Slatinský pohár

23.02.2013 08:00

23.února 2013 nás čekalo první zpříjemnění zimní přípravy a to halový turnaj pořádaný slatinským fotbalovým oddílem. Role hlavního pořadatele, ředitele turnaje a hlavního rozhodčího se ujal ten nejpovolanější - Jirka Mačo. Kvalitní zázemí pro dobrý turnaj poskytla tělocvična základní školy v Rokytnici v Orlických horách. Jedinou komplikací, které se mohly vyhnout snad jen domácí týmy, byla sněhová vánice, která značně znepříjemnila cestu do Rokytnice nejen nám, ale i našim soupeřům.
Soutěžící družstva byla rozdělena do dvou skupin. Javornický oddíl delegoval na tento turnaj hned 2 týmy. V prvním týmu „A“ hráli většinou borci pravidelně navštěvující místní halu, ve druhém pak zbývající hráči. Soupiska byla nabitá k prasknutí, celkem nás bylo 24! Hrálo se systémem 4+1 na 1x 10min, finále pak 2x 10min.
Naše áčko hned od začátku dokazovalo úlohu favorita a bez ztráty kytičky obsadilo první místo ve skupině po výsledcích : Javornice „A“ – 1.FC nám se nechce (1.FC Rokytnice) 2:1; – Magna „A“ 2:1; – Dlouhoňovice 4:0.
B-tým uspěl v neuvěřitelně vyrovnané skupině a shodou šťastných okolností postupoval ze skupiny taktéž z prvního místa po výsledcích: Javornice „B“ – Magna „B“ 6:0; – Union Rokytnice 1:2, – Slatina 1:0.
Vzhledem k časové tísni bylo na začátku turnaje avizováno, že týmy z prvních příček skupin budou hrát přímo finále, týmy na druhém místě pak budou bojovat o 3. místo. Těšili jsme se tedy na „bratrovražedné“ finále, ale tyto myšlenky jsme museli ještě na chvíli odložit. Vedení turnaje rozhodlo po dohodě se zástupci týmů o úpravě hracího systému. O postupu do finále tak rozhodovaly semifinálové zápasy našich týmů s druhými celky skupin. Áčko si s přehledem poradilo s pořádající Slatinou 3:1 a zaslouženě postoupilo do finále. Béčku stál v cestě do finále domácí tým 1.FC Rokytnice. Hlavně na začátku zápasu nás „domorodci“ hodně trápili, ale nakonec jsme i s potřebnou troškou štěstíčka prošli nejtěsnější možnou výhrou 1:0 do finále. Domácí tým si následně alespoň spravil chuť ziskem 3. místa po vítězství nad Slatinou. Pak už ale následoval boj o příčky nejvyšší. Favoritem finále byl dle papírových předpokladů A-tým, ale béčko si během prvních minut vypracovalo 3 velmi slušné šance. Bohužel ani jednu z nich neproměnilo. Zápasu nechybělo nasazení ani bojovnost, přesto se hrálo v klidu a pohodě. Poločasový výsledek 1:1 dával stále naději oběma týmům. Druhý poločas finále však vyšel o poznání lépe áčku, které si vypracovalo vedení 4:1. B-tým utkání ještě trochu zdramatizoval, ale snížení na 3:4 přišlo již příliš pozdě. Áčko tedy bez klopýtnutí obsadilo 1. místo.
První ročník „Slatinského poháru“ jsme dokonale vyplenili. V konkurenci 8 týmů jsme obsadili první 2 místa, a to můžou být ostatní rádi, že jsme nedali dohromady tým třetí :-) Nejlepším střelcem turnaje se stal po zásluze javornický áčkař Martin Šrefl s 5 brankami.
Organizátorům děkujeme za klidný průběh turnaje, který pro nás byl náhradou sobotního tréninku. Zajímavostí našich týmů byl fakt, že se po hřišiti pohybovali hned 4 bratrské dvojice. No a další příbuzenské vazby snad už nemá smysl popisovat :-)

Sestavy:
„A“ – Lukáš Kasper, Kuba Kráčmer, Jarda Nosek, Kuba Nosek, Lukáš Pavel, Jarda Šrefl, Martin Šrefl, Pavel Kasper, Jirka Zářecký, Lukáš Ešpandr, Michal Plašil
„B“ – Míra Plašil, Pavel Chlachula, Martin Hejlek, Dan Suk, Lukáš Harbich, Jarda Motl, Jarda Krunčík, Michal Štěpánek, Tomáš Krunčík, David Bárta, Luboš Plesl, Standa Koutský, Pepa Kovaříček

Zpět