Vamberk A - Javornice A 4:4 (2:1), pen. 5:4

20.08.2022 17:00

Střelci:
Pavel Kasper 2, Jakub Kráčmer, Adam Krejčí

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk, Jan Kráčmer, Pavel Kasper, Jakub Hovorka – Filip Dvořák (61‘ Tomáš Plesl), Jakub Kráčmer, Josef Kovaříček, Martin Šrefl (73‘ Mahnoud Abdelmonem Mohamed) – Adam Krejčí, Miroslav Vidlička (61‘ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
Zápas ve Vamberku začal pozvolna oboustranným oťukáváním obranných řad. V 5. min. se Kuba Kráčmer po slabě odvráceném rohu k voleji z hranice vápna, jenže ten mu vůbec nesedl. Domácí zkoušeli naši obranu přelstít dlouhými nákopy, ale ty sbíral pozorný Standa Hynek. Zajímavou příležitost nám nabídli hosté díky faulu u pokutového území. Za centrovaným míčem se dral Pepa Kovaříček, ale judistický chvat jednoho z domácích hráčů mu zakončení neumožnil. Celý incident však neunikl oku hlavního rozhodčího a ten nařídil pokutový kop. S ním si poradil Pavel Kasper0:1. Domácí chtěl hned kontrovat rychlou akcí po pravé straně, ale navrátivší se Pepa Kovaříček střelu zblokoval. Z protiútoku se řítil na branku Vamberka Adam Krejčí, jehož pokus byl zblokován. Ve 20. min. Pepa Kovaříček sice vypíchl soupeři míč, ale hlavní vyhodnotil jeho zákrok jako penaltový. Ani domácí střelou z pokutového kopu nepohrdli – 1:1. Ve 29. min. se domácí útočník proháčkoval až k vápnu, ale svou střelu poslal mimo. To ve 31. min. měl Standa Hynek mnohem více práce s přízemní střelou, kterou vyrazil jen před sebe, ale Pavel Kasper mu ze svízelné situace pomohl. Ve 33. min. Pavel Kasper dával hlavou malou domů, ale Standa Hynek mezitím vyběhl z branky a vrátit už se nedokázal. Ukázkový vlastňák – 2:1. Do konce poločasu už se nic zásadního nestalo a Vamberk odcházel do kabin o gól spokojenější.
Druhý poločas začal skvěle pro domácí. Nejprve Standa Hynek vyrazil na roh jejich střelu, ale po kopu od rohového praporku domácí hlavou dosoukali míč do branky – 3:1. V 50. min. Kuba Kráčmer jen lehce líznul centr Dana Suka, ale gólman míč dokázal na čáře zkrotit. V 54. min. zachránil domácí branku šťastným zákrokem proti střele Filipa Dvořáka gólman a další rohový kop pak bohužel hlavou do branky neusměrnil Kuba Kráčmer. V 56. min. se kličkovanou přes naši obranu dostal útočník soupeře, jehož střelu na poslední chvíli zblokoval Honza Kráčmer. V 58. min. se na útočný výlet vydal Pavel Kasper, ale zakončil ho jen střelou doprostřed. V 61. min. jsme měli štěstí, když míč propadl za naši obranu, ale zakončující hráč sám před Standou Hynkem neproměnil. V 67. min. Adam Krejčí posunul míč do běhu Martinovi Šreflovi, jehož přízemní zakončení v tísni se mezi tyče nevešlo. V 70. min. bránící hráč zblokoval střelu Adama Krejčího na roh. Ten jsme zásluhou hlavičky Kuby Kráčmera proměnili – 3:2. V 73. min. domácí hráč přiznal rohový kop, ale proměnit jsme ho nedokázali. V 79. min. jsme vyrovnali na 3:3, kdy po krásné individuální akci Kuby Hovorky hlavou přesně zakončil Adam Krejčí. V 83. min. se domácí dostali zpátky do vedení, když Pepa Kovaříček nešťastně tečoval ostrý míč zakroucený na zadní tyč – 4:3. Domácí ani tak zápas do vítězného konce nedotáhli. V nastaveném čase Kuba Hovorka načechral míč od rohového praporku a Pavel Kasper ho dokopl do branky – 4:4. Pak už zazněl jen závěrečný hvizd a šlo se do penalt. První penaltu Kuba Kráčmer neproměnil a domácí hráč ho naštěstí následoval. Druhou sérii odstartoval střelou do horního růžku Pepa Kovaříček, ale Vamberk uspěl taky. Zatímco ve třetí sérii přestřelil branku Honza Kráčmer, domácí hráč proměnil penaltu s přehledem. Adam Krejčí ve čtvrté sérii bezpečně proměnil a Standa Hynek se svým zákrokem zasloužil o to, že se stav vyrovnal. Pátou sérii otevřel úspěšně Pavel Kasper, ale ani domácí se nemýlili. Po pěti sériích 3:3. Šestou sérii procedil do brány Kuba Hovorka, gólem skončila i střela Vamberka. K sedmé sérii se postavil Standa Hynek, ale svého protivníka nepřekonal. K exekuci sedmé penalty se pak postavil i gólman soupeře a ten se nemýlil. Bonusový bod tak zůstal Vamberku.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Dali jsme si 3 vlastní branky, pokaždé hlavou. Měli jsme utkání dobře rozehrané, pak přišly kiksy, přestali jsme běhat a začali jsme řečnit. Druhý poločas nám plán vydržel jen pár minut. Hráči se pak ale kousli a začali jsme mít navrch. Dotáhli jsme se na 3:3, ale pak opět vlastňák. Do poslední standardky jsme tak vrhli všechny síly a ono to vyšlo! Velká poklona našim fans, kteří vycítili, že potřebujeme dvanáctého hráče. No a penalty si nakonec rozhodli brankáři.“

Zpět