Smiřice - Javornice A 0:4 (0:2)

14.05.2022 17:00

Střelci:
Adam Krejčí 3, Jakub Nosek

Sestava:
Stanislav Hynek – Jakub Hovorka, Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Tomáš Krunčík – Filip Dvořák (76‘ Lukáš Harbich), Jakub Nosek, Jakub Kráčmer, Miroslav Vidlička (65‘ Martin Plíhal) – Josef Kovaříček, Adam Krejčí (72‘ Ondřej Nosek)

Komentář k utkání:
Do zápasu se Smiřicemi jsme nastoupili nezvykle v šedých dresech. Po začátečním oťukávání jsme se ve 3. min. pustili do útoku, jehož výsledkem byl jen rohový kop. Po kombinaci z následující minuty po ose Kasper, Krejčí, Nosek skončil míč nad brankou domácích. V 8. min. Tomáš Krunčík vybídl svým centrem Pepu Kovaříčka k hlavičkovému souboji s domácím brankářem, ale i tentokrát to pro domácí dopadlo dobře. V následující minutě o sobě dali vědět Pepa Kovaříček, Adam Krejčí, jenže zakončující Kuba Nosek zase branku netrefil. V 11. min. zakombinovali Pavel Kasper, Adam Krejčí a opět Kuba Nosek. Z jejich spolupráce jsme však vytěžili jen rovozý kop. Ve 12. min. nás z klidu vyvedli domácí, když Standa Koutský odhlavičkoval nákop soupeře jen k jeho kopačkám, naštěstí se stihnul vrátit a míč dopravit do bezpečí. V 19. min. brankář Smiřic bez problémů lapil střelu Míry Vidličky z otočky. Ve 22. minutě jsme si poprvé zakřičeli gól, když jsme aktivním napadání obrali soupeře o míč, následovala přihrávka Kuby Kráčmera na Adama Krejčího a ten se v takových situacích moc neplete - 0:1. A než se soupeř stačil vzpamatovat, našel Kuba Hovorka znovu Adama Krejčího, který se opět nemýlil, a rázem to bylo 0:2. Z „profesorského“ fotbalu vznikla chvíli poté nebezpečná situace, když Standu Hynka v pokutovém území drze oloupil o míč hráč soupeře.  Standa však ukázal svoji mrštnost i rychlou reakci a gólu zabránil. V 32. min. si žlutou kartu vykoledoval Kuba Kráčmer za malou zápasnickou vložku. Hned potom se hnal do úniku po přihrávce Pavla Kaspera Pepa Kovaříček, jehož snaha skočila rohem. Ve 39. min. Pavel Kasper vyslal dálkový projektil na soupeřovu branku, brankáře domácích však nepřekvapil. Když už se pomalu dohrával první poločas, hlavičkoval Tomáš Krunčík směrem k vlastní brance. Tam však číhal zapomenutý hráč domácích a jen včasně vyběhnuvší Standa Hynek hrozící nebezpečí zažehnal. I díky tomu jsme šli do kabin s vedením 0:2.
Druhý poločas jsme začali zostra.  Centr Kuby Hovorky směřoval na Pepu Kovaříčka, jehož hlavička nebyla nebezpečná. Akce však pokračovala u Adama Krejčího, který byl na dostřel soupeřovy branky faulován. S nařízenou standardní situací si brankář Smiřic poradil. V 51. min. vyslali domácí propagační střelu mimo naši branku. Hned po výkopu musel Standa Koutský hasit hrozící nebezpečí čistým skluzem na poslední chvíli, aby soupeř nepostupoval sám na naši branku.  Na druhé straně hřiště v 53. min. Adam Krejčí rychle vhodil míč do pokutového území soupeře, tam ho sice podskočil Míra Vidlička, ale sám před brankou domácích zůstal i díky tomu Kuba Nosek. Jeho pumelici vyrazil reflexivně domácí brankář. Jen malinký ofsajd zastavil v 55. min. Adama Krejčího v útočné snaze po centru Kuby Hovorky. V 57. min. se pokusili o brejk domácí, Pavel Kasper byl však proti a míč uklidil do autu. Další zajímavá situace z pohledu domácích následovala hned potom. Kubovi Hovorkovi se nepodařilo zasáhnout míč, ale rychlá střela domácích naštěstí skončila nad brankou. V 63. min. se pokusil o „televizní“ gól Míra Vidlička, když k němu doplachtil míč od brankáře domácích. Míra vše bleskově vyhodnotil, brankáře viděl hluboko v poli, a tak se nerozpakoval a míč napálil na prázdnou branku. Bohužel v té rychlosti nepořídil lépe seřídit mířidla. Naše mužstvo bylo při chuti, hned po výkopu jsme se zmocnili míče, ten doputoval k Adamovi Krejčímu, který se opět nemýlil. Střelou zleva prostřelil vše před sebou a brankář domácích lovil míč ze sítě potřetí - 0:3. V 65. minutě se domácím podařil rychlý protiútok,  zakončili ho však střelou mimo naši branku. V 67. min. aktivně napadal obránce soupeře Filip Dvořák, prohnal ho celým pokutovým územím až do autu na druhé straně hřiště. Dlouhý aut hodil  Adam Krejčí, ale situaci před brankou vyřešil gólman. V 69. min. se nám aktivní hra vyplatila, vybojovaný míč prodloužil ke Kubovi Noskovi Adam Krejčí a Kuba se ranou k levé tyči tentokrát již mezi střelce zapsal – 0:4. Rychle rozehraný trestný kop Kuby Kráčmera  ze 76. min. zaskočil domácí, a tak mohl Kuba Nosek  upalovat sám na branku soupeře, jenže další zásah nepřidal. V 80. min. viděl žlutou kartu za zakopnutí míče zblízka Pavel Kasper. Snaha domácích byla málem korunována brankou, když se domácí útočník zleva prosmyknul mezi našimi hráči, ale jeho střela doplachtila jen na levou tyč naší svatyně. Tím to však neskončilo. Balón se odrazil k domácímu hráči, který branku zející prázdnotou trestuhodně minul. Kolem 88. min. jsme marně obléhali branku domácích, kteří se po osvobozujícím odkopu málem dostali do samostatného úniku. Proti však byli jak Pavel Kasper, tak Standa Koutský. Po závěrečném hvizdu jsme tak mohli slavit další vítězství s čistým kontem.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Domácí měli 4 šance, nevyužili žádnou. My jsme jich měli 7, využili jsme 4. To byl zásadní rozdíl mezi týmy. Jinak jsme nic extra světoborného nepředvedli, nicméně povinnost jsme splnili. Každopádně tři body se počítají a jsme za ně rádi. Žádná červená, žádné zranění, takže dobrý…“               

Zpět