Union Rokytnice - Javornice B 2:4 (1:1)

14.05.2012 20:42

Střelci:
Michal Plašil, Tomáš Plašil, Radek Dvorský, Lukáš Ešpandr

Sestava:
Jaroslav Motl – Jiří Valtr, Miroslav Kmec, Tomáš Plíhal, Pavel Chlachula (80‘ Martin Kučera) – Marek Ešpandr (60‘ Lukáš Harbich), Radek Dvorský, Lukáš Ešpandr, Petr Jirsa – Michal Plašil (80‘ Jan Nosál), Tomáš Plašil (77‘ Lukáš Pavel)

Komentář k utkání:
Za dost velké zimy jsme začali na hřišti v Mladkově útočně. Celých 7 minut jsme nedali domácím míč, ale k naší škodě jsme také nevystřelili. V 7. min se však domácí z ničeho nic dostali do šance. Jejich útočník však sám před naším brankářem upadl na krtinci a míč se odkutálel do autu. Na branku domácích jsme poté vyslali první dva střelecké pokusy i my, ale oba byly nepřesné. Ve 12. min. jsme po rohu a po mnoha marných pokusech nedotlačili míč do domácí branky. Po čtvrthodině hry však domácí obránce nechtíc vysunul našeho útočníka Michala Plašila, který sám před brankářem nezpanikařil a dal první gól – 0:1. Za tři minuty však to samé v bleděmodrém udělali naši obránci, když při odkopu trefili domácího útočníka. Odražený míč se dostal k úplně osamocenému dalšímu hráči Unionu a ten také nezaváhal – 1:1. Ve 20., 21. a 23. min. musel Jarda Motl čelit třem samostatným nájezdům. Jarda je zvládl zlikvidovat všechny 3 a v důležité chvíli tým podržel. Naši hráči chvílemi nevěděli, kam dřív skočit. Ve 28. min. vytáhl Jarda Motl další zázračný zákrok proti střele soupeře do šibenice. Poté se hra na chvíli uklidnila. Až ve 40. min. domácí opět prudce vystřelili, ale Jarda Motl míč znovu vyrazil. Zbytek poločasu jsme dokázali přežít bez dalších infarktových situací před naší brankou a drželi remízový výsledek.
Druhý poločas začal z naší strany mnohem lépe. Ihned po výkopu se do sóla pustil Tomáš Plašil, ale jeho rána našla jen brankáře domácích. Ve 49. min. však z hranice pokutového území napřáhl Lukáš Ešpandr a umístěnou střelou přivedl náš tým podruhé do vedení – 1:2. Javornická radost trvala pouhé dvě minuty, protože domácí útočník se probil přes naši obranu až ke střele, kterou svými zády smolně tečoval Jirka Valtr do protipohybu Jardy Motla – srovnáno 2:2. Hra se poté vyrovnala a většinou se bojovalo mezi vápny. V 72. min. zafungovala spolupráce sourozenců Plašilových, když Michal nahrával a Tomáš prudkou střelou pod břevno překvapil rokytnického brankáře - 2:3. V 80. min. se pak do soupeřova pokutového území vřítil Radek Dvorský a přízemní střelou k tyči zvýšil na 2:4. Domácí po dvou inkasovaných brankách odpadli. Naopak na naší straně mohl přidat pátou branku Martin Kučera, ale i opakovanou střelou trefil jen ležícího brankáře. To už ale běžela 89. minuta. Následoval jen závěrečný hvizd a radost z vítězství, které se rozhodně nerodilo lehce. Nebýt zákroků Jardy Motla v prvním poločase, těžko odhadovat, jak by zápas dopadl.

Zpět