem bylo odložené utkání v Přepychách, které se v původním termínu neodehrálo kvůli nepřízni počasí. Přepychy měly hned v první minutě možnost zahrávat přímý volný kop kousek za hranicí pokutového území, ale ten skončil jen na naší zdi. Následně se do úniku dostal Jarda Krunčík, ale k míči se přes obránce nedostal. Špatný odkop domácího brankáře nám dal ještě šanci k zakončení, ale nedůrazná střela Martina Šrefla si cestu do branky nenašla. Ve 3. min. dostal Honza Podzemný přihrávku do pokutového území, ale jeho pokus byl zblokován na roh. Po rohovém kopu následovala hlavička Kamila Širokého, která svůj cíl také nenašla. Po pěti minutách hry střílel po zmatcích v pokutovém území Přepych Pavel Kasper jen do brankáře. Hned v další minutě vymýšlel Kamil Široký kolmici na Honzu Podzemného, ale ten znovu nedostal prostor k úspěšnému zakončení. Ve 13. min. jsme uprostřed hřiště obrali soupeře o míč a rychlý protiútok zakončil Martin Šrefl střelou nad branku. Po čtvrthodině hry rozehrál Jarda Krunčík přímý volný kop na Honzu Podzemného, ale jeho zakončení také proletělo jen nad břevnem. V 18. min. centroval do pokutového území Martin Šrefl. Domácímu obránci se nepovedlo míč skluzem odvrátit a nabídnuté šance využil beze zbytku Pavel Kasper. Povalujícího se obránce přeskočil a perfektně zpracovaný míč s přehledem poslal do sítě – 0:1.  Ve 20. min. se po chybě v obraně dostaly Přepychy k zakončení. Lukáš Kasper však opět předvedl své kvality a střelu zneškodnil. Domácí se o vyrovnání snažili i nadále a velmi blízko mu byli ve 25. minutě. Domácí útočník obešel i Lukáše Kaspera, ale dlouhou kličkou se dostal mimo ideální střelecký úhel. Lukášovi se ve spolupráci s Martinem Hejlkem, který odkopával míč z brankové čáry, podařilo zlikvidovat i tuto šanci. V dalších minutách se střídaly útoky na obou stranách, ale jasné gólové šance nepřicházely. Ve 32. min. jsme měli další dobrou příležitost, ale z prostoru kolem penalty nás domácí nakonec zakončit nenechali. Přepychy se k nebezpečným střelám dostávaly jen zřídka, protože naše obrana fungovala opravdu dobře. Poločasové jednobrankové vedení jsme uhájili.
Na úvodní šanci ve druhém poločase jsme čekali doslova jen pár vteřin. Parádní přihrávka z pravé strany našla nabíhajícího Pepu Kovaříčka, ale ten se nechal na hranici pokutového území o míč připravit. Na druhé straně nás pak před samostatným únikem domácího útočníka ochránil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. V 50. min. jsme měli hned trojitou šanci, ale ani poslední dorážka Jardy Krunčíka gólový úspěch nepřinesla. V 55. min. předvedl domácí obránce další ze svých nevybíravých zákroků. Hlavní rozhodčí ale místo druhé žluté karty řešil věc jen důraznou domluvou. Hra byla poté oboustranně trochu nervóznější a chvíli trvalo, než se vrátila do zajetých kolejí. Naše obranná hra fungovala tentokrát bez větších zádrhelů. Naši obránci tak z elitního domácího útočníka z kádru A-týmu, udělali i s jeho pomocí útočníka „jelitního“. V 66. min. jsme se po napadání na soupeřově polovině zmocnili míče, ale střela Jardy Krunčíka z hranice pokutového území byla zblokována. S přibývajícími minutami se domácí tlačili více a více dopředu. Tím se nám otevírala vrátka k rychlým protiútokům. Bohužel ani jeden z průniků Honzy Podzemného a Pavla Chlachuly druhou branku nepřinesl a nevyužili jsme ani vybojované rohové kopy. V 84. min. zabránil Michal Štěpánek skvělým akrobatickým zákrokem úniku soupeře. V posledních minutách jsme svou aktivitou nedovolili našemu soupeři zvýšení tlaku a hubené vedení jsme udrželi až do závěrečného hvizdu. Ten ukončil nejen tento zápas, ale i celou podzimní část sezóny. 

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík
: "Do Přepych jsme odjížděli se záměrem konečně ukončit letošní extrémně dlouhou sezónu a o motivaci k tomuto utkání se snad již ani nedalo mluvit. O to více spokojenosti převládalo na našich tvářích po skončení utkání. Dnešní zápas jsme odehráli velmi zodpovědně a soupeři jsme nabídli jedinou gólovou šanci, kterou se nám se štěstím podařilo přežít. Jinak se nám dnes dařilo držet většinu taktických pokynů a hubené vítězství 1:0 bylo naprosto zasloužené. Opět jsme dnes zahodili několik jasných šancí, naštěstí nás to dnes nemuselo mrzet. Vynikající výkon předvedl v dnešním utkání Michal Štěpánek, přes kterého dnes projít prostě nešlo. Stejně tak chválím i náhradníky, kteří dnes odehráli skvělá střídání a naší hře velmi pomohli. Kluci, díky za předvedený výkon a vaší trpělivost během celého podzimu."

 

Zpět