Přepychy - Javornice A 2:2 (1:2), pen. 2:3

11.11.2015 21:14

Střelci:
Jaroslav Krunčík, Martin Šrefl

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl (80‘ Pavel Chlachula), Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Daniel Suk  - Martin Šrefl, Jakub Kráčmer, Jaroslav Krunčík, Jaroslav Nosek  - Michal Plašil (82‘ Lukáš Harbich), Adam Krejčí (75‘ Jan Bárta)

Komentář k utkání:
Podzimní předehrávku druhé poloviny sezóny jsme absolvovali v Přepychách na perfektně připraveném trávníku, nad jehož kvalitami jsme v tuto roční dobu mohli jen uznale pokyvovat hlavou. Do zápasu vstoupili mnohem lépe domácí, kteří si aktivní hrou získali brzy převahu. Do gólových šancí jsme je ale nepouštěli, protože se pokaždé našel v našich řadách někdo, kdo jejich snahu dokázal v poslední chvíli zastavit. První střelecký pokus na naší straně si připsal až v 7. min. Adam Krejčí, který mířil vedle. Domácí svým dobrým pohybem získali i několik standardních situací. Žádnou z nich však využít nedokázali a ani my jsme se na druhé straně neprosadili po některém z rohových kopů. V 19. min. pálil neúspěšně na branku Michal Plašil. Ve 21. min. se přepyšský útočník bleskově uvolnil a nechytatelnou ránou na zadní tyč otevřel skóre zápasu – 1:0. V následujících minutách domácí pokračovali ve své hře a nám se podařilo nasbírat jen pár žlutých karet. Ve 27. min. jsme po rychle rozehraném autu mohli zásluhou Martina Šrefla vyrovnat, ale Martin sám před brankářem netrefil odkrytou část branky. Po nepříliš vydařené první půlhodině jsme se začali konečně více osmělovat také my. Ve 39. min. posul Adam Krejčí míč do strany na Jardu Krunčíka, který se krásně uvolnil přes posledního hráče domácích a přesnou střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Chvílí poté jsme domácím zasadili druhý úder. Šikovně kopnutý přímý kop Michala Plašila dotlačil do branky důrazný Martin Šrefl a rázem jsme ve 43. min. vedli 1:2.
Aktivita domácích příliš neopadla ani ve druhém poločase. V 50. min. zakončovaly Přepychy po rohovém kopu nad naši branku. V 53. min. měl šanci na navýšení skóre Adam Krejčí. Třetí gól do sítě soupeře bohužel nepřidal. Domácí se nadále tlačili za vyrovnáním, ale buď jim chyběla přesnost, razance nebo jejich šance zmařili naši obránci. Přestože bylo mnohem živěji před naší brankou, dobrou šanci jsme si připsali také my. Při jedné ze situací před brankou soupeře vypadl brankáři míč, ale rozhodčí vyhodnotil přítomnost Kuby Kráčmera v blízkosti brankáře jako nedovolený zákrok. Kuba byl i v další šanci v 68. min., když nebráněný hlavičkoval po rohovém kopu pouze nad branku. V 72. min. jsme brankou nepotrestali ani faul na Michala Plašila, protože přímý volný kop nepřekonal ani zeď domácích hráčů. V 76. min. bylo zásluhou Kuby Kráčmera málem vyrovnáno. Rohový kop se od něj odrazil směrem do naší branky, ale pozorný Lukáš Kasper zastavil míč před brankovou čarou. V závěrečné desetiminutovce tlak soupeře vrcholil. Těsně vedle tyče skončily povedené nůžky domácího útočníka. V 88. min. jsme díky obětavosti našich hráčů a zákroku Lukáše Kaspera udrželi těsné vedení. V další minutě už jsme tolik štěstí neměli. Pro míč z přímého kopu soupeře si šel Lukáš Kasper. Ve vzduchu na hranici malého vápna do něj vrazil domácí hráč, ale rozhodčí tento zákrok tentokrát jako faul neposoudil. Odražený míč doputoval na hranici pokutového území k číhajícímu hráči soupeře, který přesným obloučkem přes bránící hráče vyrovnal na 2:2. Za remízu jsme nakonec mohli být i rádi, protože v nastaveném čase musel Lukáš Kasper vyrazit další nebezpečnou střelu domácích. Zápas tedy dospěl až do penaltového rozstřelu. Ten z naší strany nezačal příliš dobře, když Kubu Kráčmera vychytal gólman. Ale ani domácí hráč nebyl v první sérii úspěšný. Ve druhé a třetí sérii proměnili své penalty Pavel Kasper a Jarda Krunčík. Neomylní byli i jejich konkurenti. Ve čtvrté sérii si gól připsal Lukáš Kasper. Jeho protějšek svůj pokus neproměnil a rozhodnout mohl v páté sérii Martin Šrefl. Martinovi se penalta bohužel vůbec nepovedla a domácí mohli tím pádem vyrovnat. Prodloužení penaltového rozstřelu však odmítl Lukáš Kasper, který vychytal dalšího domácího hráče a získal nám bonusový bod.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Zastavit v současné době rozjeté Přepychy je velmi těžký úkol a nám se podařilo odvést z velmi horké půdy 2 cenné body. Týmům, které se utkají s Přepychami v jarní části rozhodně nic nezávidím. Jedná se nyní o silný tým na všech postech a myslím, že na jaře ještě hodně zamíchají tabulkou. Domácí byli po celý zápas kombinačně lepší a využívali herního systému z vyšších soutěží. My jsme s nekompletním kádrem bojovali o každý metr, což stálo mnoho sil, ale přineslo nám to bodový zisk. Hráčům se skvěle chytajícím Kasperem děkuji. Mákli si dnes opravdu hodně. Podzim jsme tak zakončili úspěšnou sérií, díky které nám do tabulky konečně přibylo pár bodů. Poděkování si zaslouží i naši diváci, kterých bylo v Přepychách víc, než těch domácích. Všem nyní přeji doléčení všech utržených šrámů a maximální užití zasloužené zimní přestávky.“

Zpět