Slavia HK B - Javornice A 6:1 (3:1)

02.10.2021 10:15

Střelci:
vlastní

Sestava:
Stanislav Hynek – Matěj Ehl (59‘ Jakub Kráčmer), Stanislav Koutský, Michal Bárnet, Daniel Suk (70‘ Tomáš Krunčík) – Jakub Hovorka, Jan Kráčmer, Jakub Nosek, Josef Kovaříček (59‘ Miroslav Vidlička) – Pavel Kasper, Adam Krejčí (79‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Vstup do zápasu byl z našeho pohledu velmi nevydařený. Hned po rozehrávce nás Slavie zamkla na naší polovině a po průniku z levé strany a následné střele z prostoru penalty jsme ve 2. min. už prohrávali 1:0. K prvnímu ohrožení branky soupeře jsme se dostali v 8. min., kdy Honza Kráčmer střílel v těžké pozici jen nad branku. Ve 14. min. si Standa Hynek pohlídal nákop mířící do našeho vápna a před dotírajícími útočníky ukryl míč do svých rukavic. Postupem času jsme se srovnávali s velmi tvrdou hrou soupeře a v 19. min. jsme se radovali z vyrovnání na 1:1. To totiž Kuba Hovorka pláchl po lajně obránci a servíroval míč před branku Pavlovi Kasperovi. Bránící hráč Pavla Kaspera ale zakončit nenechal, protože sám uklidil míč před naším kapitánem do vlastní branky. Ve 29. min. se v samostatném úniku objevil Pavel Kasper, jehož zakončení vytěsnil brankář Slavie na rohový kop. Bohužel jsme nevyužili ani ten a domácí nás dle fotbalových zákonů vzápětí potrestali. Domácí využili našeho nedůrazu při bránění a ve 32. min. se ujali znovu vedení – 2:1. Mezi 34. a 36. min. jsme si svou aktivitou vynutili hned 3 rohové kopy, ale žádný z nich nepadl na úrodnou půdu. Ve 38. min. musel po rychlém přenesení hry vyběhnout mimo pokutové území Standa Hynek, který se kousek za hranicí vápna střetl s protihráčem. Naštěstí v té době už nebyl posledním naším hráčem a z incidentu vyvázl pouze se žlutou kartou. Ve 40. min. namířil Kuba Nosek do vápna pěkný centr, ale naši útočící hráči se do akce nezapojili. Ve 42. min. musel Standa Hynek nadvakrát krotit balón, po rozehrávce od rohového praporku. Před odchodem do kabin nám Slavie bohužel odskočila na dvoubrankový rozdíl, když po zaváhání a nešťastném faulu Pepy Kovaříčka proměnila penaltu – 3:1.
V první zaznamenáníhodné šanci druhého poločasu se objevil Adam Krejčí, který svůj nadějný průnik zakončil střelou mimo branku. V 54. min. se po rozehrání standardní situace Slavie řítila do přečíslení, které dokázala zužitkovat a zvýšila na 4:1. V 58. min. to bylo již 5:1, když domácí hráč s přehledem přeloboval povyběhnutého Standu Hynka. V 62., resp. v 64. min. zastavil Kubu Kráčmera a Míru Vidličku v jejich postupu praporek pomezního rozhodčího. V 75. min. se přihrávce od Adama Krejčího dostával do šance Kuba Nosek. Domácí mu však míč odebrali a po rychlém protiútoku zakončeném hlavičkou zamířil míč jen těsně vedle tyče. V 78. min. se v ojedinělé šanci ocitl Kuba Kráčmer, ale skóre zápasu neupravil. V 80. min. Standa Hynek chytil nebezpečnou střelu soupeře. V 83. min. brankář domácích neudržel v rukavicích centr Pavla Kaspera, ale Tomáš Krunčík ani Kuba Kráčmer nedokázali dostat míč do branky. V 85. min. tak Slavie zvýšila na 6:1 po samostatném průniku přes naši rozestoupenou obranu. V 88. min. domácí doslova zazdili další obrovskou šanci, když se hned dvojice slávistů objevila před naší prázdnou brankou, ale naštěstí ji vysoko přestřelili. I tak jsme z dalšího hradeckého výletu odjížděli s pořádnou náloží.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Naše taktika vydržela 50 vteřin, pak se domácí poprvé zbavili míče a uklidili ho do naší branky. Postupně jsme trochu vyrovnali hru, později i výsledek. Pak jsme neproměnili ojedinělou šanci a bylo po nadějích. Dvě slepené branky do poločasu nás sejmuly definitivně. Druhý poločas si s námi domácí ještě potrénovali. Za to v hledišti naši fanoušci počtem i hlasivkami vyhráli na plné čáře. To je asi tak jediné, co by měli domácí zlepšit. Gratulace k jednoznačnému vítězství.“

Zpět