Přepychy - Javornice A 1:4 (1:2)

11.09.2016 17:00

Střelci:
Josef Kovaříček 2, Adam Krejčí, Michal Plašil

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl (41‘ Jan Bárta), Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Jaroslav Krunčík, Jakub Kráčmer, Jan Kráčmer, Martin Plíhal (47‘ Tomáš Krunčík) – Josef Kovaříček (76‘ Michal Plašil), Adam Krejčí (76‘ Jakub Hovorka)

Komentář k utkání:
Začátek zápasu mohl být z naší strany takřka excelentní. Po pár desítkách vteřin přihrával Adam Krejčí před branku. Martin Plíhal už se chystal uklízet míč do prázdné brány, ale do akce se vrhl ještě Pepa Kovaříček, který po srážce s Martinem nasměroval míč ze 2 metrů vedle tyče. Své zaváhání se Pepa pokoušel napravit v další minutě, ale tentokrát skončila jeho prudká rána nad brankou. Ve 4. min. zamířila nad branku i první střela domácích a minutu poté neměl Lukáš Kasper žádný problém se slabou střelou z dálky. V 6. min. napálil jen protihráče svou ránou Kuba Kráčmer. V 8. min. poslal Pepu Kovaříčka do šance Jarda Krunčík, ale Pepova dělovka jen vyprášila brankářovi rukavice. V 10. min. napřáhl ke střele Adam Krejčí, jenže jeho pokus se mezi tyče o kousek nevešel. Ve 12. min. vyslal Jarda Krunčík dobrým obranným zákrokem do samostatného úniku Pepu Kovaříčka. Jeho střela nebyla nikterak razantní, ale přesně doskákala k pravé tyči – 0:1. O 2 minuty později byl Pepa v další šanci. K naší smůle však na míč nedosáhl. V 16. min. hlavičkoval jen nad branku Přepych Adam Krejčí. V další minutě se nám už podařilo skórovat podruhé. Honza Kráčmer přešel přes pár protihráčů, ve správný moment prostrčil míč Pepovi Kovaříčkovi, který se podruhé před gólmanem nemýlil – 0:2. V 19. min. se Dan Suk prohnal po lajně, ale na jeho nabídku Adam Krejčí nedosáhl. Ve 21. min. jsme zaspali při nákopu domácích a jejich hráč se řítil na vybíhajícího Lukáše Kaspera. Pokus o obstřelení mířící do branky dokázal Lukáš Kasper s velkým štěstím usměrnit alespoň na roh. Míč jsme po rohovém kopu odvrátili opět jen na kopačky domácích. Na opakovaný centr jsme již nedokázali zareagovat a přepyšský útočník vrátil přetažený centr před branku, kde už číhali jeho nikým nehlídaní spoluhráči, kteří bez problémů snížili na 1:2. Ve 25. min. mohlo být vyrovnáno. Rychlonohý domácí útočník byl u míče o kousek dřív než Lukáš Kasper, ale kličkou se naštěstí dostal mimo ideální střeleckou pozici. Lukáš Kasper se i díky tomu stihl vrátit zpět do blízkosti branky a střelecký pokus zneškodnil. Ve 28. min. hledal Dan Suk před brankou opět své spoluhráče, ale tentokrát se míče ujal brankář domácích. Po půlhodině hry se odražený míč dostal k Jardovi Krunčíkovi, jehož střela skončila nad brankou. Ve 34. min. mířila prudká přízemní střela Adama Krejčího pouze doprostřed branky. Ve 37. min. si s hráči soupeře pohrál Honza Kráčmer. Své sólo zakončil technickou střelou, kterou gólman Přepych vyrazil. Na druhé straně skončil protiútok soupeře naštěstí pouze střelou vedle naší branky. Ve 41. min. se do šance dostával Adam Krejčí, ale domácí hráč mu míč stihl odkopnout. O 2 minuty později se Adam Krejčí už o míč připravit nenechal a na branku poslal prudkou střelu. Ta svůj cíl nenašla a zaplula opět kousek vedle tyče. Před koncem poločasu Dan obešel své protihráče, ale svou střelu namířil přímo do brankáře.
Střeleckou ofenzívu druhého poločasu zahájil Adam Krejčí svými buď nepřesnými, nebo slabými střelami. Ve 48. min. však zahrozili i domácí, ale zákrok Jardy Krunčíka jejich naděje uhasil. V 50. min. přeletěl pokus o lob naši branku. Poté se opět svou aktivitou připomněl Adam Krejčí, ale ani tentokrát nebyly jeho pokusy přesné. V 55. min. se Pavel Kasper mazlil s míčem až příliš a jen díky drobnému faulu, kterým rozhodil unikajícího útočníka, domácí neskórovali a nepovedlo se jim to ani po nařízené standardní situaci, protože tu zastavila naše zeď. V 58. min. si pohrál s protihráči Tomáš Krunčík, ale jeho střela z levé strany branku nenašla. Po hodině hry zlomil Adam Krejčí své střelecké prokletí a střelou do horního růžku zvýšil na 1:3. V 62. min. odvrátil centr do pokutového území jen na rohový kop Dan Suk. Rohový kop znamenal také nebezpečí před naší brankou, ale zakončení domácích skončilo nad brankou. V další minutě Lukáš Kasper nedosáhl na centr do pokutového území. Přepychy jeho zaváhání nedokázaly naštěstí využít a hlavičkou poslaly míč jen mimo branku. V 67. min. se ve velké šanci ocitl Tomáš Krunčík. Před brankou hledal ještě Honzu Bártu, ale ten z dobré situace vytěžil pouze rohový kop. Za další 2 minuty vybojoval Tomáš Krunčík míč. Následně svým centrem hledal spoluhráče před brankou. Ti se však k zakončení neprobojovali. V 72. min. byl Pepa Kovaříček ve svém úniku zastaven faulem. Centr Honzy Kráčmera z nařízené standardní situace byl trochu přetažený a naši hráči už ho před branku nedokázali vrátit. V 79. min. pálil po přihrávce Honzy Bárty vedle branky Přepych Kuba Kráčmer. V 80. a 81. min jsme domácím nabídli 2 standardní situace, které jsme však bez problémů ubránili. V 84. min. využil střídající Michal Plašil přihrávku Jardy Krunčíka a zaváhání obránce ke zvýšení na 1:4. V další minutě se Kubovi Hovorkovi svezla z kopaček střela a skončila ještě autovým vhazováním. V 86. min. jsme přestáli poslední závar v našem pokutovém území. Dan Suk svým odkopem trefil před sebou stojícího Honzu Kráčmera, ale od něj se odrazil míč za branku. A protože jsme ubránili i tento rohový kop, skončil zápas naší výhrou 1:4.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „O dnešním soupeři jsme věděli, že se potýká s rozsáhlou marodkou, což se potvrdilo. Utkání jsme začali parádně a při vedení 2:0 to s námi vypadalo výborně. Bohužel domácím jsme pak dali čuchnout a utkání jsme si po několika chybách pěkně zkomplikovali. Naštěstí se nám podařilo vstřelit třetí branku, která zápas definitivně rozhodla. Gratuluji týmu k zaslouženému vítězství, body z venku se cení.“

Zpět