Slatina - Javornice A 0:3 (0:1)

03.10.2015 16:00

Střelci:
vlastní, Michal Plašil, Adam Krejčí

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Daniel Suk  - Pavel chlachula (65‘ Lukáš Harbich), Michal Štěpánek, Martin Šrefl, Jaroslav Krunčík (75‘ Martin Plíhal) - Michal Plašil (63‘ Adam Krejčí), Josef Kovaříček (70‘ Jaroslav Nosek)

Komentář k utkání:
První říjnový víkend byl ve znamení derby se Slatinou, která se po pár sezónách vrátila do nejvyšší okresní soutěže. Domácí se chtěli předvést hned ve 3. min., ale jejich pokus směřoval vedle branky. O 2 minuty později hlavičkoval po přímém volném kopu vzrůstem jeden z nejmenších hráčů na hřišti Michal Plašil. Míč však poslal jen nad břevno slatinské branky. V 6. min. se po levé straně prohnal expres jménem Dan Suk. Jeho střílený centr srazil jeden z domácích obránců za záda bezmocného brankáře – 0:1. V 8. min. přidali do zápasových statistik další střelu na branku domácí. Lukáš Kasper slabý pokus bez jakýchkoli problémů pokryl. To o 2 minuty později jsme se v pokutovém území zapotili o něco více. Po několika zblokovaných střelách Slatiny uklidnil situaci odkopem navrátilec do sestavy Pavel Kasper. Chvíli nato proletěl míč po rohovém kopu Slatiny přes naše pokutové území, ale žádný z hráčů soupeře ho naštěstí nezasáhl. Ve 14. a 15. min. jsme zahrávali standardní situace, ale pro oba míče si vyskočil slatinský gólman. V 19. min. nemusel na druhé straně hřiště zakročit Lukáš Kasper, protože střela domácích mířila vedle. Podobně skončilo i další zakončení Slatiny z 25. minuty. V následující minutě skončil míč na kopačce Michala Štěpánka, ale ani jeho střela do prostoru mezi tyče nezamířila. Po několika našich neúspěšných přímých kopech a rozích, které skončily buď u brankáře, nebo v řece po hodně nepřesném zakončení, jsme se dočkali i šance ze hry. Odpočinutý Michal Plašil si ve 36. min. zalaškoval s bránícími hráči, ale střelou z úhlu náš druhý gól nepřidal. Neúspěšný byl po svém dalším průniku i Dan Suk. V poslední pětiminutovce se ukázal už jen Michal Štěpánek, který by svými střelami bodoval snad jen v ragby.
Start do druhého poločasu nám vyšel skvěle. Dříve než se domácí stihli rozkoukat, přistál rohový kop Michala Štěpánka na hlavě Michala Plašila, který hlavičkou pod břevno zvýšil na 0:2. Druhá branka přinesla větší klid do našich řad a postupně se nám dařilo lépe kontrolovat hru. V 54. min. hledal Dan Suk před brankou Pepu Kovaříčka, ale ten na míč nedoskočil. V 63. min. zhatil jednu z mála šancí domácích svým odkopem Pavel Kasper. V další minutě zkoušel Jarda Krunčík překvapit slatinského brankáře ránou z přímého kopu, ale míč letěl hodně mimo. V 69. min. si domácí málem připsali druhý vlastní gól. Míč naštěstí pro ně skončil kousek nad břevnem. V 72. min. se v další střelecké pozici objevil Dan Suk. Střelou ze strany domácí tentokrát nezaskočil. O minutu později napřáhl kousek za hranicí pokutového území Adam Krejčí, ale jeho prudká rána mířila jen doprostřed branky, kde stál připravený brankář. Pár desítek vteřin nato mířila těsně vedle tyče střela Martina Šrefla. V 75. min. skončil po závaru před brankou Slatiny míč u Jardy Krunčíka, který v pozici vleže branku také minul. Deset minut před koncem byl ve velké šanci Adam Krejčí. Brankář Slatiny svůj tým podržel a míč vyrazil. V 85. min. nabízel Dan Suk přihrávkou před branku svým spoluhráčům další šanci, ale žádný z nich nestačil jeho rychlosti. V 86. min. se naši diváci dočkali třetího gólu v síti domácích, který si pěknou střelou k tyči připsal Adam Krejčí0:3. Protože se Slatina ve druhém poločase až na pár výjimek nezmohla na více než pár střel z dálky, skončil výsledkem 0:3 i celý zápas.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Utkání pro nás začalo snad nejlépe, jak mohlo, když si domácí z první vážnější akce srazili míč do vlastní branky. Hra se pak vyrovnala a i se štěstím jsme přežili dva pořádné závary v našem pokutovém území. Postupně jsme ale přebírali otěže utkání a začínali jsme víc a víc kontrolovat hru. Druhý poločas derby byl již naší záležitostí a naše hra konečně po mnoha zápasech připomínala kvalitní fotbal. Domácí mne překvapili kvalitním rozehráváním autů a rychlou kombinací středem hřiště. Na naši sestavu doplněnou uzdravenými hráči to ale nestačilo. Vítězství tak bylo zasloužené, tým podal dobrý výkon.“

Zpět